Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Replika do 1500zł Karabin na START

Recommended Posts

• Replies 102
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Zaczyna mi się już mieszać XD.

Czyli jak bym chciał emke to mogę kupić jakąś nawet za 800 zl załadowaćszkielet retro arms v2 i nie mam się czym już martwić można powiedzieć że wtedy jest już praktycznie nie do zajechania?

Edited by Diduś

Oki. Co do Ak zostanę przy rk02 do nauki na pierwszych strzelanek i zabaw na zimę będzie idealny a na wiosnę Emka lub emke kupię też noebawem tylko ustalmy co i jak by była nie do zajechania z tych firm jakieś konkretne modele czy to już obojętne.

Edited by Diduś

No jak zrobią M4 z gb V3 to by faktycznie była rewolucja ;). M4 mają montowane gb V2, więc raczej na 99,9% będzie tam siedział taki właśnie gearbox. Czy robią porządne? Zdania uczonych są podzielone. Ja miałem w łapach E&L i LCT i wolałbym kupić LCT, bo lepiej wygląda z zewnątrz.

Diduś, jak Ci się jakaś replik spodobała, to poczytaj temat o niej. Ja rozumiem, że my Ci możemy pomóc, ale nikt Ci nie poda tutaj tylu informacji ile jest w kilkudziesięciostronicowym temacie o konkretnej replice.

Druga sprawa, pisz składnie i używaj przecinków - im łatwiej jest przeczytać i zrozumieć co napisałeś, tym łatwiej odpowiedzieć. Póki co, mimo że chciałbym Ci pomóc, trudno mi jest odgadnąć co dokładnie jest Twoim problemem.

Odnośnie czekania na premierę jakiejś repliki - jeśli nie ma podanej przez producenta dokładnej daty, to istnieje duże prawdopodobieństwo że jeszcze długo jej nie zobaczymy. Jak chcesz zacząć grać, to myślę że lepiej wziąć coś sprawdzonego.

Przed wyborem AK czy M4 warto wybrać się na jakąś strzelankę i zobaczyć jak Ci każda z tych platform leży w rękach. Nie każdy lubi emki, nie każdy dobrze się czuje z kałachem. Lepiej to sprawdzić przed zakupem, niż później zostać ze świetnie strzelającą i bardzo niewygodną (w swoim odczuciu) repliką.

Merrowing. Sorrki że tak chaotyczni piszę. Pracuje jako kucharz i jak mam chwilkę to poprostu na szybko odpisuję. Pracuje od 10 do 22 więc lekko nie mam i piszę na szybko. Co do Emek chciał bym kupić najlepszy egzemplarz podatny na dobry tuning i by po tuningu nadal była trwała i nie awaryjna. Chciał bym by była cała praktycznie z metalu. Co do tuningu i tej niezniszczalnej niby obudowy do V2. Brakuje mi tylko odpowiedzi co jeszcze jest awaryjne w Emkach prócz tego v2. Bo jqk narazie czytam tylko jakie firmy wybrać a nic o ich awaryjności. Jedynie co wiem to to że w Emkach lubi strzelić V2 i nic więcej. Jeżeli bym kupił Emke np Pj, zainwestował 600zl w zmianę obudowy w v2 i była by praktynie nie zawodna nak v3 i model polecany mi rk02 to bym kupił emke i zminil to co trzeba bym się nie martwił że coś mi strzeli i po Zabawie.

Co do Przymiarki jadę w czwartek do aklepu oglądać i stwierdzić co mi bardziej leży ale chciałabym wiedzieć co i jak by wybrać lepsze. A obecnie wiem E w emke trzeba zainwestować dodatkowe parę stowek by była dobra.

Edited by Diduś

Czekanie aż ktoś ci poda jedyny słuszny karabin z tuningiem który będzie najlepszy i najtrwalszy może trochę potrwać bo ilu użytkowników tyle preferencji, dodatkowo każdy to co ma z zasady chwali.

Z twojego opisu wynika to, że emka bez gearboxa cnc pada od razu co jest bzdurą kompletną. Kupujesz chińczyka za 600zł (JG fullmetal z gb ala 2gx) tuningujesz go po kosztach po czym po kosztach go naprawiasz i tak wyglądać powinna eksploatacja chińczyka. Wstawianie jakiś gb cnc do chińskich emek to kompletna strata kasy. Pamiętaj, że im więcej włożysz w chińczyka tym więcej stracisz. Wymieniasz lufę i gumkę, robisz na nowo podkładkowanie gb i wymieniasz kable na niskooporowe i to wszystko co zmieniasz. Strzelasz i czekasz aż coś padnie a potem kupujesz zamiennik np shs, elementa itp za parę złotych i jedziesz dalej. Padnie szkielet po roku? to kupujesz szkielet jg ala 2gx za 70zł i jedziesz dalej.

Znajdź sobie serwisanta co zrobi ci porządnie gearbox i tyle.

Edited by 0wn

Dlatego, chciał bym włożyć kasę w markową emke by być zadowolonym, nie ładować kasy w chinole,ja poprostu nie lubię się wqr... Więc wolę kupić coś dobrego markowego i podatnego na ulepszenia by nadal było Oki. A jak się zepsuje taniego w utrzymaniu

Troszkę masz racji że tak twierdzę o Emkach że szybko może ja szlak trafić ale po tylu opiniach co czytałem to wszyscy narzekają lub mówią o awariach jedynie v2 i nic innego nie przeczytałem by padało. Pytanie mam bo nie uzyskałem odp. Co to jest v3 hybrid?

Own dobrze mówi, z tym że rozszerzyłbym to na wszystkie repliki. W każdej czasem coś padnie, i się to wymienia bardziej lub mniej po kosztach. Nie ma bezawaryjnych replik.

Ja, mając 1500zł, brałbym coś porządnego z zewnątrz i dobrze spasowanego za ok. 1000-1200, prawdopodobnie wymienił to co w danej replice pada najwcześniej/jest najgorsze wg opinii innych użytkowników, założył najprostszy mosfet i dobre kable, poprawił podkładkowanie, smarowanie i ew uszczelki (czyli zwykła konserwacja gearboxa), kupił pasującą baterię i to pewnie tyle.

Czytałeś temat m4-wybór ostateczny?

W kwestii tuningu mocowego replik... najczęściej w lesie gram replikami 380-410 fps. Nie mam żadnej mocniejszej w tej chwili, a na brak skuteczności nie narzekam. Graj głową, nie fps'ami.

Osobiście, w myśl zasady, że każdy chwali to co ma, to ja Ci polecę z emek Evolution Airsoft (bo są piękne) a z poza emek - P90 (JG) z adapterem na emkowe magazynki (trzeba w nim na starcie zmienić lufę, ale jest to tak tania replika, że na pewno Ci na to wystarczy).

Tak czytałem ten temat, naprawdę ktoś sporo czasu poświecił by to tak porządnie napisać ale wniosek z tego tematu jest jeden wszystkie emki mają jaką wadę :P . Tak szukam czegoś poprostu jak najmniej wadliwego. Ewentualnie czegoś co kupić i wymienić te graty co pad1ają najczęściej i cieszyć się repliką :) . a jeżeli w ciągu roku eksploatacji miał bym wydać nawet z 400zł na naprawę to dla mnie nie ma problemu, ja nie znam cen serwisach i mi się wydaje że to kosztuje sporo... . Niestety nie mam nikogo doświadczonego pod ręką kto by mnie pokierował i poradził. Co do Hobby śmigam na motocyklu to moja pasja a jak coś trzeba robić to mało nie kosztuje i może dlatego mam takie schizy co do emek bo słyszałem opinie o v2 i nic więcej ;) . Najczęściej słyszę kup Ak rk02 lub te lepsze wersje a będziesz zadowolony , wiadomo wszystko się psuje bo nie ma rzeczy idealnych :)

O ile się nie myle to to co podesłałeś to nie jest M4 tylko HK416 jedna z najbardziej upierdliwych replik, jest tylko kilka firm które ją robi i najsensowniejszą z nich jest VFC lecz za cene prawie 2000zł dostajemy średnie wnętrze które najlepiej z miejsca wymienić.

Pamiętaj, że repliki ASG to cały czas zespół mechanizmów które wykonują pewną pracę i oddziałują na nie różne siły. Wniosek z tego pseudo fizycznego bełkotu jest jeden - nie ma czegoś takiego jak niezniszczalny gearbox, czy to V2, czy V3 czy V5 wszystko i tak może się zepsuć (i pewnie to zrobi). Imo markowy V2 > chiński V3. Jeśli podobają ci się Mki to zainteresuj się takimi markami jak ASG, KWA, G&P, EVOLUTION AIRSOFT. Są to jedne z najpewniekszych marek jeśli chodzi o M4. W ASG masz bardzo dobry szkielet plus dobre części aczkolwiek różnie bywa z tuningiem (Ultimate czyli firma która tobi GB do tych mek słynie z tego że do części Ultimate pasuje tylko Ultimate), w KWA masz jeden z lepszych szkieletów i niskim kosztem zrobisz tuning (aczkolwiek problem tkwi w budowie, korpus KWA jest łamany tak jak w palnym odpowiedniku przez co ma inną dyszę i komore niż reszta na rynku), G&P to najładniejsze seryjnie robione Mki (choć dla mnie i tak custom na częściach MadBulla wygrywa :D ) a wśrodku są całkiem ok, problem zaczyna się gdy chcemy zrobić jakiś bardziej konkretny tuning, Evolution Airsoft daje ci bardzo ładne emki które pracują bardzo kultutalnie i nie trzeba dużych pieniędzy aby wykrzesać z tego cacka trochę więcej mocy, nie wiem jak jest później ponieważ nie robiłem EA ale prawdopodobnie tak jak w przypadku G&P, przy grubym tuningu trzeba sporo zmienić (ewentualnie proszę wyprowadzić mnie z błędu ;) ). Ogólnie najlepsze (i najdroższe) są szkielety CNC, V2 CNC wytrzyma po stokroćset więcej niż najlepszy V3, podobno w ogóle nie pękają. Ja z twoim budżetem zainteresowałbym się EA i pomyślał o szkielecie CNC a tuning póki co sobie darował, postrzelasz się, pokupujesz więcej gratów, kamizelki, czapki, buty, ładownice etc. nabierzesz wprawy, zdobędziesz umiejętności i w końcu stwierdzisz, że potrzebujesz tuningu ponieważ twoja replika nie spełnia twoich oczekiwań, sparafrazuje wypowiedź która padła w tym temacie - gra się głową nie repliką. Ważne żeby dobierać replike pod umiejętności i umiejętności pod replike :D Jeśli chodzi o AK to padło wyżej, LCT lub E&L. Bierz co ci pasuje i wybij sobie z głowy jakieś paplaniny o super mega hiper niezniszczalnych replikach, są tylko mniej awaryjne. Dbaj o replike, czyść, nie używaj do walki w przypadku braku amunicji, oddawaj na przeglądy etc a odwdzięczy ci się niezawodnością. Dodatkowo kup sobie jakąś dobrą ładowarkę LiPo plus samo LiPo, oszczędzi ci to zacinek i problemów w zime (plus markowe repliki nie mają bateri w zestawie).