Bober00 Posted April 4, 2015 Report Share Posted April 4, 2015 Witam, natrafiłem na internecie na taką oto replikę pistoletu maszynowego MP5. W przeciwieństwie do innych tanich chińskich replik, ma pełne wymiary co jest istotne. Mało FPSów i skuteczny zasięg, który wg znalezionych przeze mnie opisów waha się od 15 do 20 metrów myślę, że będzie dla mnie wystarczający z uwagi na to, że nie będę uczestniczył w typowych strzelankach ASG, a bardziej w zajęciach taktycznych CQB w których walka odbywa się na krótkich dystansach i zasięg repliki nie jest dla mnie aż tak istotny. Bardziej chodzi mi o to, czy ktoś miał to w rękach i co jest mi w stanie na ten temat powiedzieć. Alternatywą jest kupienie w podobnej cenie używki repliki m-ki Cyma, albo JG, aczkolwiek wszyscy wiemy jak to z używkami bywa. Czy da się w tym wymienić chwyt przedni, albo samą szynę RIS na inną. Te i inne informacje przydadzą mi się przy wyborze. Dziękuję i pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted April 4, 2015 Report Share Posted April 4, 2015 MAKSYMALNY zasięg tej zabawki to 10-15 metrów, i niestety, nie jest to żart, a smutna prawda. Glock Cymy elektryczny to przy niej demon tuningu. Quote Link to post Share on other sites
Bober00 Posted April 4, 2015 Author Report Share Posted April 4, 2015 czyli rozumiem lepiej dać sobie z tym spokój i kupić używkę lepszej firmy. ok dzięki Quote Link to post Share on other sites
Bartleby Posted April 5, 2015 Report Share Posted April 5, 2015 Spójrz na to w ten sposób: za tę zabawkę zapłacisz 2 stówki, a ja w grudniu kupiłem SRT-12 Spartaka za 260 w promocji na Gunfire. I o ile na pewno część osób stwierdzi, że Spartaka nie warto kupować (choć tu zdania są podzielone), o tyle pewnie każdy przyzna, że lepiej kupić go (Spartaka, który de facto jest Cymą w plastikowym korpusie) niż to MP5 z lufą długości 14 centymetrów (toż to mniej niż mój.. ekhm..) - w SRT-12 lufa jest 3(!) razy dłuższa. Rozglądaj się za promocjami, zwłaszcza że (jak zakładam) nie masz dużo kasy (skoro wynalazłeś to MP5) i chcesz coś taniego na początek. I nie twierdzę, że powineneś kupić Spartaka (nie mam jeszcze dość wiedzy, aby w tej kwestii doradzać), po prostu byłem niedawno w podobnej sytuacji jak Ty i wiem, że takie zabawki za 150-200 to wyrzucanie pieniędzy w błoto. Quote Link to post Share on other sites
Vaco Posted April 20, 2015 Report Share Posted April 20, 2015 Ostro używana replika, z połamanymi zębatkami kupiona za 200 zł na komisie prawdopodobnie będzie sprawniej strzelać od tej nówki, którą chcesz kupić ;-) Lepiej używkę dorwać i co nieco naprawić, ale mieć pewność, że będzie miała jakieś FPSy, zasięg no i wykonanie lepsze. Quote Link to post Share on other sites
mareq Posted April 20, 2015 Report Share Posted April 20, 2015 Jak trafisz na długi korytarz to te 15 będzie o wiele za mało. Do tego kulki polecą tak wolno, że wszyscy będą robić uniki a jak ktoś przypadkiem dostanie to nawet nie poczuje. Quote Link to post Share on other sites
radzix Posted February 24, 2016 Report Share Posted February 24, 2016 Witajcie. Kupiłem tą zabawkę dla mojego pięciolatka, ja generalnie uzywam replik i wiatrówek na śrut i bb'sy, młody zawsze się rwie, a duże repliki są dla niego za ciężkie, trafiła się okazja na zakup tej zabaweczki za 100 zł, to mu wziąłem. Wygląda świetnie, choć w całości z plastiku, kolimator badziewny do niczego się nie nadaje, tak samo szyna, koliduje ona z otwartymi przyrządami których raczej nie idzie zdemontować. W zestawie są dwa magazynki jeden na około 20 kulek i jeden hicap na 200 kulek,hicap śmieszny , z atrapą nabojów wystających z drugiego magazynka wygląda zabawnie. Replika z założenia przeznaczona dla młodszych użytkowników moc do 0.2J, krzywdy sobie bąbel nie wyrządzi , celność do tarczy 14x14 z 8 metrów zadowalająca, większość ląduje w tarczy. Młody dotychczas obcował z bazarówkami , ale nie wytrzymują one w kontakcie z małymi zmyślnymi łapkami dzieciaka. Widzę już że młody połknął bakcyla, potrafi cały dzień z tatą przy wiatrówkach spędzić :) Może z czasem przerodzi się to w coś więcej jak zabawę. Quote Link to post Share on other sites
radzix Posted August 11, 2016 Report Share Posted August 11, 2016 Witam, aktualizuję temat, PM nadal działa, przeleciało przez niego około 10 tys kulek i ma się jak na razie dobrze. Zadziwiająco długo trzyma bateria, czy to standard to nie wiem, ale podczas gdy moje D68 ładowane było dwa razy tak MP5 nadal strzela. Mogę z całą stanowczością polecić dla dziecka jako pierwsza pukawka, krzywdy sobie nie zrobi nawet jak z bliska dostanie. Quote Link to post Share on other sites
V4RCH1AK Posted August 12, 2016 Report Share Posted August 12, 2016 @up a ja bym nie polecił. Cymoglock jest 1000x lepszy Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts