szmerglu Posted October 6, 2015 Report Share Posted October 6, 2015 Do munduru potrzebne są chociażby overlocki co najmniej 5 nitkowe... których to się ostatnio pozbyłem ;-) Chociaż w dobrych zakładach krawieckich powinny być i to takie co podołają wielu warstwom materiału. Porządny krawiec ogarnie twoje wymysły, ale zabulisz tyle że nie pytaj i nie musi to być "taktyczny krawiec" Quote Link to post Share on other sites
seger Posted October 6, 2015 Report Share Posted October 6, 2015 Kiedyś (okolice 2007 lub 2008 r.) dałem tkaninę do firmy szyjącej odzież roboczą i mundury dla szkół. Poprosiłem o uszycie z mojej tkaniny munduru. Uszyli ale było średnio (teraz bym powiedział że na odpierdziel), termin z 2 tyg. przerodził się w 6 tygodni... Ogólnie kaszanka.. Rękawy krzywo, kołnierz krzywo, kieszenie na klacie jakieś takie dziwne, jedna mniejsza, druga wieksza, krzywe. Porzygać się można było a skasowali jak za mokre zboże. Natomiast kombinezon roboczy od nich miałem 2-3 lata wcześniej i był bardzo dobry dopóki nie wciągnęła mi go frezarka ;) Quote Link to post Share on other sites
spoco Posted October 7, 2015 Report Share Posted October 7, 2015 (edited) Tak jak ktoś napisał krawiec nie musi być taktyczny tylko dobry. Koszt robocizny bez materiału powinien wynieść ok 1,5-2k pln za cały mundur. Aha i krawiec nie będzie miał raczej wzmocnionych nici w odpowiednim kolorze wiec lepiej żebyś sam dokupił. Ja osobiście szylem u krawca różne dziwne rzeczy, np elementy do kite z materiału spadochronowego. Ale mnie facet klął ale zrobił fajnie. Lepiej niż fabryka :) Edited October 7, 2015 by spoco Quote Link to post Share on other sites
ORKAN_Hubert Posted October 9, 2015 Report Share Posted October 9, 2015 Polecam firmę Jandrex, dla nas szyła mundury z powierzonego materiału i ze zmianami wprowadzonego do ich wzoru. Trzeba było tylko poczekać kilka tygodni. Mundury uszyte przyzwoicie. Quote Link to post Share on other sites
zolzemon Posted October 9, 2015 Report Share Posted October 9, 2015 Yahalom, odzywałeś się do Nightfoxa? Swego czasu uszył mi smocka z materiału w fińskim kamuflażu. http://nightfox.pl/ Quote Link to post Share on other sites
szmerglu Posted October 10, 2015 Report Share Posted October 10, 2015 Yahalom, odzywałeś się do Nightfoxa? Swego czasu uszył mi smocka z materiału w fińskim kamuflażu. http://nightfox.pl/ Faktycznie, zapomniałem o nim - ma całkiem ciekawy warsztat i robił już ciuchy Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted December 5, 2015 Author Report Share Posted December 5, 2015 Wyprosiłem eksperymentalnie Praszkę... Niestety, spodnie mają może nawet optymalny krój (chociaż preferuję nowocześniejsze), jednak na bluzę się nie skuszę - nie moja bajka :teeth: Quote Link to post Share on other sites
HellMaker666 Posted December 5, 2015 Report Share Posted December 5, 2015 Ty profanie :F Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts