Dymian98 Posted September 26, 2015 Report Share Posted September 26, 2015 (edited) Witam! Zakładam nowy temat ponieważ zastanawiam się nad kupnem repliki fc-3m http://gunfire.pl/product-pol-1152205870-Replika-karabinu-szturmowego-FC-3M.html Czy któryś z forumowiczów wie coś o tej replice i czy warto ją kupić A jeśli już ktoś miał to niech wypowie się o stokowej baterii LiPo Edited September 26, 2015 by Dymian98 Quote Link to post Share on other sites
FanatykAK Posted September 26, 2015 Report Share Posted September 26, 2015 Kup kałacha z Boyi/ Cyma. Przynajmniej będzie wyglądał poprawnie, bo to co podałeś już na zewnątrz ma tyle błędów że oczy parzą. Quote Link to post Share on other sites
arend Posted September 26, 2015 Report Share Posted September 26, 2015 To nowa replika, mało co o niej wiadomo. Quote Link to post Share on other sites
Dymian98 Posted September 28, 2015 Author Report Share Posted September 28, 2015 A co sądzicie o CM16 Raider GG? http://allegro.pl/gg-cm16-raider-egc-16p-rds-bnb-ncm-i5671854786.html Warty uwagi? Quote Link to post Share on other sites
Kamilkoc Posted February 6, 2016 Report Share Posted February 6, 2016 Witam, może jest już ktoś, kto kupił tą replikę (FC-3M od Forcecore) i może coś o niej powiedzieć. Z góry dziękuję za pomoc. Quote Link to post Share on other sites
Urban47 Posted February 7, 2016 Report Share Posted February 7, 2016 Też jestem ciekawy jak się replika sprawuje, szczególnie że dodają do niej lipo 11,1 (przynajmniej na GF w ofercie). Na pewno sporo odbiega od oryginału ale przynajmniej z daleka trochę go przypomina. Quote Link to post Share on other sites
CezaryR Posted February 14, 2016 Report Share Posted February 14, 2016 Nie kupuj nowej nie prubuj miec nalepki oblatywacza nowości to zawsze zabiera kase :) ( a raczej pożera ) Quote Link to post Share on other sites
marchewa5443 Posted March 27, 2016 Report Share Posted March 27, 2016 Witam! Podbijam temat, zastanawiam się nad kupnem tej repliki na początek bo jak za 5 stówek brzmi naprawdę nie źle! Sam wygląd to kwestia gustu, ale do rzeczy, czy jest ktoś kto miał z tą repliką styczność ? Naprawdę zależy mi na opinii kogoś kto użytkował a niestety w kwestii tej repliki nie wystarczy opcja "szukaj" :icon_razz2: Myślę że warto ruszyć ten temat bo naprawdę nie jest drogo a dużo osób szuka czegoś taniego na początek. pozdrawiam i dzięki z góra za odpowiedzi! Quote Link to post Share on other sites
Ślepak Posted March 27, 2016 Report Share Posted March 27, 2016 Brak dostępnych magazynków sprawia, że bardzo mało ludzi to kupuje. Sam bym chciał, ale z jednym magiem, to nie zabawa. No i ma niezgodności z oryginałem. Quote Link to post Share on other sites
marchewa5443 Posted March 28, 2016 Report Share Posted March 28, 2016 A nie da się dopasować nic ? Quote Link to post Share on other sites
Kamilkoc Posted March 28, 2016 Report Share Posted March 28, 2016 Magów nie da się dopasować innych niż dedykowane Quote Link to post Share on other sites
Dymian98 Posted April 12, 2016 Author Report Share Posted April 12, 2016 Ja to miałem...po dwóch tygodniach odesłałem...Stockowa batka nie mieści się w miejscu na nią przeznaczonym!...a do tego bebechy to TRAGEDIA. To nawet Vintorez od ForceCore jest lepszy Quote Link to post Share on other sites
Endranii Posted May 4, 2017 Report Share Posted May 4, 2017 (edited) Była promocja na wichra i po promocji. Ale jako że udało się zakupić za bagatela 360zł to i napiszę co i jak i parę zdjęc rzucę. Replika jak za taki "piniondz" wygląda conajmniej okej. Faktura plastiku jest lekko chropowata a i on sam nie wygląda tak fatalniej jak abs użyty w gietach JG lecz dalej nie jest to szczyt możliwości. Na pewno sprawia więcej zaufania od abs użytego w G3 sas od JG. "metal" wygląda okej jak na ten przedział cenowy lecz w dotyku budzi gorsze wrażenie od tego użytego w cymie 0.52 aczkolwiek jest od niego "twardszy". O wiele lepsze wrażenie sprawia kolba która siedzi ciasno i sztywnie lecz jak już koledzy wyżej zauważyli składa się w odwrotną stronę :icon_neutral: Przedni chwyt znowu niestety nie chowa się jak w oryginale lecz trzeba przyznać że jest "urewsko" ergonomiczny i replikę trzyma się/manewruje nią wyśmienicie. Kolejna bolączka to do niczego nie przydatne przyrządy celownicze, które można o kant tyłka rozbić ze względu na to iż nie można ich w żaden sposób ustawić tak aby jakkolwiek były użyteczne. Mag siedzi ciasno i podaje wszystkie kulki jak leci na auto przy stockowej batce 11.1v. Silnik nie wydaje się mieć problemu z naciąganiem stockowego m120 a wyglada tak: Komora Hop-siup wygląda tak: Miejsce na baterię wygląda tak: Gdzie mieści spokojnie mieści się stockowa bateria o ile nie przyjedzie spuchnięta :icon_evil: Co nie zmienia faktu że idzie nią tam wcisnąć bez problemu. Można również zapomnieć o instalacji tłumika dźwięku co jest możliwe w replice LCT. Gearboxa rozbierać nie rozbierałem i nie mam zamiaru aczkolwiek replika prędzej czy później trafi na warsztat Mendiego w celu zmniejszenia FPS do 350, wyciszenia i podniesienia komfortu pracy GB więc może wtedy co więcej się o nim dowiem. Na chwilę obecną pracuje przyzwoicie. Na pewno brzmi lepiej od tego z G3 jg bądź stockowego Cymy 0.52. I strzela przyzwoicie. Chrono pokazywało od 427 do 432 fps więc nie jest źle jak na stock. A i gumka stockowa wydaję się kręcić przyzwoicie. Według google maps na 0.2 zasięg maksymalny to ok 72-74m co po powinno dać nam jakieś 65m maksymalnego przy kulkach 0.25 i płaskiej trajektori lotu na stocku co można uznać za nader niezły wynik. GB: Magi midy można kupić tutaj co i pewnie zrobię jak replika się przyjmie do CQB:http://airsoft.tiger...oduct_info.html Album jakby zdjęcia padły: https://goo.gl/photo...qen8XUyDbh2LRo6 Edited May 4, 2017 by Endranii Quote Link to post Share on other sites
Kriss88 Posted May 4, 2017 Report Share Posted May 4, 2017 Cylinder masz miedziany? Do mnie przyszła ze srebrnym, a w środku tłok jest żółtawy, u ciebie chyba biały? U mnie przyrządy współgrają ze sobą. Właśnie zabrałem się za montowanie rhopa do niej. Quote Link to post Share on other sites
Endranii Posted May 4, 2017 Report Share Posted May 4, 2017 Dokładnie, cylinder jest miedziany a tłok biały z czarną głowicą. Co do przyrządów celowniczych to teraz zauważyłem że złe zdjęcie wgrałem. Prawo-lewo są zgrane problem jest z zgraniem góra-dół co jest nie możliwe ze względu na szczerbinkę będącą jakąś olbrzymią mutacją. Nawet po maksymalnym wykręceniu tego dzyndzla od muszki wszystkie strzały idą w niebo. Problemem to nie będzie jako że i tak pewnie rusak na tym wyląduję. Aczkolwiek jestem otwarty na wszelkie pomysły jak to wyregulować w pionie. Quote Link to post Share on other sites
Kriss88 Posted May 4, 2017 Report Share Posted May 4, 2017 Samej szczerbinki nie da rady wyregulować. A i jest ona przykręcona na jakiś dziwne, aluminiowe śrubki, jedna nie chciała się odkręcić i od razu w środku gwint poszedł. Widać są jakieś generacje tego modelu, różniące się trochę.ja w swojej zamontowałem kawałek szyny na górę przedniego chwytu i tam poleci kolimator. Tylko jak go z domu przywioze. Quote Link to post Share on other sites
The-Naturat Posted May 5, 2017 Report Share Posted May 5, 2017 U mnie zamontowane szyny, mocno i stabilnie, pod kolimator i latarkę. Gearboź jest nieco inny, mianowicie wygląd części. Lufa wewnętrzna, nie mierzyłem średnicy, ma dość ładną koronę wyfrezowaną, i trzyma kulkę na poduszce powietrznej, jak ją postawić pionowo, czyli jest dość ciasna. <iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/ZwEECmNDCvU" frameborder="0" allowfullscreen></iframe> Quote Link to post Share on other sites
The-Naturat Posted May 16, 2017 Report Share Posted May 16, 2017 Czekam na adapter teraz tylko. Narazie popełniłem to: Jak ktoś chce schować dużą batkę na kolbie, to polecam. W przyszłości pewnie to zrobie. Quote Link to post Share on other sites
The-Naturat Posted June 18, 2017 Report Share Posted June 18, 2017 (edited) Rozebrałem żeby zajrzeć do środka a wewnątrz sucho jak w portfelu na koniec miesiąca... Smar był, ale tak twardy i zaschnięty, że nie wiem ile musiała leżeć ta replika. Wewnątrz zaskoczyly mnie helikalne zębatki i tłok o połówkowych metalowych zębach... chińczycy miewają różne humory. Smuci tylko plastikwoa prowadnica sprężyny. Ale narazie nie mam kosmicznych fps to nie zmieniam. Dowaliłem mosfet, przedłużyłem kable, i na kolbie dodałem lipola cegielke 2200 mag 11v. Teraz jeszcze muszę opóźniacz dać bo nie wyrabia na roofie... Edited June 18, 2017 by The-Naturat Quote Link to post Share on other sites
The-Naturat Posted October 9, 2017 Report Share Posted October 9, 2017 Głowica cylindra po 10 k przebiegu na 11v :/ czas na alu cnc Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts