l_isek Posted July 15, 2015 Report Share Posted July 15, 2015 Witam, Ostatnio znalazłem kilka filmików na temat repliki: http://gunfire.pl/pr...rident-CRB.html Wcześniej słyszałem o tej firmie jednak nie myślałem że oferuje coś nowego w sferze replik. Będę wdzięczny za opinie na temat tej repliki, wszelakie informacje mile widziane. Ktoś może już jest szczęśliwym nabywcą i podzieli się wrażeniami. Aż się zacząłem zastanawiać czy jednak nie sprzedać mojej KWA i zakupić KRYTECa... No ale poczekam. Na necie jest pełno filmików i testów jednak szukam bezpośrednich informacji od użytkowników. Może ktoś już tuningował (o ile jest sens) Z góry dzięki za wszelakie informacje i opinie. Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted July 16, 2015 Report Share Posted July 16, 2015 Poczekaj do poniedzialku. Wrzucę zdjęcia gb. Jesli chodzi to opinie... Szczelalbym. Wart hajsow. Gg super. Spasowanie mega. Wykonanie ekstra. Quote Link to post Share on other sites
Pol_ Posted July 16, 2015 Report Share Posted July 16, 2015 Ciekawy artykuł o Krytac: http://www.airsoftso...s-later-106695/ Autor generalnie pisze, że Krytac to takie drugie KWA, sporo ciekawych rozwiązań, ale problem z rozbudową wynikający z braku pełnej kompatybilność ze standardem TM oraz, że generalnie mogłoby być lepiej i taniej. Quote Link to post Share on other sites
l_isek Posted July 16, 2015 Author Report Share Posted July 16, 2015 Zawsze może być lepiej a i taniej też (nie komentuję cen na GF, nie ma to większego sensu). Czy jest w tych replikach coś czego nie można osiągnąć w innych? i czy to jest warte wydawania dodatkowych ok 700 PLN (w stosunku do KWA które jest dla mnie wyznacznikiem) Quote Link to post Share on other sites
Baxian Posted July 16, 2015 Report Share Posted July 16, 2015 Artykulik ciekawy, ale jest kilka rzeczy do których można się przyczepić, i które niestety, wskazują że autor tekstu nie miał repliki nawet w łapkach, co zresztą wychodzi później w komentarzach Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted July 16, 2015 Report Share Posted July 16, 2015 Dostajesz na stocku komorę w stylu prowina, gumkę z dwoma wypustkami (która podkręca), wbudowany mosfet, keymody do których da się coś zaczepić (bo z chińskimi to różnie bywa). Nagle się okazuje że wcale ten Krytac tak drogo nie stoi w porównaniu do KWA. Cen nie ma co komentować, popatrz na kurs dolara i po ile te karabinki stoją na WGC czy Evike. Ciekawi mnie kwestia kabli, jak jest z ich jakością. Liczę że AnR coś skrobnie na ten temat jeśli miał okazję oglądać gb w środku. Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted July 16, 2015 Report Share Posted July 16, 2015 Kable to niestety druciki aluminiowe w gumowej izolacji, raczej sztywne. Quote Link to post Share on other sites
l_isek Posted July 16, 2015 Author Report Share Posted July 16, 2015 Zobaczymy może i masz rację ale do ceny i tak się przyczepię. Model CRB po przeliczeniu z dolara wychodzi ok 1250 PLN, a z EUR niecałe 1700 PLN. Na a w Polsce 1850 PLN. Szkoda że nie ma wersji olive na GF to bym nawet cenę przeżył. Interesuje mnie bardziej ile fps da się uzyskać na sprężynie 120, bez wymiany bebechów oczywiście. Czy jest tak szczelna jak KWA? Czy stockowa lufa daje radę itp. Druciki aluminiowe? Czy miedź powlekana? Skąd masz te informacje bo to raczej słabo w replice tej klasy. Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted July 16, 2015 Report Share Posted July 16, 2015 Bo widać że są sztywne więc stawiam dobre pifko że to ALU. Quote Link to post Share on other sites
l_isek Posted July 16, 2015 Author Report Share Posted July 16, 2015 Może po prostu twarda otulina PVC lub PE. Bo aluminium mi bardziej pasuje do tanich chińskich kabli "niskooporowych" Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted July 16, 2015 Report Share Posted July 16, 2015 Tak. Bo kable są najważniejsze. To jest jeden z prostrzych elementów do wymiany. Na 7,4 zreszta to kosiarka juz. Nie ruszałbym okablowania tylko wtyki wymienił. Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted July 19, 2015 Report Share Posted July 19, 2015 Zobaczymy może i masz rację ale do ceny i tak się przyczepię. Model CRB po przeliczeniu z dolara wychodzi ok 1250 PLN, a z EUR niecałe 1700 PLN. Na a w Polsce 1850 PLN. Szkoda że nie ma wersji olive na GF to bym nawet cenę przeżył. Interesuje mnie bardziej ile fps da się uzyskać na sprężynie 120, bez wymiany bebechów oczywiście. Czy jest tak szczelna jak KWA? Czy stockowa lufa daje radę itp. Druciki aluminiowe? Czy miedź powlekana? Skąd masz te informacje bo to raczej słabo w replice tej klasy. Przy zamówieniu spoza EU doliczyłeś podatek i cło? Mnie najtaniej na starym kontynencie udało się znaleźć za 449EUR http://www.airsoftshopeurope.com/krytac-trident-crb.html (wysyłka za free kurierem) i przy kursie EUR na poziomie 4,23 (na paypal) dostajesz ca 1900PLN za Krytaca CRB. Jeśli znalazłeś gdzieś taniej to podziel się :). Mocno rozważam zamianę KWA na Krytaca. AnR jak jest z korpusem-lepszy niż w KWA? Jak z potencjałem tuningowym, robiłeś już te repliki na 450+FPS? Quote Link to post Share on other sites
l_isek Posted July 19, 2015 Author Report Share Posted July 19, 2015 (edited) Taniej było na redwolf ale już niedostępne. Nie chodzi mi o to że mogę taniej sprowadzić tylko że za granicą jest taniej. Wszak dystrybutor na Europę jest jeden i zapewne ma identyczne ceny dla odbiorców hurtowych w każdym kraju. A i jeszcze to: http://www.hobbysportgarage.it/shop/component/jshopping/tipo-m4/m4-krytac-trident-spr150526151323.html http://www.landwarriorairsoft.com/airsoft-weapons-c38/electric-rifles-c45/krytac-krytac-trident-crb-p4369 Co do potencjału tuningowego też jestem ciekaw. Edited July 19, 2015 by l_isek Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted July 20, 2015 Report Share Posted July 20, 2015 http://www.airsoft-military-news.com/review-krytac-trident-spr-aeg Sehr gut review mein freundes! :S Brak info o tuningowalności na razie tego sprzętu z mojej strony. Na "oko" można cisnąć coś w okolicach SP130/M140 bez problemu. Problemem, jak zawsze w emkach, jest szkielet. Czas pokaże. Na pewno jeśli miałbym hajs, chciał taką replikę to bym kupował i się bawił. 450 fps to nie dużo, tyle zrobimy spokojnie na aktualnych SP130, jeśli tłok się wysypie to zamienniki są tanie. Quote Link to post Share on other sites
Gray Posted July 23, 2015 Report Share Posted July 23, 2015 Ten obustronny selektor ognia to atrapa (prawy) czy funkcjonalny jak w nowych TMach? Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted July 23, 2015 Report Share Posted July 23, 2015 Tak jest, funkcjonalny. Quote Link to post Share on other sites
UberSoldier Posted July 23, 2015 Report Share Posted July 23, 2015 Krytac nie miał czasem niedawno gb z metalu o kolorystyce podobnej do zawiasów w drzwiach? (taki żółty) Tamten wyglądał pancernie a ten tak tanio. Quote Link to post Share on other sites
Gray Posted July 23, 2015 Report Share Posted July 23, 2015 Dopiero teraz przeczytałem i obczaiłem podlinkowaną reckę przez AnR'a. Sam szkielet jest fajnie zrobiony, wstawiona gumowa/plastikowa osłona między kablami a zębatką silnika (zdjęcie nr.106), wycięcie na Mosfet oraz ten obustronny selektor ognia. Quote Link to post Share on other sites
spoco Posted August 25, 2015 Report Share Posted August 25, 2015 Pytanie do tych co krytaca mieli w rękach. Jak wypada wykonanie zewnętrzne w porównaniu z g&p? Chodzi mi o jakość użytych materiałów, spasowanie elementów i ogólnie jak leży w łapkach? Quote Link to post Share on other sites
m1xer Posted August 25, 2015 Report Share Posted August 25, 2015 Mam tą replikę w wersji SPR, byłem z nią już na kilku rozgrywkach i nie mam jakiś większych zastrzeżeń. Zaraz po wyciągnięciu z pudełka: - jest ok 380 fps, - bardzo dobre skupienie, - wszystko ładnie spasowane. Replika robi jak najbardziej pozytywne wrażenia. Bardzo fajny i dokładny hop up, system szybkiej wymiany sprężyny, mosfet, obustronny selektor ognia, szyny w key mod. Jak wspomniałem wszystko ładnie spasowane, nic nie lata, nic nie odstaje. Replika podczas strzelania jest dość cicha (przynajmniej tak twierdzą towarzysze broni pytając czy coś z nią robiłem :icon_wink:). Z ciekawostek dodam ze są dwie wersje SPR różniące się długością lufy wewnętrznej, fragment mojej rozmowy z gościem z Krytaca: The manual is outdated. The original SPR have 14.5" outer barrel with 385mm inner barrel. The newest model have 16" outer barrel and 416mm inner barrel. I think the factory didn't package the newest manual. I am sorry for the confusion. Ja mam tą wersje z 416mm. Wygląda na to że jest całkiem dobrej jakości bo po podmianie na 455mm promyka nie ma jakiejś oszałamiającej poprawy w skupieniu, ot jest jeszcze lepsze :icon_wink: Na sprężynie M135 od promyka jest ok 430 fps. W planach mam jeszcze wymianę gumki, ale to raczej z czystej ciekawości by sprawdzić co jest warta oryginalna. Co do gearboxa to... nie wypowiem sie bo mam plombę :icon_razz: Jedyne co mi brakuje w tej cenie to składane przyrządy celownicze (no ale wiadomo to jest indywidualna sprawa :icon_wink:) Tak czy inaczej za każdym razem jak sięgam po replikę to gęba się sama cieszy :icon_mrgreen: Quote Link to post Share on other sites
spoco Posted August 25, 2015 Report Share Posted August 25, 2015 (edited) Dzięki za informacje. Jeśli to nie tajemnica to gdzie kupiłeś? Edited August 25, 2015 by spoco Quote Link to post Share on other sites
m1xer Posted August 25, 2015 Report Share Posted August 25, 2015 gunfire.pl Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka Quote Link to post Share on other sites
spoco Posted September 4, 2015 Report Share Posted September 4, 2015 Krytac Trident CRB - Pierwsze wrażenia po zakupie. Pierwsze wrażenie: O Jezu ale to maleństwo :icon_wink: Potem jak się poskładałem parę razy do strzału i przestrzelałem testowo to stwierdziłem, że jest w sam raz. Ogólnie wykonanie bardzo dobre, dokładnie tego się spodziewałem. Bardzo mi się podoba malowanie, ta czerń jest prześliczna. Trochę za bardzo plasticzany chwyt pistoletowy. Podoba mi się natomiast jego kształt i wielkość. Chyba go sobie zmatowię papierem o wysokiej gradacji. Z minusów (ale o tym wiedziałem przed zakupem): lata pałąk pod spustem (już naprawiłem), lata delikatnie kolba (myślę jak naprawić) oraz lata magazynek (siedzi pewnie i dobrze podaje kulki ale grzechocze latając na boki :icon_wink: - już zakupiłem gumę i będę podklejał). No i strasznie ciężko chodzi selektor ognia z prawej strony, pisali o tym w recenzjach ale nie spodziewałem się, że aż tak. Chyba rozwierce minimalnie body i wstawię jakieś łożysko z prawej strony to powinno poprawić pracę selektora. Poza tym jestem zachwycony. To i tak niewiele poprawek jak na mój chory perfekcjonizm :icon_wink: Co do samego strzelania. Jeszcze nie chronowałem. Na baterii lipo 11.1V jakoś co drugi strzał na semi daje dwie kulki. Także zamówiłem już sobie lifepo 9.9V to powinno rozwiązać ten problem dając nadal dużą szybkostrzelność. Na lipo 7.4 wszystko śmiga jak należy ale rof wydaje mi się na "ucho" na poziomie 16 kulek. Co do celności to jestem mile zaskoczony. Na razie testowałem na około 40m i skupienie jest bardzo, bardzo dobre jak na fabryczną replikę. Ustawianie hopup po prostu bajka. Zawsze mi tego brakowało, nie lubię bawić się ampulem :icon_smile: Niestety na razie nie miałem za dużo czasu na testy i zabawę. Może w weekend znajdę chwilę czasu aby podjechać do magnum areny, przechronować i zmierzyć dokładnie rof. Ale najlepiej moje wrażenia oddaje komentarz mojej lepszej połówki: Zapytałem czemu nie pyta jak mi się podoba bo sporo kosztowała. A ona na to: Widać,że ci się podoba i jesteś zadowolony bo banan z gęby ci od dwóch dni nie schodzi. :) Quote Link to post Share on other sites
m1xer Posted September 17, 2015 Report Share Posted September 17, 2015 Jak by ktoś szukał to repliki są dostępne w http://gunfire.pl/fi...284-KRYTAC.html kolejna SPR właśnie jedzie do kolegi :icon_wink: Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts