Radwan420 Posted March 27, 2016 Report Share Posted March 27, 2016 Siemanko chciałbym uzyskać kilka porad od ludzi którzy z tymi replikami mieli do czynienia :D Na początku chciałem kupić M4 (SRT-04) od Spartaca ale doczytałem tu na forum ,że eMka to zły wybór :D I wybrałem 2 repliki taktycznego Kałacha są prawie identyczne tylko innej firmy. Co możecie mi o nich powiedzieć ? ;) SRT-14: http://gunfire.pl/product-pol-1152204726-Replika-karabinka-SRT-14.html CM028U Tactical: http://gunfire.pl/product-pol-1152189676-Replika-karabinka-CM028U-Tactical.html Quote Link to post Share on other sites
Ferduu Posted March 27, 2016 Report Share Posted March 27, 2016 (edited) Co do cymy to mogę powiedzieć że jej złoty wiek już minął. Od środka jest dość spoko ale trzymając ją w rękach masz wrażenie, że trzymasz zabawkę. @edit. Zapomniałem dodać. Od siebie poleciłbym ci replikę rk-01W. http://www.taiwangun.com/elektryczne/rk-01w-real-wood-boyi?from=listing&campaign-id=19 Korpus z metalu spoko bebechy, cenowo również nie najgorzej. Jeśli cię interesuje coś więcej niż ak i m4 to polecam jeszcze g36 od jg w wersji tej najuboższej. Krótka lufa, składana kolba, nic więcej nie trzeba. Z czasem lekka inwestycja w gumkę i może dystanser h-hop. Jedynym minusem wcześniej wspomnianej repliki od boyia jest brak "taktyczności", ale montaż na jaskółkę to koszt ok 20 zł więc nie jest źle. Edited March 27, 2016 by Ferduu Quote Link to post Share on other sites
The-Naturat Posted March 27, 2016 Report Share Posted March 27, 2016 Jaki budżet? Quote Link to post Share on other sites
Radwan420 Posted March 27, 2016 Author Report Share Posted March 27, 2016 Na cały zestaw nie mogę przeznaczyć więcej jak 700zł czyli +/- 500zł na samą replikę. A czy ten RK-01W nie będzie zbyt mały do lasu ? Bo raczej CQB na razie nie przewiduje. Tak ogólnie jestem prawie zielony :D Quote Link to post Share on other sites
dziadekmarek1 Posted March 27, 2016 Report Share Posted March 27, 2016 Na cały zestaw nie mogę przeznaczyć więcej jak 700zł czyli +/- 500zł na samą replikę. A czy ten RK-01W nie będzie zbyt mały do lasu ? Bo raczej CQB na razie nie przewiduje. Tak ogólnie jestem prawie zielony :icon_biggrin: Solidny---będzie dobry Quote Link to post Share on other sites
Radwan420 Posted March 27, 2016 Author Report Share Posted March 27, 2016 Ok dzięki chyba zdecyduję się na RK-01W ;) Quote Link to post Share on other sites
The-Naturat Posted March 27, 2016 Report Share Posted March 27, 2016 Jak już masz taki budżet to wybieraj serię rk boyi. Poszukaj po sklepach promocji. Teraz na pewno coś znajdziesz. Quote Link to post Share on other sites
Radwan420 Posted March 27, 2016 Author Report Share Posted March 27, 2016 No właśnie teraz dużo promocji bo sezon się zaczyna :D Myślę ,że ten Rk-01W + Jakieś okularki za 50zł + Mundur Fleck BW + Kulki + ładowarka + lepsza bateria i starczy na początek :D Quote Link to post Share on other sites
suharex Posted March 27, 2016 Report Share Posted March 27, 2016 Na taiwangun jest promocja. Quote Link to post Share on other sites
arend Posted March 27, 2016 Report Share Posted March 27, 2016 Kałacha to się utaktycznia samemu. W miarę przypływu funduszy i weny. Oto przykład: Lub przy odrobinie weny i kosztów można zacząć tak: A tak skończyć: A nawet tak A to AKSU powstało na bazie zwykłego RK01sw i zajęło troszkę ponad rok pracy. Quote Link to post Share on other sites
Radwan420 Posted March 27, 2016 Author Report Share Posted March 27, 2016 No jest czym postrzelać :D Quote Link to post Share on other sites
arend Posted March 27, 2016 Report Share Posted March 27, 2016 Więc kup dobrą podstawkę a potem kombinuj. Potem będziesz miał satysfakcję z błysku zazdrości w oczach ludzi na widok czegoś nietypowego. Quote Link to post Share on other sites
Radwan420 Posted March 27, 2016 Author Report Share Posted March 27, 2016 Ok dzięki za rady :D Quote Link to post Share on other sites
Radwan420 Posted March 27, 2016 Author Report Share Posted March 27, 2016 A co sądzicie o RK-02 ? Jest 10 zł droższe od RK-01W i fajne nawet RK-05 też nie wiele droższe :D Co możecie o nich powiedzieć ? Quote Link to post Share on other sites
Ferduu Posted March 27, 2016 Report Share Posted March 27, 2016 (edited) W środku znajdziesz dokładnie to samo co w wersji RK-01W jak i rk-05. Słowa wyjaśnień wszystkie wersje ak od boyia składające się z nazwy RK-XX YY gdzie XX to liczby określające z repliką czego mamy do czynienia oraz YY gdzie możemy znaleść literki S oraz W, gdzie S to skrót od STEEL a W od WOODEN. Silniki w każdym modelu to dokładnie to samo. Modele z serii RK różnią się tylko zewnętrznie. Kiedyś można było kupić wersję RK-01 SW, chyba najlepsza wersja "suki" jaką można było kupić za rozsądne pieniądze. Obecnie to już w pewnym stopniu rarytas :( . W ogóle jakoś coraz mniej replik z S od boyia o ile w ogóle są jeszcze produkowane. Edited March 27, 2016 by Ferduu Quote Link to post Share on other sites
Radwan420 Posted March 27, 2016 Author Report Share Posted March 27, 2016 Czyli na razie na 1 miejscu stawiam RK-02 :D A jakieś eMki w rozsądnej cenie ,rozsądnie strzelające ? Quote Link to post Share on other sites
Ferduu Posted March 27, 2016 Report Share Posted March 27, 2016 Specna arms. albo KWA w wersji z plastikowym body. W to bym celował jakbym szukał emki. Są jeszcze emki od cymy, ale nic o nich nie wiem, więc się nie odzywam. Polecam poczytać o nich w temacie poświęconym im. Quote Link to post Share on other sites
Radwan420 Posted March 27, 2016 Author Report Share Posted March 27, 2016 Specna za duży wydatek :D Dobra to zostaje przy rk-02 Quote Link to post Share on other sites
groszekoki Posted March 29, 2016 Report Share Posted March 29, 2016 Gdy zaczynalem swoja przygode z ASG mialem podobny problem co Ty. Moj wybor padl na RK-01W. Tak jak koledzy pisali, wewnetrznie niczym sie nie roznia, oprocz dlugosci lufy wewnetrznej, co dziala delikatnie na plus rk-02, ale reszta jest dokladnie ta sama, czyli ilosc fps i rof bedzie ten sam - cos ok 360fps . Replika dobrze sprawuje soe w lesie, a bateria jest w nich w zupelnosci wystarczajaca, lepiej ta kase przeznacz na gumke i preclufe. Plusem dla rk-01 jest jej wielkosc - mozesz ja przewiezc w plecaku i nie musisz kupowac pokrowca ;) wybierz ta ktora bardzie Ci sie podoba Wysłane z mojego SM-A300FU przy użyciu Tapatalka Quote Link to post Share on other sites
arend Posted March 29, 2016 Report Share Posted March 29, 2016 Przypomnę wam o regulaminowym wymogu stosowania zasad poprawnej polszczyzny. Quote Link to post Share on other sites
marcinoo13 Posted March 30, 2016 Report Share Posted March 30, 2016 Podepnę się do tematu, też jestem na etapie poszukiwania repliki w podobnym przedziale cenowym i mam pytanie: jak się ma CM.045 do tego RK-02? :) Quote Link to post Share on other sites
generalsimus Posted March 30, 2016 Report Share Posted March 30, 2016 Arend, przepraszam za offtop, ale jak nazywa się to coś założone na gniazdo magazynka w tych sukach? Quote Link to post Share on other sites
Dziku888 Posted March 31, 2016 Report Share Posted March 31, 2016 (edited) Arend, przepraszam za offtop, ale jak nazywa się to coś założone na gniazdo magazynka w tych sukach? Magwell do AK Sam utaktyczniałem moje RK01SW i powiem, że jest to zajebiaszcza replika do zabawy. W swój egzemplarz wrzuciłem lufę guardera 300mm 6.02mm (kończy się w połowie urządzenia wylotowego) i komorę retro armsa z zieloną g&g. Jeżeli myślisz o zainstalowaniu kolby od m4 to polecam jednak jakąś replikę ak ze stałą kolbą, są oczywiście adaptery, które zastępują kolbę z zawiasem ale opierają się one na wspomnianym zawiasie: mnie nie zawiodło, ale jak to w życiu, różnie bywa. Edited March 31, 2016 by Dziku888 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts