Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Komora prowin do m4 g&p HELP

Recommended Posts

• 4 weeks later...
  • 3 weeks later...

Dodam moje doświadczenia, może się komuś przyda. Przepraszam za delikatny off-top.

Od początku:

Zasadniczo zmienianie komory w G&P jest upierdliwe.

Szkielet g&p ma grubą ściankę przednią, przez to komory takie jak: king arms, classic army, ultimate/lonex, guarder, airsoft pro i modify nie działają (nawet przy nieco dłuższych dyszach). Zakładam że komora ProWin'a jest robiona pod standardowe szkielety, stąd problemy kolegi bumper'a.

Dysze, G&P, deep fire, shs, protech x3, systema, jbu, ultimate, guarder.

Komora JBU, która działa z innymi szkieletami z grubą ścianą (deep-fire, JBU i niektóre chińskie wzmocnione), PRAWIE się uszczelnia. Niestety nie jest to idealne uszczelnienie i fps'y wychodzą nierówne.

Rozwiązaniem jest wytoczenie odpowiednio dłuższej dyszy (21,6-21,8, zależnie od komory), ponieważ nie znalazłem takowej dostępnej na rynku. Najlepiej z bardzo delikatnym frezem z przodu.

Opcja druga, dłuższa dysza (np. od SIG'a) i podklejenie popychacza z przodu, kwestia dorobienia odpowiedniej podkładki.

Opcja trzecia, szlifowanie frontu szkieletu, chociaż tego nie próbowałem.

Mam nadzieję że choć trochę pomogłem.

Pozdrawiam.

PS.

Stockowa komora G&P akurat jakaś super nie jest. Szczelność owszem, ale elementy plastikowe są odlane tak sobie + nie kompatybilne z innymi komorami :/

PS.2

Jeśli ktoś ma inne rozwiązanie to chętnie poszerzę swoją wiedzę

Edited by L3ny