nkrz Posted March 30, 2016 Report Share Posted March 30, 2016 Cześć :> Powoli zaczynam z asg, ale wciąż jestem jeszcze zielony w wyborze repliki. Zastanawiam się nad kupnem mp5 - zastanawiam się, ponieważ jestem w stanie zapłacić około 900 zł za samą replikę i nie do końca jestem pewien, czy mp5 w tej sytuacji najlepszym wyborem. Dlatego też pozwolę sobie zapytać - czy warto inwestować tu więcj inwestować w mp5? Jeśli tak, to jakie modele/firmy konkretnie? Jeśli nie, to co jest lepszym wyborem? Od razu prosiłbym też o poradę, co w danym modelu należałoby wymienić. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted March 30, 2016 Report Share Posted March 30, 2016 SRC u Czechów. Full stal, tanio, warto. Jeśli coś innego to tylko Cyma. Właściwie nic więcej ciekawego już nie ma. Dodano przez Tapatalk. Post zatwierdzony przez Europejską Komisję do Zatwierdzania Postów - podwydział Wojskowości i Ogrodnictwa Quote Link to post Share on other sites
Karczu Posted March 30, 2016 Report Share Posted March 30, 2016 (edited) No i warto wspomnieć o paradoksie mp5, bo do pełnowymiarowych wersji wchodzi gb v2, a do kompaktowych v3, warto to wziąć pod uwagę jeśli ma się na oku budżetowy tuning. Pełnowymiarowa mp5 daje radę tak jak krótka emka- dużo kolb do wyboru, szyny montażowe zarówno pod optykę, jak i na chwyt przedni da się znaleźć. Magi są bardzo kompaktowe co jest ułatwieniem przy składaniu oporządzenia. Edited March 30, 2016 by Karczu Quote Link to post Share on other sites
-Otto- Posted March 30, 2016 Report Share Posted March 30, 2016 SRC u Czechów. Full stal Z tą full stalą to bym nie przesadzał, na pewno nie w wersjach A. No i warto wspomnieć o paradoksie mp5, bo do pełnowymiarowych wersji wchodzi gb v2, a do kompaktowych v3 W przypadku wyżej wspomnianego SRC nie ma to zastosowania, jeśli dobrze pamiętam, w mp5k SRC siedzi V2. Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted March 30, 2016 Report Share Posted March 30, 2016 Upper z tego co pamiętam to stal, co do drobnicy już tej pewności nie mam, ale w każdym razie jest tego znacznie więcej niż u innych producentów. W Cymce baza to ZnAl, ze stali kojarzę chyba tylko zaczep zawieszenia, resztę musiałbym posmyrać magnesem. Dodano przez Tapatalk. Post zatwierdzony przez Europejską Komisję do Zatwierdzania Postów - podwydział Wojskowości i Ogrodnictwa Quote Link to post Share on other sites
-Otto- Posted March 31, 2016 Report Share Posted March 31, 2016 Obsada lufy, lufa, zatrzask maga, podstawa muszki, adapter tłumika, tłumik, zaczep zawieszenia, podstawa bębna z przeziernikami, suwadło, cylinder który popycha suwadło - to wszystko znal/alu :icon_wink: Mowa o SRC. Quote Link to post Share on other sites
RadaGaSTreeT Posted March 31, 2016 Report Share Posted March 31, 2016 Mój kumpel kupił rok temu MP5 od Galaxy. Do teraz ŻADNYCH problemów. Zasięg jak w cm.028 Jak chcesz MP5 to tylko to, bo gearbox nie do zajechania Wysłane z mojego QUANTUM_600 przy użyciu Tapatalka Quote Link to post Share on other sites
Hudy01 Posted March 31, 2016 Report Share Posted March 31, 2016 Człowiek ma 900 pieniędzy do wydania na replikę, a Ty mu polecasz plastik za 300. Coś jak "mam 50tyś na kupno sportowego BMW, jaki model kupić? - E36 z gazem za 2000". Osobiście, brałbym SRC ze względu na stal. Quote Link to post Share on other sites
Spirit_ Posted March 31, 2016 Report Share Posted March 31, 2016 Nikt nie wspomina o ICS? Jest o klasę lepsze. Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted March 31, 2016 Report Share Posted March 31, 2016 I ja polecę src. Wykonanie petarda, cena śmieszna. http://forum.wmasg.pl/topic/97426-sr5-a5-sttisrc http://airsoftshop.cz/advanced_search_result.php?keywords=sr5&x=0&y=0 Polecam płatność kartą visa, co by uniknąć prowizji bankowych za przelew zagraniczny i przewalutowanie. Przesyłka kurierem idzie 2dni. Quote Link to post Share on other sites
nkrz Posted March 31, 2016 Author Report Share Posted March 31, 2016 Fakt, słyszałem dobre opinie o src w tej cenie, niestety przynajmniej na tą chwilę odpada, ponieważ nie mam możliwości zrobienia przelewu, o karcie nie wspominając. Musiałbym posiadać samodzielne konto itd itd. Jedyną opcją jest za pobraniem,a łatwo się domyślić, że to znacznie ogranicza wybór. Niestety. Quote Link to post Share on other sites
l_isek Posted March 31, 2016 Report Share Posted March 31, 2016 http://www.taiwangun.com/elektryczne-2/cm-041b-cm?from=listing&campaign-id=19 Najlepsza opcja dostępna w Polsce od ręki, miałem polecam. Quote Link to post Share on other sites
RadaGaSTreeT Posted March 31, 2016 Report Share Posted March 31, 2016 Za pozostałe 600zł można zrobić ładny tunning pod ROF Wysłane z mojego QUANTUM_600 przy użyciu Tapatalka Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted March 31, 2016 Report Share Posted March 31, 2016 I mieć gównianą zabawkę z plastiku z dużym rofem. Meeeega opcja :maniak_OK: Weź mi przedstaw szczegółowy kosztorys, bo nie wiem w co ty chcesz pakować te 600zł. Dodatkowe dwie sztuki Galaxy, dla rofu razy 3? Quote Link to post Share on other sites
Ryzbor Posted March 31, 2016 Report Share Posted March 31, 2016 (edited) To może zaufana osoba zrobi przelew za ciebie? Kupowanie znalowej cymy za 700.00 zł kiedy to można kupić stalowe SRC byłoby trochę dziwne. Jeszcze nie zapomnij o odłożeniu pieniędzy na kilka midów, ale jeżeli Ci nie przeszkadzają plastikowe to nie będzie jakaś straszna suma. Edited March 31, 2016 by Ryzbor Quote Link to post Share on other sites
nkrz Posted March 31, 2016 Author Report Share Posted March 31, 2016 Myślę, że chyba najrozsądniej będzie kupić jednak src przez kogoś, przynajmniej warto. Quote Link to post Share on other sites
Ryzbor Posted April 1, 2016 Report Share Posted April 1, 2016 A komory hopup cymy do niej kosztują skandaliczne 35 zł... Quote Link to post Share on other sites
l_isek Posted April 1, 2016 Report Share Posted April 1, 2016 Jeśli szukasz czegoś do w miarę taniego tuningu to cyma jest idealnym wyborem, wymieniasz gumkę, tłok i głowice tłoka, wstawiasz mosfet i mocniejszą sprężynę. W SRC masz za to stalowe body, jednak tuning mocowy będzie trochę kosztowniejszy. Quote Link to post Share on other sites
nkrz Posted April 1, 2016 Author Report Share Posted April 1, 2016 No dobra, ale spoglądając na cymę, czy warto bawić się w EBB? Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted April 2, 2016 Report Share Posted April 2, 2016 Jak chcesz żeby ruszała się blaszka przy strzelaniu, to można. Ja po pewnym czasie pozbyłem się tego bajeru. Dodano przez Tapatalk. Post zatwierdzony przez Europejską Komisję do Zatwierdzania Postów - podwydział Wojskowości i Ogrodnictwa Quote Link to post Share on other sites
Ryzbor Posted April 2, 2016 Report Share Posted April 2, 2016 Będzie wojenka jak w kałachcach, tylko Cyma VS SRC? XD Quote Link to post Share on other sites
-Otto- Posted April 2, 2016 Report Share Posted April 2, 2016 Chyba tak :D Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted April 2, 2016 Report Share Posted April 2, 2016 Nie no, wiadomo że Cyma najlepsza :D Dodano przez Tapatalk. Post zatwierdzony przez Europejską Komisję do Zatwierdzania Postów - podwydział Wojskowości i Ogrodnictwa Quote Link to post Share on other sites
l_isek Posted April 2, 2016 Report Share Posted April 2, 2016 Cyma jest stosunkowo tania patrząc na bebechy (taki chiński odpowiednik KWA), zewnętrznie słaba choć nie najgorsza. Oczywiście daleki jestem od stawiania KWA na równo z cymą, jednak zarówno KWA jak i cyma maja opinie pancernych GB w swojej półce cenowej. Oraz słabego wykonania zewnętrznego, również w swojej półce cenowej. Mając okrojony budżet i w planach tuning mocowy to najlepszy wybór. Jeśli zależy ci na ładnym body to szukaj bardziej markowych produktów. Quote Link to post Share on other sites
Ryzbor Posted April 3, 2016 Report Share Posted April 3, 2016 (edited) Dobre bebechy dobrymi bebechami, ale pytanie ile trzeba wydać by doprowadzić GB SRC na poziom Cymy, bo repliki kosztuję miej więcej tyle samo. A jeżeli to nieznaczna kwota, lepszy stosunek jakość/cena będzie niewątpliwie miało SRC. Edited April 3, 2016 by Ryzbor Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts