EndeBeats Posted February 25, 2016 Report Share Posted February 25, 2016 Jestem ciekaw, jaka by była cena za barrel nut do M4 ;) Z przodu miałby wyglądać jak ten po lewej: Za to chciałbym, żeby gwint był pociągnięty dalej niż tutaj - przynajmniej o 3 obroty: Quote Link to post Share on other sites
GuloGulo Posted February 26, 2016 Report Share Posted February 26, 2016 Wcale mnie nie ponosi. .. kilku osobom mi znanych juz padły.... Dustokowi nie chodzi o pomysł w ogóle, bo wiemy o co Ci chodzi, tylko o to że nie ma sensu robić całej "strzykawki" z aluminium, bo: 1. drogo (a CNC to już w ogole odpada, to tak jakby robić rączkę do szczotki do kibla z mahoniu :)) 2. za bardzo nawet sensu nie ma, bo pewnie chciałbyś widzieć ile kulek jest w środku (ja chciałbym) więc proponuje (Dustok, a ja go poieram) że wystarczy aluminiowy popychacz i ew. szyjkę (tę co wchodzi o maga). Quote Link to post Share on other sites
Galithar Posted February 26, 2016 Report Share Posted February 26, 2016 Magwell do pp19 bizon:) Quote Link to post Share on other sites
Scattergun Posted February 26, 2016 Report Share Posted February 26, 2016 Łuski do maruzena m1100/m870 mam pewien pomysł,z wykorzystaniem podkładek pod śruby,reszta łuski byłaby wykonana z jednego kawałka(walca) z tworzywa.Jakby były tanie wziąłbym z 50 sztuk na próbę Quote Link to post Share on other sites
blackblut Posted February 27, 2016 Author Report Share Posted February 27, 2016 Okej więc lecimy po kolei: -Zwalniacz magazynka do P90 możne go zrobić jeśli byłby na niego zbyt -przerywacz do p90 mam także do zrobienia. -Szybko ładowarka do kulek raczej na pewno nie będę się w to bawił, plastikowe są zbyt tanie Kiedy można liczyć na ukończony magwell, selektor ognia i śrubę łożyskowaną selektora do AK? I w jakiej to byłoby cenie? magwell-jak na razie jeszcze nie powstał projekt, zastanawiam się and montażem (czy 4 dziurki w body gwintowane czy może bez inwazyjnie na ścisk) Co do reszty łap linka: https://picasaweb.google.com/114120437196165869681/Projekty Oceń co myślisz podziel się chętnie wprowadzę zmiany w kształcie. 3 dziurki są po to by wybrać gdzie jest ten "cycek" w jakiej pozycji mamy safe lub singiel (częste problemy w ak z tym są to powinno pomóc) Co do cen nie chciał bym tutaj ich "rzucać" ale naprawdę drogo nie będzie ;) Jestem ciekaw, jaka by była cena za barrel nut do M4 :icon_wink: Z przodu miałby wyglądać jak ten po lewej: Licz koło 80-90zł Oglądałeś http://www.alphaops.com/product_info.php/alphaopsar15m4barrelnutmilspec-p-284 Łuski do maruzena m1100/m870 mam pewien pomysł,z wykorzystaniem podkładek pod śruby,reszta łuski byłaby wykonana z jednego kawałka(walca) z tworzywa.Jakby były tanie wziąłbym z 50 sztuk na próbę Musiał bym dostać jedną do narysowania jeśli byś brał 50sztuk mogę Ci to zrobić. Jaka cena to dla Ciebie "tanio" Quote Link to post Share on other sites
Ślepak Posted February 27, 2016 Report Share Posted February 27, 2016 Jeśli chodzi o kształt selektora, to raczej nic bym w nim nie zmieniał. I tak fajnie wygląda. Chociaż jedyne, co bym zmienił, to zmniejszył to ów zaokrąglenie, końca selektora, to gdzie wchodzi śruba. Wydaje się duże i możliwe, że mogłoby nie pasować jak trzeba. No chyba, że to wzięty wymiar z oryginalnego selektora, to nie mam zastrzeżeń. Od siebie mógłbym jeszcze doradzić zrobienie do kałacha nowego spustu. Nie taki, jaki jest języczek, tylko może lekko pod ukos, prosty. Na pewno ludziom, którym zależy na szybszej reakcji na spuście, by się takie coś spodobało. Quote Link to post Share on other sites
blackblut Posted February 27, 2016 Author Report Share Posted February 27, 2016 Języki spustowe będą, do V2 oraz V3 z możliwością regulacji ;) Zaokrąglenie jest mniejsze niż oryginał Quote Link to post Share on other sites
Ślepak Posted February 27, 2016 Report Share Posted February 27, 2016 Ooo, a kiedy można się spodziewać tego wszystkiego? Czy na razie masz to "na papierze"? To jak coś, to kiedy się odezwę na PW i się dogadamy. :D Quote Link to post Share on other sites
blackblut Posted February 27, 2016 Author Report Share Posted February 27, 2016 Kiedy będą hmm łożyska już mam, czekam aż będę miał czas by wszystko przygotować(pasowania, programy na maszyny itp) i jedziemy z tematem. Dokładnego czasu nie podam ale strzelał bym coś koło miesiąca Quote Link to post Share on other sites
senkuPH Posted February 28, 2016 Report Share Posted February 28, 2016 Jakiekolwiek części do Walthera P99 od Maruzena. Czego byś nie wybrał, wszystko jest niedostępne, a w oryginale zrobione z takich sobie materiałów. Osobiście marzę o aluminiowej lufie zewn i hammer housingu... Quote Link to post Share on other sites
blackblut Posted February 28, 2016 Author Report Share Posted February 28, 2016 W części do pistoletów się nie bawię, nie mój kaliber, ani nie mam na czym testować. jeśli już to zamek do Glocka KWA Quote Link to post Share on other sites
leniwiec007 Posted April 5, 2016 Report Share Posted April 5, 2016 Ja się chętnie bardzo piszę na łuski do mausera 98k, interesowała by mnie ilość 25 sztuk, jeżeli wstępna cena rzeczywiście wynosiła by te 7-10 zł. Mam nadzieję że będą wytrzymalsze niż te dołączone do repliki Quote Link to post Share on other sites
Spirit_ Posted April 5, 2016 Report Share Posted April 5, 2016 Jest szansa na wydrukowanie selektora ognia do MP5 dla mnie? Na cienki pin czyli standard ICS i CA. Nie musi wyglądać jak oryginał, byleby działał bo teraz nie mogę takiego dostać a stary zgubiłem ... Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted April 5, 2016 Report Share Posted April 5, 2016 Jest szansa na wydrukowanie selektora ognia do MP5 dla mnie? Na cienki pin czyli standard ICS i CA. Nie musi wyglądać jak oryginał, byleby działał bo teraz nie mogę takiego dostać a stary zgubiłem ... Tak na logikę, to wydrukowanie takiej jednej sztuki wraz z zaprojektowaniem jej wyjdzie raczej drożej niż kupno używki/ściągnięcie nówki... Quote Link to post Share on other sites
Spirit_ Posted April 5, 2016 Report Share Posted April 5, 2016 Tak ale wiem że projekty wielu części są dostępne w internecie za free a ja w tym nie siedzę więc nawet nie bardzo wiem gdzie szukać. Quote Link to post Share on other sites
blackblut Posted April 8, 2016 Author Report Share Posted April 8, 2016 Przepraszam że tak długo się nie odzywałem aktualnie trwają prace nad nową zabawką >>>KLIK<<< oraz >>>KLIK<<< Także prosił bym jeszcze o chwile cierpliwości Quote Link to post Share on other sites
generalsimus Posted May 24, 2016 Report Share Posted May 24, 2016 Jak postępy? Czekam na magwell do AK, montowany na ścisk. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts