Ferduu Posted November 15, 2015 Report Share Posted November 15, 2015 Hej. Proste i szybkie pytanko. Która blaszka jest odpowiedzialna za biegun dodatki a który ujemny w silniku który znajduje się w gearboxie v3 od cymy ? Replika z której mam GB to cm.052 (rpk). Gearbox leży dyszą skierowany w lewą stronę. Boję się, że w razie pomylenia biegunów silnik zjedzie mi zębatki, to też się pytam ;) Pozdrowionka ! Link to post Share on other sites
EndeBeats Posted November 15, 2015 Report Share Posted November 15, 2015 A nie masz zaznaczonego plusa czerwonym kolorem? Link to post Share on other sites
senkuPH Posted November 15, 2015 Report Share Posted November 15, 2015 Jeżeli nic nie było zmieniane, to jest to lewa zasuwka. Nie sugeruj się tym jednak - skośny mógł założyć odwrotnie silnik. Zazwyczaj zaznaczony jest on czerwonym kolorem (nie sama blaszka, a okrągły element obok) Link to post Share on other sites
Ferduu Posted November 15, 2015 Author Report Share Posted November 15, 2015 (edited) A nie masz zaznaczonego plusa czerwonym kolorem? Nope z tego co widzę to nie. Posiadam dokładnie taki sam silnik: @senkuPH Silnika nie wyciągałem z sanek. Jak wyjechał z fabryki tak został. Edited November 15, 2015 by Ferduu Link to post Share on other sites
karol_alasz Posted November 15, 2015 Report Share Posted November 15, 2015 Silnika nie trzeba z sanek wyciągać, ten pokolorowany biegun widać bez tego. Ale na tym zdjęciu,choć niewyraźnie to chyba widać krzyżyk na tym czerwonym plasticzku... Link to post Share on other sites
senkuPH Posted November 15, 2015 Report Share Posted November 15, 2015 Jeśli masz ten sam GB, nie wyjmowałeś silnika to jest tak jak mówiłem (i widać to na Twoim foto) to ta wsuwka którą teraz na tym zdj widać. Link to post Share on other sites
Ferduu Posted November 16, 2015 Author Report Share Posted November 16, 2015 Jeśli masz ten sam GB, nie wyjmowałeś silnika to jest tak jak mówiłem (i widać to na Twoim foto) to ta wsuwka którą teraz na tym zdj widać. ok. dzieki za pomoc w takim razie chłopy ;) Link to post Share on other sites
Recommended Posts