Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

stippling - jaką lutownicę wybrać

Recommended Posts

Cześć,

mam pytanie do zgromadzonych :)

Jaką lutownicą robicie stippling? Kupiłem najtańszego chinola, popracowałem chwilę efekty, były naprawdę ciekawe, jednakże sprzęt spalił się po 20 minutach działania. Szukam czegoś w miarę znośnie cenowego (100 - 300 PLN), napędzane oczywiście z gniazdka elektrycznego, co trochę mi posłuży. Super by było gdyby całość posiadała dwie, trzy wymienne końcówki w zestawie.

http://www.recoilweb.com/wp-content/uploads/2014/12/Gunworx-Glock-27.jpg

P.S. Gdyby post znajdował się w złym dziale, proszę moda o przeniesienie :)

Weller, chyba najlepsze lutownice na rynku:

http://allegro.pl/stacja-lutownicza-analogowa-weller-whs40-40w-450oc-i6047504151.html

Możesz też poszukać czegoś z hotair do ewentualnego wygładzenia powierzchni:

http://allegro.pl/stacja-lutownicza-852d-2w1-zhaoxin-hot-air-kolba-i6009567500.html

Jednak co do jakości tej drugiej się nie wypowiem, lutownice hotair w tej cenie to zapewne loteria.

STACJA LUTOWNICZA 9830C (GROT Z KOŁNIERZEM) VAT

Mam, polecam. Taniutka, dwa chwyty nią zrobiłem, a i lutować np mosfety się nią da bez problemów. Inne groty co prawda są dostępne oddzielnie, ale są. Polecono mi ją w tym właśnie sklepie, zamiast innego, nieco droższego modelu, i od 2 lat działa.

@Merrowing.

Tam nie ma co nie działać :icon_biggrin: . Chłopaki wyżej wysyłali lutownice z funkcją hot-air, Właściwie nie ma po sensu przepłacać na ten bajer, bo jedyne do czego służy hot-air to lutowanie elementów SMD. Chyba, że dla kogoś zapalniczka do izolacji termokurczliwej jest zbyt mainstreamowa :icon_biggrin: . Brałbym to co podesłał użytkownik Merrowing. Regulacja jest groty na rynku są, a do tego cena.

Chłopaki wyżej wysyłali lutownice z funkcją hot-air, Właściwie nie ma po sensu przepłacać na ten bajer...

No widzę że za dużo z lutownicą nie popracowałeś.

Jak się lubi bawić w plastykę to ten bajer robi się naprawdę przydatny.

No widzę że za dużo z lutownicą nie popracowałeś.

Jak się lubi bawić w plastykę to ten bajer robi się naprawdę przydatny.

Lutownicę jedynie do czego używałem to lutowanie układów, czyli właściwie do tego do czego jest stworzona :icon_biggrin: . Po co komu hot air patrząc pod względem asg? Raczej mało tu modelowania.