Atomix Posted March 12, 2015 Report Share Posted March 12, 2015 Witam ! Całkiem nowy w środowisku ASG nie jestem, trochę z tym do czynienia miałem, bawiłem się AGM'em. Pora na wybór pierwszej elektrycznej repliki. Mój budżet to jakieś 600-700zł ( Wliczając w to kupno dodatkowej baterii i najlepiej mid'a.) Na oku mam: http://www.taiwangun.com/g-001-boyi?from=listing&campaign-id=19 Z opinii wyczytanych na forach, oraz uzyskanych od graczy, wynika że jest to najlepsze rozwiązanie w tym zakresie cenowym. Aczkolwiek zastanawia mnie, czy aby napewno. Nie znam się jeszcze za bardzo na replikach stąd ten temat. Brać tą giete czy znacie coś lepszego w tej cenie? Quote Link to post Share on other sites
Kopcik Posted March 12, 2015 Report Share Posted March 12, 2015 Gieta jest dobra ale zastanów się czy nie warto dozbierać do Aresa. Zastanów się też nad kałachami od Boyia. Wnętrzności podobne do giety, ale mają lepsze body. Quote Link to post Share on other sites
Atomix Posted March 12, 2015 Author Report Share Posted March 12, 2015 Gieta jest dobra ale zastanów się czy nie warto dozbierać do Aresa. Zastanów się też nad kałachami od Boyia. Wnętrzności podobne do giety, ale mają lepsze body. Myślałem nad kałachami, aczkolwiek mam co do nich mieszane uczucia, te krótsze wizualnie mi się nie podobają, a długie są dla mnie zwyczajnie za duże i nie wygodnie mi się nimi operuje. Gietka może również krótka nie jest fakt :P. Ale tak czy inaczej, możesz polecić jakieś sensowne kałachy od boyi czy cm? Quote Link to post Share on other sites
EndeBeats Posted March 12, 2015 Report Share Posted March 12, 2015 Jak chcesz brać chińską replikę, to trzeba oddać ją na serwis. Nie ważne, czy kałach czy gieta, albo cyma, czy boyi. Quote Link to post Share on other sites
suharex Posted March 12, 2015 Report Share Posted March 12, 2015 (edited) Jak chcesz brać chińską replikę, to trzeba oddać ją na serwis. Nie ważne, czy kałach czy gieta, albo cyma, czy boyi. Powiedz to mi, RK 02 przemielone 30k kulek w rok i śmiga nadal bez rozbierania. Takimi postami robisz sieke w glowie nowych "hmm kurde 700 i będę musiał oddać na serwis? Nie. Dozbieram do markowej repliki licząc na to, że ASG mi się nie znudzi." Oczywiście nie chodzi o to, że będzie rok strzelać jak nowa. Po jakimś czasie można oddać na serwis jeśli nie ma się kasy na początku. Powiedział raz pewien mądry człowiek "Strzela? Strzela. Jak się sypnie będziemy rozbierać" Edited March 12, 2015 by suharex Quote Link to post Share on other sites
blunk Posted March 12, 2015 Report Share Posted March 12, 2015 RK-Boyia, albo cm.045 Quote Link to post Share on other sites
Atomix Posted March 12, 2015 Author Report Share Posted March 12, 2015 Rk-02 należy do tych, które są dla mnie nie wygodne, wiem bo na początku brałem tą replikę głównie pod uwagę, dopóki jej nie dostałem do testów :P Cm.045 - Poczytam :) http://www.taiwangun.com/bi-5781m-rasii-cqb-boyi A co myślicie o tej replice? Quote Link to post Share on other sites
EndeBeats Posted March 12, 2015 Report Share Posted March 12, 2015 Cytuję: Emki boyi to kupa, a kupa śmierdzi. Quote Link to post Share on other sites
blunk Posted March 12, 2015 Report Share Posted March 12, 2015 (edited) Tak, z daleka od nich. Edited March 12, 2015 by blunk Quote Link to post Share on other sites
Kopcik Posted March 12, 2015 Report Share Posted March 12, 2015 Obecnie uznaje się, że jedynymi wartymi inwestowania chińskimi emkami są Specny (nie żebym się z tym absolutnie zgadzał). Jak chcesz emkę to bierz specne. Quote Link to post Share on other sites
Atomix Posted March 13, 2015 Author Report Share Posted March 13, 2015 (edited) Mój kumpel chce kupić replikę M4, może ktoś kto ją zna bądź używa, moglibyście wypowiedzieć się na jej temat? Dzięki (poniżej przesyłam link). http://www.taiwangun...&campaign-id=14 Edited March 13, 2015 by Atomix Quote Link to post Share on other sites
Buniek92 Posted March 13, 2015 Report Share Posted March 13, 2015 Nie ma tematu o tej replice na forum? Quote Link to post Share on other sites
Atomix Posted March 14, 2015 Author Report Share Posted March 14, 2015 http://www.taiwangun.com/ask205a-ebb-full-metal-aps?from=listing&campaign-id=19 Jeszcze myślałem nad tą, bardzo mi się podoba jej wykonanie zewnętrzne. Ma ktoś jakieś opinie na temat tej repliki? Quote Link to post Share on other sites
The-Naturat Posted March 14, 2015 Report Share Posted March 14, 2015 Njet. Jak już chcesz kałasza to bierz: http://azteko.pl/boyi-rk-12-full-steel-p-8247.html Tanio i niezawodnie. Rok gwarancji. A zostaje Ci na okulary, jakieś uvexy, paczkę kulek (tu 0,23 by były dobre) i gumkę niech Ci zmienią od razu.A i na mid capy Ci zostanie. Quote Link to post Share on other sites
Atomix Posted March 17, 2015 Author Report Share Posted March 17, 2015 Nie będę robił kolejnego tematu więc spytam tutaj. Zakładając że zakupię G001 od Boyi, czy dało by rade wsadzić tam mocniejszą sprężynę? Np. http://www.taiwangun.com/sprezyna-210?from=listing&campaign-id=19. Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted March 17, 2015 Report Share Posted March 17, 2015 Po rzetelnym przeglądzie gearboxa i poprawieniu co potrzeba, można z powodzeniem stosować sprężyny do m120. Iść wyżej bym się już bał. p.s sprężyna do której dałeś link, z opisu jest nieco za mocna, poza tym to gunwo. Nie trzyma długo swoich właściwości. Quote Link to post Share on other sites
Buniek92 Posted March 17, 2015 Report Share Posted March 17, 2015 No i nie jest to dział poświęcony tuningowi replik. Quote Link to post Share on other sites
Atomix Posted March 17, 2015 Author Report Share Posted March 17, 2015 No i nie jest to dział poświęcony tuningowi replik. Wiem, pytam tylko o to czy istnieje taka możliwość, bo od tego zależy wybór broni - czyli generalnie o to, co jest powodem powstania tego tematu. Quote Link to post Share on other sites
Atomix Posted March 17, 2015 Author Report Share Posted March 17, 2015 Jeszcze ostatnie pytanie mi się nasuwa. Z moim budżetem najlepszym wyborem z tego co wyczytałem będzie replika G36. Aczkolwiek mam jeszcze dylemat czy lepiej wziąć broń firmy JG czy Boyi? Odrazu dodam że użyłem forumowej szukajki, ale informacji nigdy za wiele. :) Quote Link to post Share on other sites
Kopcik Posted March 17, 2015 Report Share Posted March 17, 2015 Ogólnie przeważa opinia, że lepsze jest w Boyi, najlepiej w wersji bez EBB. Ale niezależnie czy weźmiesz JG czy DBoys-a to powinieneś być zadowolony. Quote Link to post Share on other sites
EndeBeats Posted March 18, 2015 Report Share Posted March 18, 2015 EBB zawsze można wyjąć. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts