Cyru Posted March 3, 2015 Report Share Posted March 3, 2015 Siemanko zwracam się z prośbą do osób które posiadają dystanser taki jak ten żeby jak mogą podali w miarę dokładne wymiary i zdjęcia z góry dzięki http://www.specshop.pl/product_info.php?products_id=11680&name=LayLax_-_Prometheus_-_Dystansery_Gumki_HopUp_-_Flat_Hop_Tensioner Quote Link to post Share on other sites
Cyru Posted March 10, 2015 Author Report Share Posted March 10, 2015 Stawiam 4pak ;) no na pewno ktoś ma wziąc suwmiarke i zrobic 5 zdjęc nie jest cięzko ;) Quote Link to post Share on other sites
Cyru Posted April 1, 2015 Author Report Share Posted April 1, 2015 Ponawiam pytanie? Ktoś coś? Quote Link to post Share on other sites
Puloman Posted April 1, 2015 Report Share Posted April 1, 2015 Wystarczy zmierzyć ile ma okienko w które wchodzi hopek. Gdyż ten dystanser właśnie zakrywa całe te okienko tak jak na tym zdjęciu http://scr.hu/484/7gba9 . Chyba, że źle rozumuję to proszę mnie poprawić :D. Quote Link to post Share on other sites
karol_alasz Posted April 1, 2015 Report Share Posted April 1, 2015 (edited) Które konkretnie wymiary Cię interesują? I po kiego groma jeszcze 5 zdjęć? Te ze speca nie wystarczą? Wymiary bezproblemu mogę "zdjąć" ale zdjęcia już niekoniecznie, bo zrobić żaden problem ale je wklejać w wmasg to już insza inszość... @edyta. Dł. 6.30 mm, Szer. 3.90 mm, Wys. 3.30 mm Edited April 1, 2015 by karol_alasz Quote Link to post Share on other sites
Puloman Posted April 1, 2015 Report Share Posted April 1, 2015 @Karol_alasz co do zdjęć polecam serwis scr.hu łatwe zrzuty ekranu itd wystarczy mieć zdjęcia na komputerze ;). 5 zdjęć? No z każdej strony :D. Góra, dół itd, ale wtedy wyszłoby 6... Quote Link to post Share on other sites
karol_alasz Posted April 1, 2015 Report Share Posted April 1, 2015 A może jeszcze skład mieszanek twardej i miękkiej?! Quote Link to post Share on other sites
Puloman Posted April 1, 2015 Report Share Posted April 1, 2015 A średnica otworu? I sprężystość? Quote Link to post Share on other sites
karol_alasz Posted April 1, 2015 Report Share Posted April 1, 2015 ... no i szorstkość! Nie zapomnijmy również o kodaxh przemysłowych barwników, ciśnieniach wtrysku oraz temperaturze przenoszenia i magazynowania... Quote Link to post Share on other sites
Cyru Posted April 15, 2015 Author Report Share Posted April 15, 2015 Dobra juz bez OT, te zdjęcia to tak walnąłem ;) najbardziej mi na wymiarach dokładnych zależało :) Quote Link to post Share on other sites
Puloman Posted May 18, 2015 Report Share Posted May 18, 2015 Ktoś tak ogólnie używał lub używa tego typu dystansera? Warty swej ceny? Quote Link to post Share on other sites
karol_alasz Posted May 18, 2015 Report Share Posted May 18, 2015 Ktoś pewnie używa... Ja jeszcze nie, bo jeszcze trzeba i komorę popiłować i okno w lufie... Troche roboty-nie jest to plug&play. Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted May 18, 2015 Report Share Posted May 18, 2015 Bez przeróbek okna w lufie precyzyjnej też się da. Trzeba sobie skrócić dystanser. Używałem z przerobioną gumką zieloną G&G. Tor lotu bardziej płaski. Nie zauważyłem przyrostu zasięgu. Celność minimalnie na +. Quote Link to post Share on other sites
karol_alasz Posted May 19, 2015 Report Share Posted May 19, 2015 JA chciałem to zgrać z gumką MapleLeaf i żeby nie tracić powierzchni podkręcającej na tej gumce to raczej będę zmuszony powiększyć okno... I to znacznie... W sprawie docinania tych dystansach od promyka to na ichnim opakowaniu, co prawda po japońsku, ale porównując krzaczki można skumać , jest jakby podpowiedź do jakiego typu replik (czyli chyba hopów) jak trzeba docinać dystans.. A na czym właściwie polega mod zielonej GG pod flat'a? Czyżby tak jak r/ir-hopa, na wycięciu cycka? Quote Link to post Share on other sites
SpalkA Posted June 1, 2015 Report Share Posted June 1, 2015 Dokładnie tak. Musisz wyciąc wszystko ze środka gumki i ją przekręcić o 90 stopni. To wszystko. Quote Link to post Share on other sites
karol_alasz Posted June 1, 2015 Report Share Posted June 1, 2015 dzięki. Quote Link to post Share on other sites
Giermen Posted September 7, 2015 Report Share Posted September 7, 2015 Gdzieś czytałem że komorę trzeba powiększyć przy repkach o dużej mocy a przy małej lepiej dociąć dystanser. Co się stanie jeśli powiększę komorę przy repce o małej mocy? Quote Link to post Share on other sites
Paweł130 Posted September 4, 2017 Report Share Posted September 4, 2017 (edited) Przy około 400 -430 fps lepiej przyciąć dystanser czy powiększyć okno w lufie ? Na azteko jest dystanser od modifaja wydaje się mniejszy, ktoś go używał wejdzie bez przycinania? http://azteko.pl/mod...ob-p-17160.html Ps Oprócz flata planuje wymienić lufe na precyzyjną (260 mm) są jakieś polecane z większym oknem bez potrzeby wycinania? Edited September 4, 2017 by Paweł130 Quote Link to post Share on other sites
wallop Posted November 25, 2017 Report Share Posted November 25, 2017 Przy około 400 -430 fps lepiej przyciąć dystanser czy powiększyć okno w lufie ? Na azteko jest dystanser od modifaja wydaje się mniejszy, ktoś go używał wejdzie bez przycinania? http://azteko.pl/mod...ob-p-17160.html Ps Oprócz flata planuje wymienić lufe na precyzyjną (260 mm) są jakieś polecane z większym oknem bez potrzeby wycinania? ZAWSZE lepiej powiększyć okno w lufie. Kwintesencją flathop'a jest zamiana siły docisku dystansera na jego długość. IMO przycinanie dystansera to głupota i całkowite zaprzeczenie tego systemu. Dystanser Modify jest kiepski, naprawdę kiepski. Lufa precyzyjna? Do wyboru masz w sumie tylko trzy promyk, pdi i edgi. Wszstko poniżej to pół-precki. IMO Quote Link to post Share on other sites
Dominn Posted April 10, 2018 Report Share Posted April 10, 2018 Odświeżę temat. Jaki dystanser flat hop polecicie? Dobrze by było, gdyby tym polecanym był Maple Leaf Omega :D Quote Link to post Share on other sites
wallop Posted April 10, 2018 Report Share Posted April 10, 2018 Maple Leaf Omega jest polecanym dystanserem. Bardzo fajny :) Poza nim od siebie polecam Prometheus'a albo samoróbkę. Samoróbka wymaga jednak dużego nakładu pracy i precyzji by dobrać odpowiedni materiał i precyzyjnie go dociąć. Quote Link to post Share on other sites
Dominn Posted April 11, 2018 Report Share Posted April 11, 2018 Maple Leaf Omega jest polecanym dystanserem. Bardzo fajny :) Poza nim od siebie polecam Prometheus'a albo samoróbkę. Samoróbka wymaga jednak dużego nakładu pracy i precyzji by dobrać odpowiedni materiał i precyzyjnie go dociąć. Wszyscy polecają samoróbki, ale żeby je robić, trzeba poznać czym jest wysokiej jakości dystanser ;) A że ML Omega jest dobry, to się dobrze składa, bo z Jarmixu będxie zamówienie, to dorzucę do koszyka ^^ Quote Link to post Share on other sites
wallop Posted April 11, 2018 Report Share Posted April 11, 2018 (edited) Dokładnie tak, widziałem już takie kwiatki nazwane flathopem, że szkoda gadać. Materiał to nie wszystko, musi być idealnie przycięty i dopasowany. Najlepiej kupić gotowe :) Edited April 11, 2018 by wallop Quote Link to post Share on other sites
Filipt15 Posted April 12, 2018 Report Share Posted April 12, 2018 ML wchodzi do okna luf takich jak PDI/edgi bez przycinania? Jak wypada w porównaniu do płaskich dystanserow ? Quote Link to post Share on other sites
Dominn Posted April 12, 2018 Report Share Posted April 12, 2018 ML wchodzi do okna luf takich jak PDI/edgi bez przycinania? Jak wypada w porównaniu do płaskich dystanserow ? My tu mówimy o flat hopie, ta Omega też jest płaska. A jak dystanser za duży to nie on jest problemem, a zbyt małe okno w lufie ;) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts