qbis Posted February 8, 2015 Report Share Posted February 8, 2015 Cześć Mam zamiar przenieść się na czarne kulki G&G 0.28, ale znajomi odoradzają, bo kulki innego koloru są wykonane z innego materiału, więc będą inaczej latać od tych białych ... Ktoś sprawdzał? Czy jest osoba używająca takich kulek? Używam Kwa z promykiem 300 6.03 na springu m130 Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted February 8, 2015 Report Share Posted February 8, 2015 Będą latać tak samo. Brat używa i róznicy między białymi, a czarnymi nie ma. Skład jest taki sam, tylko barwnik inny. Problem jest z widocznością takich kulek. Mało kiedy ma okazję zaobserwować lot, albo trafienie. Quote Link to post Share on other sites
B3Lf öÖö (LastSniper) Posted February 9, 2015 Report Share Posted February 9, 2015 Czasami miesza się je z białymi w magu na zasadzie jedna biała na 5 czarnych, biała służy do stworzenia i utrzymania stałej linii celowania a na końcu same białe oznaczają koniec magazynka. Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted February 9, 2015 Report Share Posted February 9, 2015 Niby prawda, mieszanie białych czy brązowych z czarnymi, jest jak smugowe w broni palnej, ale sęk w tym, że może się zgadzać waga i materiał kulek, ale polerowanie może być ciut inne, przez co hop równo nie kręci. Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted February 9, 2015 Report Share Posted February 9, 2015 Myślę, że mit ten wziął się stąd, że tych kulek nie widać przy strzelaniu. Białe widać - widzę czy trafiam czy nie. Czarnych nie widać - nie wiem czy trafiam, ale psychika mówi "nie widać trafienia więc go nie było, dobrze celowałem, na bank dobrze celowałem bo przecież umiem celować, a skoro dobrze celowałem i nie trafiłem to znaczy, że kulki są kijowe". Ale to tylko moje zdanie. Quote Link to post Share on other sites
Axel Posted February 9, 2015 Report Share Posted February 9, 2015 Czarne kulki dobrze działają w RKMie . Przeciwnik słyszy świsty i rykoszety wśród drzew lecz nie widzi samych kulek. Quote Link to post Share on other sites
Karol88 Posted February 12, 2015 Report Share Posted February 12, 2015 Czarne 0,25g czy też 0,28g G&G śmigają tak samo jak białe. Ustawione na kolimatorze i nie było problemu żeby ktoś nie schodził. No zdarzało się upomnieć głosowo bo nie byli pewni, że ktoś strzelał w ogóle. Zawsze jeden magazynek mam białych gdyby trzeba coś ustawiać ale zdarza się to tylko na początku. Do końca później biegam z czarnymi i już się na białe nie przesiadam. Quote Link to post Share on other sites
Rikardo015 Posted February 12, 2015 Report Share Posted February 12, 2015 Czarne kulki to fajna sprawa , ale raczej do replik idealnych w których wiesz jak dokładnie poleci kulka, sam zainwestuje w czarne o ile uda mi się złożyć idealnie Akacza bo do stokowych replik średnio bym polecał. Może się np hop -up poluzować i nawet nie wiesz że zamiast strzelać na 40m, dolatuje max 20. Trzeba zabrać pod uwagę wiatr gdy strzelamy na dalsze dystanse, białe kulki widzisz i możesz wząć korektę a z czarnymi będzie już gorzej. Quote Link to post Share on other sites
samael16 Posted February 13, 2015 Report Share Posted February 13, 2015 Czarne kulki g&g są tej samej klasy co białe i tak samo latają. Jak się ma czas to robi się mieszankę 5 czarnych 1-2 białe kilka białych jako koniec amunicji. Axel zgadzam się czarne są super do km bo nie widać od razu skąd taki pruje krótką przepisową serią 20-30 kulek. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts