AutomaticKalashnikov Posted April 8, 2015 Report Share Posted April 8, 2015 Witam. Moje pytanie brzmi: Czy istnieje METALOWY Hi-Cap który będzie pasował bez piłowania ? Osobiście znalazłem tylko ten: http://www.taiwangun.com/metalowy-magazynek-hi-cap-na-500-kulek-do-serii-ak74-cm?from=listing&campaign-id=20 Tylko czy on pasuje bez koniecznego piłowania ? W opisie co prawda piszę że testowano go z replikami RK, ale czy bez zbędnego majstrowania ? Dzięki za pomoc ! (i uwagi jeśli coś napisałem źle) Quote Link to post Share on other sites
RadPod Posted April 8, 2015 Report Share Posted April 8, 2015 Ten magazynek także trzeba piłować. Hi-capy JG (u mnie) nie wymagały piłowania. Jeśli Boyi robił Hi-capy to te będą pasować bez piłowania. Quote Link to post Share on other sites
AutomaticKalashnikov Posted April 8, 2015 Author Report Share Posted April 8, 2015 A jaką masz replikę? A i po czym można poznać że magazynek trzeba piłować ? http://gunfire.pl/product-pol-1152194467-Magazynek-hi-cap-do-replik-typu-AK-.html Znalazłem jeszcze ten. Jest od Boyi tak samo jak replika więc może pasuje ? Quote Link to post Share on other sites
szczyp Posted April 8, 2015 Report Share Posted April 8, 2015 Ja mam RK-10s i metalowy hi-cap z pudełka pasuje idealnie. Quote Link to post Share on other sites
AutomaticKalashnikov Posted April 8, 2015 Author Report Share Posted April 8, 2015 A po czym poznać że maga należy przypiłować? Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted April 8, 2015 Report Share Posted April 8, 2015 Po tym, że nie pasuje do Boyca. Niestety, ale nie znam innego sposobu. Ps. piłowanie to żadna sztuka - skoro taki Marek "trzęsące ręce" (AKA "atechniczny") dał rade to zrobić to chyba każdy sobie poradzi. Quote Link to post Share on other sites
AutomaticKalashnikov Posted April 8, 2015 Author Report Share Posted April 8, 2015 Możliwe ale ja jestem "zielony" więc nie wiem jak to zrobić, czym to zrobić i w którym miejscu to zrobić. Quote Link to post Share on other sites
szczyp Posted April 8, 2015 Report Share Posted April 8, 2015 Najprościej na przykładzie: http://www.taiwangun.com/magazynek-hi-cap-do-ak-500-kulek-black-cm?from=listing&campaign-id=20 Quote Link to post Share on other sites
RadPod Posted April 8, 2015 Report Share Posted April 8, 2015 (edited) Ja mam RK-03 i zauważ że tamten mag jest kalibru 7.62 a nie 5.45. Oczywiście będzie podawał ale miłośnicy zgodności historycznej cię zjedzą :icon_smile: Edited April 8, 2015 by RadPod Quote Link to post Share on other sites
czortkot Posted April 8, 2015 Report Share Posted April 8, 2015 Akurat ten mag z linku jest 5,45 ;) Quote Link to post Share on other sites
szczyp Posted April 8, 2015 Report Share Posted April 8, 2015 Pomijam czy mag metalowy/plastikowy, 5,45/7,62, przykład miał dotyczyć piłowania zęba :) Quote Link to post Share on other sites
RadPod Posted April 8, 2015 Report Share Posted April 8, 2015 Mówię o tym z Gunfire ;) Może niech autor się wypowie na jaki kaliber ma być magazynek ? Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted April 9, 2015 Report Share Posted April 9, 2015 Ja mam RK-03 i zauważ że tamten mag jest kalibru 7.62 a nie 5.45. Oczywiście będzie podawał ale miłośnicy zgodności historycznej cię zjedzą :icon_smile: Ty masz rk03, ale ktoś inny może mieć choćby i rk10. albo rk01 stylizowane na zastavę m92. i wtedy mag 7.62 pasuje bez problemu. Quote Link to post Share on other sites
AutomaticKalashnikov Posted April 9, 2015 Author Report Share Posted April 9, 2015 Potrzebuję 5,45 :D Quote Link to post Share on other sites
RadPod Posted April 9, 2015 Report Share Posted April 9, 2015 W takim razie jesteś skazany na piłowanie magazynków albo zwalniacza magazynka ;) Quote Link to post Share on other sites
AutomaticKalashnikov Posted April 9, 2015 Author Report Share Posted April 9, 2015 Albo po zakupie poproszę speca ze sklepu żeby dopasował mi maga do RK bo sam boję się że go zniszczę. Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted April 9, 2015 Report Share Posted April 9, 2015 To nie jest jakaś wielka filozofia. Bierzesz pilnik i tak jak na zdjęciach od Krakmanów (czerwoną płaszczyznę) piłujesz. Co pewien czas sprawdzasz czy już wystarczy. Na koniec możesz papierem ściernym troszke przelecieć by wygładzić. Jeśli masz już jakiś magazynek, który pasuje to będziesz mógł porównać zaczepy i będziesz wiedział jak to ma mniej więcej wyglądać by działało. Quote Link to post Share on other sites
Provvokator Posted April 9, 2015 Report Share Posted April 9, 2015 Mi osobiście po wymianę w rk-05 zwalniacza magazynka na ostry od ak47 (5 zł na allegro) , magi cymy pasują idealnie bez piłowania Quote Link to post Share on other sites
datek11 Posted June 26, 2023 Report Share Posted June 26, 2023 W dniu 9.04.2015 o 20:05, MarekMac napisał: To nie jest jakaś wielka filozofia. Bierzesz pilnik i tak jak na zdjęciach od Krakmanów (czerwoną płaszczyznę) piłujesz. Co pewien czas sprawdzasz czy już wystarczy. Na koniec możesz papierem ściernym troszke przelecieć by wygładzić. Jeśli masz już jakiś magazynek, który pasuje to będziesz mógł porównać zaczepy i będziesz wiedział jak to ma mniej więcej wyglądać by działało. chuj z tym że po 8 latach necropost, którą płaszczyzne Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts