Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Mit odnośnie czarnych kulek

Recommended Posts

Cześć

Mam zamiar przenieść się na czarne kulki G&G 0.28, ale znajomi odoradzają, bo kulki innego koloru są wykonane z innego materiału, więc będą inaczej latać od tych białych ...

Ktoś sprawdzał? Czy jest osoba używająca takich kulek?

Używam Kwa z promykiem 300 6.03 na springu m130

Myślę, że mit ten wziął się stąd, że tych kulek nie widać przy strzelaniu. Białe widać - widzę czy trafiam czy nie. Czarnych nie widać - nie wiem czy trafiam, ale psychika mówi "nie widać trafienia więc go nie było, dobrze celowałem, na bank dobrze celowałem bo przecież umiem celować, a skoro dobrze celowałem i nie trafiłem to znaczy, że kulki są kijowe".

Ale to tylko moje zdanie.

Czarne 0,25g czy też 0,28g G&G śmigają tak samo jak białe. Ustawione na kolimatorze i nie było problemu żeby ktoś nie schodził. No zdarzało się upomnieć głosowo bo nie byli pewni, że ktoś strzelał w ogóle. Zawsze jeden magazynek mam białych gdyby trzeba coś ustawiać ale zdarza się to tylko na początku. Do końca później biegam z czarnymi i już się na białe nie przesiadam.

Czarne kulki to fajna sprawa , ale raczej do replik idealnych w których wiesz jak dokładnie poleci kulka, sam zainwestuje w czarne o ile uda mi się złożyć idealnie Akacza bo do stokowych replik średnio bym polecał. Może się np hop -up poluzować i nawet nie wiesz że zamiast strzelać na 40m, dolatuje max 20. Trzeba zabrać pod uwagę wiatr gdy strzelamy na dalsze dystanse, białe kulki widzisz i możesz wząć korektę a z czarnymi będzie już gorzej.

Czarne kulki g&g są tej samej klasy co białe i tak samo latają.

Jak się ma czas to robi się mieszankę 5 czarnych 1-2 białe kilka białych jako koniec amunicji.

Axel zgadzam się czarne są super do km bo nie widać od razu skąd taki pruje krótką przepisową serią 20-30 kulek.