Trael Posted August 24, 2005 Report Share Posted August 24, 2005 Mam pytanie z czego zrobione są metalowe body CA M15? Chodzi mi o to jaki to jest stop. Ostatnio pękło mi body i zastanawiam się czy da się to jakoś pospawać? Quote Link to post Share on other sites
Pikace Posted August 24, 2005 Report Share Posted August 24, 2005 Najpewniej jest to znal, czyli stop cynkowo-aluminiowy. Chyba sie nie da tego spawac... Quote Link to post Share on other sites
Mardok Posted August 24, 2005 Report Share Posted August 24, 2005 Spawac to sie nieda ale za to klei sie calkiem dobrze ( peknieta obodowa lufy zewnetrznej RIS , sklejona klasycznym cyjanopanem - trzyma jak nigdy :P ) Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted August 24, 2005 Report Share Posted August 24, 2005 Ja polecam klej firmy dragon do metalu z włóknem szklanym, jest super :P Quote Link to post Share on other sites
Guest Kret Posted February 24, 2009 Report Share Posted February 24, 2009 Przyznam sobie sam zlota lopatke, ale znalazlem cos takiego: http://allegro.pl/show_item.php?item=558740791 i chcialem sie tylko podzielic odkryciem. Nie wiem, jak to dziala, choc chyba dla testow kupie. Pozdrawiam Kret Quote Link to post Share on other sites
javelin Posted February 24, 2009 Report Share Posted February 24, 2009 Kupiłem to kiedyś dawno temu (ze 2 latka temu). Trudno mi powiedzieć czy działa, bo niestety kuchenką gazową nie dało się nic zdziałać. Więc ta część opisu to niestety mit. Quote Link to post Share on other sites
demon1990 Posted April 6, 2009 Report Share Posted April 6, 2009 (edited) witam nie pytajcie jak , ale moje body z gp pękło dosłownie w pół chcialem sie dowiedziac kilka rzeczy: 1.Z czego są body gp ?? też stop cynkowo aluminiowy? 2.Czym można je skleIc? [stosuj polskie litery.] Edited April 6, 2009 by Foka Quote Link to post Share on other sites
Oli_32 Posted April 7, 2009 Report Share Posted April 7, 2009 (edited) 1.Z czego są body gp ?? też stop cynkowo aluminiowy?2.Czym można je skleIc? ad.1 proste, wez magnes przyłóż do body i sam zobaczysz :), jak magnes się nie "przyklei" to znaczy że ZnAl (potocznie gównolit), materiał z którego robi się klamki do drzwi i to te kiepskie. ad.2 jak masz kase ( w końcu kupiłeś G&P) to zobacz tutaj: http://www.loctite-kleje.pl/ Edited April 7, 2009 by Oli_32 Quote Link to post Share on other sites
Hubcio Posted April 7, 2009 Report Share Posted April 7, 2009 Jeśli chodzi o body do emek, G&P prawdopodobnie stosuje aluminium. Quote Link to post Share on other sites
Viamortis Posted April 8, 2009 Report Share Posted April 8, 2009 Aluminium. Aluminium można spawać, ale czy w przypadku body to jest sensowna sprawa, to już nie wiem. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts