Alexi90 Posted July 16, 2015 Report Share Posted July 16, 2015 (edited) Czy komora ProWina wejdzie do emki G&P i jaką gumkę do niej wybrać żeby dobrze wszystko śmigało. Potrzebuje szybkiej odpowiedzi. Ew jaką komorę wybrać zamiast ProWina Edited July 16, 2015 by Alexi90 Quote Link to post Share on other sites
senkuPH Posted July 16, 2015 Report Share Posted July 16, 2015 A co się dzieje ze stockową? W stocku komora jest bdb. Quote Link to post Share on other sites
Trzmiel Posted August 13, 2015 Report Share Posted August 13, 2015 U kolegi w G&P siedzi ProWin z systemą i jest ok. Quote Link to post Share on other sites
bamper12 Posted August 13, 2015 Report Share Posted August 13, 2015 A u mojego kumpla, Prowin kradnie fps na gumie G&G i Systemie ( replika stock) Na stockowej komorze fpsy w normie. :icon_confused3: Pzdr. Quote Link to post Share on other sites
Trzmiel Posted August 13, 2015 Report Share Posted August 13, 2015 Dysza stock G&P? Quote Link to post Share on other sites
bamper12 Posted August 14, 2015 Report Share Posted August 14, 2015 Tak jest :) Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted August 16, 2015 Report Share Posted August 16, 2015 Sprawdź tego prowina czy nie opiera się pierścieniem regulacyjnym o ten występ na czole gb na śrubę. W dwóch przypadkach musiałem szlifować lekko to miejsce bo unosiło komorę. Quote Link to post Share on other sites
L3ny Posted September 3, 2015 Report Share Posted September 3, 2015 (edited) Dodam moje doświadczenia, może się komuś przyda. Przepraszam za delikatny off-top. Od początku: Zasadniczo zmienianie komory w G&P jest upierdliwe. Szkielet g&p ma grubą ściankę przednią, przez to komory takie jak: king arms, classic army, ultimate/lonex, guarder, airsoft pro i modify nie działają (nawet przy nieco dłuższych dyszach). Zakładam że komora ProWin'a jest robiona pod standardowe szkielety, stąd problemy kolegi bumper'a. Dysze, G&P, deep fire, shs, protech x3, systema, jbu, ultimate, guarder. Komora JBU, która działa z innymi szkieletami z grubą ścianą (deep-fire, JBU i niektóre chińskie wzmocnione), PRAWIE się uszczelnia. Niestety nie jest to idealne uszczelnienie i fps'y wychodzą nierówne. Rozwiązaniem jest wytoczenie odpowiednio dłuższej dyszy (21,6-21,8, zależnie od komory), ponieważ nie znalazłem takowej dostępnej na rynku. Najlepiej z bardzo delikatnym frezem z przodu. Opcja druga, dłuższa dysza (np. od SIG'a) i podklejenie popychacza z przodu, kwestia dorobienia odpowiedniej podkładki. Opcja trzecia, szlifowanie frontu szkieletu, chociaż tego nie próbowałem. Mam nadzieję że choć trochę pomogłem. Pozdrawiam. PS. Stockowa komora G&P akurat jakaś super nie jest. Szczelność owszem, ale elementy plastikowe są odlane tak sobie + nie kompatybilne z innymi komorami :/ PS.2 Jeśli ktoś ma inne rozwiązanie to chętnie poszerzę swoją wiedzę Edited September 3, 2015 by L3ny Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts