RadPod Posted July 22, 2015 Report Share Posted July 22, 2015 Witam wszystkich serdecznie. Po przeczytaniu tematu o stylizacji na WP w Afganistanie zdecydowałem się wybrać Irak. Interesuje mnie co przydziałowo dostawali żołnierze lecący do Iraku. Czy ktoś z was ma jakąś wiedzę na ten temat ? Quote Link to post Share on other sites
Pawelo Posted July 22, 2015 Report Share Posted July 22, 2015 Gogle 9302-522 Uwex. Hełmy wz. 2000 i wz. 2005. Lubawka. Ripstop w pustynnej panterze. Buty pustynne wz.920p/MON. Nie dam sobie głowy urwać ale to był przydziałowy sprzęt przez początkową część misji, natomiast żołnierze kupowali sobie głównie kamizelki za otrzymane pieniądze. Quote Link to post Share on other sites
HellMaker666 Posted July 22, 2015 Report Share Posted July 22, 2015 Jako balistyka kamizelki Second Chance. Quote Link to post Share on other sites
wojtekk8 Posted July 22, 2015 Report Share Posted July 22, 2015 A na samym początku OLV... Łatwiej by było przedstawić jakiś okres misji w Iraku bo tak to można wymieniać i wymieniać. Quote Link to post Share on other sites
RadPod Posted July 22, 2015 Author Report Share Posted July 22, 2015 (edited) Podziękował. Wojtku interesują mnie mnie głównie pierwsze zmiany. Ale oni mieli inną wersję munduru którego chyba teraz nigdzie nie dostanę. Edited July 22, 2015 by RadPod Quote Link to post Share on other sites
Vender Posted July 23, 2015 Report Share Posted July 23, 2015 (edited) (...) Ale oni mieli inną wersję munduru którego chyba teraz nigdzie nie dostanę. Mundur pustynny w kroju bawełniaka, kieszenie zapinane na guzik. Na dzień dzisiejszy prawie jak biały kruk. Edited July 23, 2015 by Vender Quote Link to post Share on other sites
RadPod Posted July 23, 2015 Author Report Share Posted July 23, 2015 Vender wiem czym ten mundur się różnił ;) Dobra więc mam buty,mundur,lubawę i poluję na hełm wz.2000. Był jakiś przydziałowy model rękawic ? Quote Link to post Share on other sites
wojtekk8 Posted July 23, 2015 Report Share Posted July 23, 2015 Rękawiczki w początkowych zmianach to doszukiwałbym się takich jak rękawiczki BW, bezpalcowe skórzane czy z siatką - w znacznej większości na samym początku wiele przedmiotów było kupowanych za pieniądze na doposażenie i jak będziesz miał coś nieprzydziałowego to będzie jak najbardziej zgodne. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts