Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Najtańszy elektryk ?

Recommended Posts

Witam , jako że mój shothun od agm'u rozleciał się po 3 magazynkach (przeładowywałem do przodu i do tyłu to chyba wina stockowych kulek) szukam teraz jakiegoś najtańszego elektryka jakiego polecacie . Max 300-400 zł . Z góry dzięki za odp ;)

Reklamuj strzelbę. Nie miała prawa rozlecieć się po 3 magazynkach. Pomiędzy tymi replikami nie ma dużych różnic, każda nadaje się do rozpoczęcia przygody. Jak chcesz przyoszczędzić parę złotych to śledź na bieżąco promocje w sklepach. Czasami za głupie polubienie na FB czy zaakceptowanie Newslettera dają vouchery na 50zł.

Mp5 Galaxy i g36 JG to dobre repliki.

A tak to jakim prawem wogóle shotgun AGM Ci się rozleciał? W dodatku po trzech magazynkach?! Co się z nim wogóle stało?

Wiele osób ma go długo i im służy, możliwe, że wtrafiłeś na bardzo feralną sztukę.

Załadowałem wpierw kulki które dostałem w zestawie . przeładowałem i wystrzelił dwoma ( to było na początku) to wyłożylem mag posprawdzałem wszystko i było okej nic nie zostało ani nic nie wydawało dzwieku . Dziś sobie go wziąłem na pole bo była ładna i ciepła pogoda . Wziąłem ze sobą 3 magi oraz szybkoładowarkę , i zacząłem strzelać do tarczy . Przy przeładowaniu tak jak radzono przeładowywałem do tyłu oraz do przodu aż nie poczułem że zaskoczyło . Przy 3 magazynku strzeliłem z 5 razy . Przy 5 wypluł z 3 kulki , potem przeładowałem no i strzeliłem z 2 razy potem już przy przeładowywaniu nie dało się przeładować mimo przeładowania do przodu i tyłu nie było czuć tego naciągnięcia sprężyny . I tak się skończyło . Słychać że coś w środku lata ale przeładować się w ogóle nie da ;/

Możliwe, że nie do końca doładowyłeś i przez to za dużo kulek łykał. A z tym lataniem w latać jakaś część jeżeli jest tak jak w zdaniu następnym.

Czyli rozumiem że pompka przeładowywania lata bez żadnych problemów w tył i przód? Nie czuć nacisku sprężyny?

Edit: Dopisałem coś.

Edited by blunk

W sklepie było napisane że dają tylko rozruchową gwarancję wiec pewnie nic z tym nie zrobią ;/ Okej , będę sprawdzał .

W sklepie to oni sobie mogą pisać :D Zapoznaj się ze swoimi prawami. Poczytaj trochę o procedurze reklamacji (reklamacji, a nie gwarancji).

To pozostaje reklamacja i tyle.

W sumie możesz jeszcze go sam rozłożyć i zobaczyć co tam się dzieje, ale jak nie ogarniasz tego to nie polecam. Jak coś to masz dział "problemy i serwis" :icon_wink:

Masz już podane repliki, nawet nie wysiliłeś się i nie poszukałeś ich. To teraz poszukaj informacji o nich :icon_wink: Tak, nadają się. Którą weźmiesz to już zależy od Ciebie i tego co Ci się podoba.

Ok dzięki ;D Co do agm to rozebrałem go ale się okazało że był sklejony :D Postanowiłem użyć wyciora do lufy i mi utknął xd Po 16 minutach mordęgi sam wypadł i co najlepsze DZIAŁA :D Teraz bez niczego przeładowałem , poszedłem go wypróbować no i wszystko okej poza tym że w środku dalej coś lata i zrobiła się z niego grzechotka :P

Mimo to zdecydowałem się na zakup tego elektryka G.5 , przynajmniej będę miał 2 repliki na zmianę jakby się któraś zepsuła .

Do shotguna potrafią wpadać kulki. Jest to spowodowane brakiem słupka wchodzącego od boku do komory HU lub zbyt słabą sprężynką/za krótkim słupkiem. Jeśli słupka nie ma to trzeba go dorobić, jeśli jest to warto coś pod niego podłożyć ub wstawić mocniejszą sprężynkę. Wtedy kulki nie będą wpadać do środka mechanizmu. Możliwe, że wcześniejsza blokada była spowodowana kulką w środku i to ona teraz lata i grzechocze.

Ps. spacje wstawia się po znakach interpunkcyjnych, a nie przed i po.

A taki prosta porada. Rzuć okiem , czy prowadnica jest do front łoża zaczepiona (ten stalowy pręt , co z lewej strony łoża masz powinien być z nim zczepiony) Jeśli tak nie jest , to kombinerkami zaciągnij do przodu na maksa do łódki i potraktuj mocnym klejem.

Mi osobiście zdarzyło się coś takiego podczas strzelania. (wyłamał się zaczep na którym było to w łożu osadzone)

Co do AEGów to koledzy dobrze doradzili.

Achhh no i nigdy więcej nie ładuj kulek z zestawu (chyba że replika g&g)

Edited by soldium