Mrozoso Posted February 12, 2015 Report Share Posted February 12, 2015 Mam baterię lipo zippy 2200Mah 7,4V, gdy podłączam ją do ładowarki imax B6 i chcę ją rozładować wyskakuje komunikat: battery check low voltage (przy podpiętym kabelku od balansera) oraz lipo battery check over voltage (przy odłączonym kabelku od balansera). Gdy chcę naładować baterię: podłączam batkę podpinam balanser i ładuję prądem 1A, batka ładuje się jakieś 2 minuty po czym ładowarka zaczyna pikać a napięcie wskazuje 8,34V. Pytanie brzmi: 1. Mam uszkodzoną batkę? 2. Mam uszkodzoną ładowarkę? 3. Mam uszkodzoną replikę? [właśnie wróciła z serwisu bo nie reagowała na naciśnięcie spustu, w serwisie powiedzieli że niby jakaś sprężynka nie wskoczyła na swoje miejsce (jak rozsuwałem i składałem body) i replika nie strzelała (jest to KWA ERG), gdy dzwoniłem do nich Pan powiedział że replika już strzela]. Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted February 12, 2015 Report Share Posted February 12, 2015 Ustaw mniejszy prąd ładowania. Quote Link to post Share on other sites
Mrozoso Posted February 12, 2015 Author Report Share Posted February 12, 2015 Ustaw mniejszy prąd ładowania. Na podstawie tego co napisałem wyżej batka jest naładowana czy praktycznie pusta? Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted February 12, 2015 Report Share Posted February 12, 2015 Stawiam, że naładowana ale rozbalansowana. No chyba, że ładowarka się krzaczy. Najlepiej to sprawdź multimetrem napięcia na celach (na wtyku balansera) to będziesz wiedział. Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted February 12, 2015 Report Share Posted February 12, 2015 Podepnij swój pakiet pod inny balancer, oraz inny pakiet pod Imaxa, od razu się pojaśni co nie hula prawidłowo. Quote Link to post Share on other sites
Mrozoso Posted February 13, 2015 Author Report Share Posted February 13, 2015 Podłączyłem inną baterię (turnigy 2200mAh 11,1v) i nie działa, następnie ją naładowałem (ładowała się jakieś 30 min) i dalej nic, później podłączyłem drugą taką samą i dalej kappa. O co tu chodzi ...? Dzwoniłem dzisiaj do taktyczny.com i pytałem Pana z serwisu czy na pewno replika u nich strzelała, powiedział że tak: sprawdzali ją niby na chrono i strzelali na dworze wyszło 400fps. To jest jakieś zjawisko paranormalne chyba ... Nie mam już sił do tego szrotu ... Quote Link to post Share on other sites
GuloGulo Posted February 14, 2015 Report Share Posted February 14, 2015 Zmień ŁADOWARKĘ - tak jak Ci radził Mendi. Jeśli masz uszkodzoną ładowarkę to możesz sobie rozwalić wszystkie baterie a i tak nie dojdziesz do żadnych wniosków. Pożycz od kumpla i spróbuj. Na pewno coś się wyjaśni. Quote Link to post Share on other sites
suharex Posted February 14, 2015 Report Share Posted February 14, 2015 (edited) Mam baterię lipo zippy 2200Mah 7,4V, gdy podłączam ją do ładowarki imax B6 i chcę ją rozładować [...] Chcesz rozładować lipo i sie dziwisz czemu Ci wyskakuje komunikat o małym napięciu ? Tym właśnie sposobem mogła się pójśc paść lekko jedna cela. Używasz odpowiedniego programu? Edited February 14, 2015 by suharex Quote Link to post Share on other sites
Mrozoso Posted February 14, 2015 Author Report Share Posted February 14, 2015 Ładowarka i batki na bank sprawne. Tutaj mój post z innego działu: "Problem dalej jest, dostałem replikę z serwisu i dalej nie strzela ... Dzisiaj dzwoniłem i gość mi powiedział abym wyciągnął magazynek i zobaczył do komory hop up, tam wchodzi poprzecznie taki jakby pręt i ''wyłącza spust'' jak kulek nie ma w magu ... Kazał mi go przesunąć/wcisnąć już nie pamiętam dokładnie (nie dało rady), rozsunąłem body, dopchałem komorę w kierunku lufy, a ten pręt popchnąłem w kierunku gear boxa (palec wsadziłem przez gniazdo magazynka) ale on sprężynuje i wraca do tego samego położenia blokując dojście kulek do komory ... Co mam zrobić, odsyłać i dzwonić jeszcze raz do serwisu sklepu taktyczny, czy zrobię to jakoś sam (nie mam pojęcia jak) ?" Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted February 14, 2015 Report Share Posted February 14, 2015 Zamieszałeś, jak patykiem w qpie... Jak zrypałes pakiety złym programem lub ładowarką, to nie dziw się że replika nie ruszy. Weź od kogoś DOBRY pakiet i podepnij pod replikę - wyjdzie od razu czy działą czy nie.\ Ludzie czemu wy nie sięgacie po najprostsze, organoleptyczne rozwiązania, tylko o wszystko pytacie na forum, gdzie ludzie nie widząc oczami problemu, piszą co komu do głowy przyjdzie? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts