kfercik Posted January 22, 2016 Report Share Posted January 22, 2016 Witam, Przypuszczam, że w środku każdego z tych modeli siedzi to samo, jednakże jestem ciekaw, szerszej opinii na temat tych replik (szczególnie Warthog 12"). Nigdzie na necie nie mogę znaleźć opinii o tych replikach, jestem szczególnie ciekaw, co powinno się wymienić od razu po zakupie, jak zachowuje się w stocku, na jakiej baterii itd. Może ktoś z Was miał doczynienia z w/w replikami i podzieli się opinią. http://gunfire.pl/product-pol-1152208359-Replika-karabinka-GC16-Warthog-9.html?text=warthog Quote Link to post Share on other sites
Macioromeo Posted February 13, 2016 Report Share Posted February 13, 2016 Podpisuje się pod poprzednikiem Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted February 13, 2016 Report Share Posted February 13, 2016 Bardzo interesująco wygląda ten układ elektroniczny zastępujący spust. Da się ustawić bursta trzystrzałowego na nim, aczkolwiek problem jaki widzę to ten, że jak coś się zepsuje to najbliższy miejsce gdzie to mają od ręki jest w Hong Kongu. Quote Link to post Share on other sites
Brenten Posted February 14, 2016 Report Share Posted February 14, 2016 http://gunfire.pl/product-pol-1152209786-Replika-karabinka-GC16-Predator-Battleship-Grey.html Bawiłem się trochę tym z linku. Batka li-po 11,1 i rof całkiem fajny. 410 fps, bardzo stabilne, +-2. Zmiana trybu ognia faktycznie jest bardzo prosta Jak na mój gust replika nadaje się do użytku prosto po wyjęciu z pudełka i podpięciu baterii. Więcej będzie można powiedzieć po kilku miesiącach eksploatacji. Kolega na razie ją chwali. Quote Link to post Share on other sites
kfercik Posted February 15, 2016 Author Report Share Posted February 15, 2016 No właśnie ja dostałem informacje od jednej z osób na forum na PW, że leży kompresja i uszczelnienie w tej replice, dlatego załozyłem ten wątek: http://forum.wmasg.pl/topic/158429-gg-gc16-warthog-upgrade-w-czasie-zakupu/ Mógłbyś zapytać znajomego, jaka wymiarowo bateria pasuje do tej kolby? Quote Link to post Share on other sites
Macioromeo Posted February 16, 2016 Report Share Posted February 16, 2016 Ta replika to Combat machine ( wersja budżetowa). Czy oprócz body z tworzywa, ma jakieś gorsze części wew. niż droższe g&g? Quote Link to post Share on other sites
ceus1974 Posted February 27, 2016 Report Share Posted February 27, 2016 (edited) Mam replikę GC16 Warthog 9, nie ma body z tworzywa, tylko z aluminium rezanego prawdopodobnie cnc. Nie jest to replika budżetowa według założeń G&G. Za to jest świetnie wyważona, ergonomia zajebista, lekka ale to pewno bo z aluminium. Kultura pracy miłą dla ucha, Skupienie lepsze niż moje GP na rhopie. reakcja na spust lepsza nić mój G14 ares, który też ma mikro styk. Spasowanie miazga, luzy minimalny tylko na prowadnicy. 412 fpsów w stoku. Nie planuję robić zmian wewnętrznych, to ma pewno springa 120 i 130 raczej długo nie zniesie, jak zmienię na 100 do cqb co najwyżej ją zastosuję Edited February 27, 2016 by ceus1974 Quote Link to post Share on other sites
Potfurr Posted February 27, 2016 Report Share Posted February 27, 2016 Jak ma body z frezowanego aluminium to jeszcze dzisiaj lece po nią do sklepu. Prawdopodobnie ma znalowy odlew. Quote Link to post Share on other sites
ceus1974 Posted February 28, 2016 Report Share Posted February 28, 2016 (edited) W9 w Polsce raczej już nie kupisz, bo ja kupiłem ostatnie :icon_lol: Natomiast parę replik już przewaliłem od CA po GP i ta jest najlepiej zrobiona i body jest na pewno z aluminium co do cnc to prawdopodobnie. A super znal to masz w specnach. Pozdrawiam Edited February 28, 2016 by ceus1974 Quote Link to post Share on other sites
ceus1974 Posted February 28, 2016 Report Share Posted February 28, 2016 Ale tak na serio, to nie wiem może i znalowy, ale zajebiście wykonany i spasowany. To co mi się podoba w tej emce to poręczność, wyważenie i w stoku strzela znacznie lepiej niż jakakolwiek replika którą w reku miałem.. Quote Link to post Share on other sites
januszpanek Posted February 28, 2016 Report Share Posted February 28, 2016 Wersja budżetowa zawsze musi się różnić, nie bez powodu jest tańsza ;) Quote Link to post Share on other sites
ceus1974 Posted February 28, 2016 Report Share Posted February 28, 2016 (edited) Z tego co się już zorientowałem to są dwie wersje tych replik z body kompozytowym i metalowym. Faktycznie wersja z plastikowym body jest tańsza o jakieś 50-70 USD, ale czy są jeszcze oprócz tego jakieś różnice? Hmmm Edited February 28, 2016 by ceus1974 Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted February 28, 2016 Report Share Posted February 28, 2016 (edited) Budżetówki potrafią mieć plastikowe fronty (nawet risy, ale jest to zaznaczone w opisach replika na stronach zagranicznych) i często słabsze sprężyny są założone (fps ca 360). Z mojego doświadczenia gearboxy są identyko. Edited February 28, 2016 by Nath Quote Link to post Share on other sites
kfercik Posted March 2, 2016 Author Report Share Posted March 2, 2016 Jak pojemna jest kolba? Tzn jakich rozmiarów mogę baterie wsadzić? Quote Link to post Share on other sites
Venom-X Posted March 2, 2016 Report Share Posted March 2, 2016 http://forum.wmasg.pl/topic/158356-kolba-teleskopowa-gos-v3/ Quote Link to post Share on other sites
Fari Posted March 8, 2016 Report Share Posted March 8, 2016 (edited) Co do różnic w wersjach CM16 a GC16 wygląda to tak: Front: Metal Lufa: Metal Korpus: CM16 - polimer wzmacniany, GC16 podobno aluminium Prowadnica: Metal Gearbox: Dysza: plastik niedoszczelniona Głowica cylindra: plastik Cylinder: CM16 - aluminium, GC16 - miedź Głowica tłoka: POM wentylowany Tłok: POM jeden metalowy ząb Spring: podobno niejednolity skok Prowadnica: CM16 - metalowa bez łożyska, GC16 - stalowa łożyskowana Zębatki: Standard podobno 18:1 Łożyska: CM16 - miedziane ślizgowe, GC16 - kulkowe Szkielet: Standard, zaokrąglony na przodzie okna cylindra Styki: microstyk z mosfetem Silnik: CM16 - 18000rpm standard, GC16 - 25000rpm neodym Komora, gumka, lufa: Standard G&G Pod wersje CM16 podpięte są też wersje GC16 SR-CQB i GC16 SR-L z różnicą że mają metalowy korpus i mocniejszy silnik. Edited March 8, 2016 by Fari Quote Link to post Share on other sites
ceus1974 Posted March 9, 2016 Report Share Posted March 9, 2016 Fari niezawodny wyczerpał chwilowo temat Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Kaliniak Posted March 10, 2016 Report Share Posted March 10, 2016 GC16 SR-L ma miedź/mosiądz cylinder, reszty nie sprawdziłem jeszcze Quote Link to post Share on other sites
ceus1974 Posted March 15, 2016 Report Share Posted March 15, 2016 Dotyczy karabinku Warthog 9. Niestety odkryłem pierwszy mankament tej emki do poprawki. Więc albo listwa popychacza dyszy, lub coś jest luz, bo jak mida na max doładuję to podnosi dyszę i pierwsze kulki są wypluwane z prędkością światła, więc ta sprawa do poprawki. Pozdrawiam JJ Quote Link to post Share on other sites
wojtessky Posted March 19, 2016 Report Share Posted March 19, 2016 Ja niestety też mam problem. G&G predator battleship grey. Metalowe body. Replika ma ok 390 fps z magazynkiem mid G&P, 318 z hi-capem GG i wcale nie podaje kulek na midach guardera. Sytuacja się zmienia po dociśnięciu maga od tyłu ku przodowi. Wtedy replika osiąga nawet 400fps. Mierzona wg papierów przed wysyłka 408-413 fps Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted March 20, 2016 Report Share Posted March 20, 2016 Obstawiam że magazynek odsuwa komorę hu od czoła gb i tamtędy ciśnienie ucieka z układu Quote Link to post Share on other sites
wojtessky Posted March 20, 2016 Report Share Posted March 20, 2016 Bardzo możliwe. Z tym, ze magazynek GP stabilizuje komorę i ja dociska, a tamte nic nie robią. Replikę jutro wysyłam z powrotem do Gunfire. W zasadzie ani razu z niej nie strzelałem w polu, wada po wyjęciu z pudełka do tego sam nie dałem jej rady wyeliminować. Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted March 20, 2016 Report Share Posted March 20, 2016 (edited) Utnij kawałek starej sprężyny głównej i wsadź na lufę wewnętrzną. Długość sprężyny dopasuj metodą prób i błędów (jak będzie zbyt długa to się nie domknie korpus). Minus jest taki, że nie wszystkie magi będą chciały się zapiąć, plus jest taki, że sprężyna będzie dopychała komorę HU do czoła GB i zniweluje przedmuchy. Edited March 20, 2016 by Nath Quote Link to post Share on other sites
wojtessky Posted March 20, 2016 Report Share Posted March 20, 2016 wsadziłem małą spreżynkę z przodu, niewiele dała. Gdyby to była moja replika, grzebana, tuningowana, wymieniona komora, to zrobiłbym dokładnie tak jak mówisz. Ale skoro kupiłem nówkę to nie po to by się z nią pieprzyć. Ma działać. Quote Link to post Share on other sites
Tinkertrain Posted April 13, 2016 Report Share Posted April 13, 2016 Szczególnie jak wydałeś na nią tyle kasiory. Sam jest w kropce, myślę nad g&g albo kupić o 500 zł specne z nalu też z keymodem i robić extra tuning. Ehhh wybór wybór. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts