flinston Posted July 12, 2015 Report Share Posted July 12, 2015 (edited) http://azteko.pl/rep...tol-p-4899.html vs http://www.taiwangun...grzmpaign-id=19 Która replika lepsza? P.S. Chodzi mi tylko o porównanie tych dwóch replik. Prosze o nie proponowanie mi innych replik(to nie bedzie moja pierwsza replika, mam AEG'a), ew. jeśli są jakieś lepsze gaziaki NBB. Replika bedzie używana do strzelania do celu oraz sporadycznie na strzelankach jako broń główna. Edited July 12, 2015 by flinston Quote Link to post Share on other sites
Piotrek99 Posted October 21, 2016 Report Share Posted October 21, 2016 Mam podobny dylemat. Zastanawiam się nad kupnem MK23 STTI, jest coś lepszego z gaziaków NBB? Quote Link to post Share on other sites
Buniek92 Posted October 21, 2016 Report Share Posted October 21, 2016 Beretta stti. Quote Link to post Share on other sites
Krzywica Posted October 21, 2016 Report Share Posted October 21, 2016 Lepsza? Lol. Na tej półce cenowej w zasadzie jedyną sensowną opcja jest mk23. Tanie magi o dużej pojemności gazu, stosunkowo niezawodne. Standardowe uszczelnianie między komora HU a dyszą cylinderka (czego nie ma MKI), standardowa lufa i gumka HU w systemie Marui, nieruchoma lufa i komora podczas oddawania strzału. Te cechy stawiają MK23 powyżej MKI (że o beretce nie wspomnę). Na pewno problemem może być rozmiar, mk23 jest wielki. Tak więc Piotrze, wybór jest dość prosty tym razem :). Na korzyść MKI przemawia moim zdaniem wygląd oraz ergonomia ale nic ponadto. Z resztą wymiana maga nie jest wygodna w nim ale jakoś w łapie leży zgrabniej. Ciężko też w MKI zgubić maga co w przypadku mk23 się zdarza (ale w sumie nie nagminnie :D). Quote Link to post Share on other sites
Mamut Posted November 21, 2016 Report Share Posted November 21, 2016 Ergonomia akurat jest na korzyść MK23. Chociażby dlatego, że Rugera nie da się obsłużyć w rękawicach lub jak ma się grube palce. MK23 obsłużysz nawet w grubych zimówkach. Dochodzi jeszcze obustronny bezpiecznik i zwalniacz magzaynka, szyna pod latarkę i możliwość naciągnięcia kurka. Z rozmiarem MK23 bym nie dramatyzował. Każdy noszący rękawice w rozmiarze M go obsłuży. Nie wiem jak mniejsze ale S pewnie też, XS pewnie nie. Quote Link to post Share on other sites
Krzywica Posted November 21, 2016 Report Share Posted November 21, 2016 Nie mówię, że nie obsłuży tylko, że nie będzie wygodny :). To po prostu coś niewiele mniejsze niż DE więc to kawał klamy a nie glock 17 rozmiarowo :D. Quote Link to post Share on other sites
Mixon Posted November 21, 2016 Report Share Posted November 21, 2016 (edited) Nie wiem czy tak jest też w STTI, ale Mk23 ma jakąś własną szynę i założenie latarki może być ciut skomplikowanym procesem. Albo kosztownym. Niemniej klameczka ładna i sam rozważam zakupienie kiedyś TM i jakiejś dedykowanej kabury, z nadzieję, że KWA też będzie pasowała. Edited November 21, 2016 by Mixon Quote Link to post Share on other sites
Krzywica Posted November 21, 2016 Report Share Posted November 21, 2016 To jest "własna szyna" H&K. Oryginał taką ma to i replika taką ma :D. Podobnie Walther P99 ma "Waltherową" szynę a nie standardową. Quote Link to post Share on other sites
Mixon Posted November 22, 2016 Report Share Posted November 22, 2016 (edited) Fakt, na przedpotopową replikę P99 też nic nie wchodzi. A Mk23 z przejściówką i latarką nie wejdzie już do żadnej znanej mi kabury, nawet tornado. Trzeba jeszcze nadmienić, że nie ma co próbować przejściówek dla USP/USP.45, bo też mają własne [CITATION NEEDED] :icon_razz: Ot, urok gnata z dwudziestką na karku :icon_biggrin: Niemniej jak ktoś potrzebuje wydrukowanej, gdzieś powinien być odnośnik do ich sklepu, a za 20 funtów z przesyłką druknęli mi całkiem niezłą kopię tej szyny w stylu Rhino. Edited November 22, 2016 by Mixon Quote Link to post Share on other sites
Mamut Posted November 22, 2016 Report Share Posted November 22, 2016 Nie wiem czy tak jest też w STTI, ale Mk23 ma jakąś własną szynę i założenie latarki może być ciut skomplikowanym procesem. Albo kosztownym. Niemniej klameczka ładna i sam rozważam zakupienie kiedyś TM i jakiejś dedykowanej kabury, z nadzieję, że KWA też będzie pasowała. Tak, STTI też ma specyficzną szynę jak w ostrym. Ale da się czasem jakieś montaże dopasować z długą śrubą. Co do kabury, to zwykła udowa na duże pistolety pasuje świetnie. Tylko kieszonka frontowa nie mieści magazynka. Quote Link to post Share on other sites
rotsaved Posted November 22, 2016 Report Share Posted November 22, 2016 nie mieści magazynka. Mieści Quote Link to post Share on other sites
Mamut Posted November 22, 2016 Report Share Posted November 22, 2016 Mieści Sprawdziłem raz jeszcze. Na siłę wepchnąłem. Mea culpa. Choć raczej bym nie rekomendował tam go wciskać. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts