sebar25 Posted May 9, 2016 Report Share Posted May 9, 2016 Witam. Mam na imię Sebastian i za kilka dni stuknie mi 38l :) Z tej okazji dostałem w prezencie pistolet na kulki ;). Konkretnie GBB M9A1 Socom Tactical. Nigdy wcześniej nie strzelałem z broni tego typu czy jakiejkolwiek innej. Co prawda robiłem przymiarkę do jakiegoś śrutomiotu ale dostałem wersję ekologiczą na greengas i kulki bio. Ktoś mnie oświeci jak poprawnie załadować magazynek? Przy próbie napełnienia gaz wylewa się od spodu magazynka, zupełnie jak by był dziurawy :(. Ładują tak jak pokazano to na wielu filmikach w sieci ale u mnie się wylewa z drugiej strony. Czy w nowym sprzęcie trzeba coś dokręcić, przestawić? PS. Jestem w szoku bo do wczoraj o ASG nawet nie słyszałem :) Pozdrawiam i proszę o wyrozumiałość. sebar25 Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted May 9, 2016 Report Share Posted May 9, 2016 Powciskaj górny zawór, może się zablokował w otwartej pozycji - choć to raczej dość dziwne. Quote Link to post Share on other sites
sebar25 Posted May 9, 2016 Author Report Share Posted May 9, 2016 Niby coś tam wciskałem, ruszałem :D ale sprawdzę po robocie i ewentualnie uwiecznię na filmie jeśli nadal będzie kicha. Dzięki i pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
sebar25 Posted May 9, 2016 Author Report Share Posted May 9, 2016 (edited) Powciskaj górny zawór, może się zablokował w otwartej pozycji - choć to raczej dość dziwne. klik https://www.youtube....er#action=share Na górze magazynka jest czarna prostokątna dziura (~3x6mm), mniema że powinna z niej wystawać jakaś końcówka zaworu czy coś. Tamtędy gaz ładuje jak z challengera :( Edited May 9, 2016 by sebar25 Quote Link to post Share on other sites
Karol3101 Posted May 9, 2016 Report Share Posted May 9, 2016 Winny jest zawór, można spróbować go przeczyścić i nasmarować ale najprawdopodobniej będzie to wymiany. Quote Link to post Share on other sites
sebar25 Posted May 9, 2016 Author Report Share Posted May 9, 2016 Winny jest zawór, można spróbować go przeczyścić i nasmarować ale najprawdopodobniej będzie to wymiany. Ale to nowa replika, wyjęta z pudełka 30min wcześniej. Taki fail za 900pln :icon_confused: Quote Link to post Share on other sites
-Otto- Posted May 9, 2016 Report Share Posted May 9, 2016 Nie za 900, a niecałe 700, co i tak jest sporą kasą jak na produkt Socom Geara. Niestety dostałeś replikę firmy, która nie jest zbytnio polecana. Najlepiej gdyby udało się odesłać replikę na gwarancję/rękojmię. Quote Link to post Share on other sites
pan kozaq Posted May 9, 2016 Report Share Posted May 9, 2016 Zwracaj jeśli możesz i kup sobie coś innnego niż Socom Gear/WE Quote Link to post Share on other sites
sebar25 Posted May 9, 2016 Author Report Share Posted May 9, 2016 (edited) Zakup przez internet więc teoretycznie jest taka możliwość do 30 dni. Co by koledzy w takim razie polecili bo ta berettka bardzo mi się podoba? Budżet ~900pln bo tyle kosztowała w militaria.pl Z góry dziękuję za podpowiedzi. Edited May 9, 2016 by sebar25 Quote Link to post Share on other sites
malin2k2 Posted May 9, 2016 Report Share Posted May 9, 2016 Skąd wziąłeś te 30 dni? Quote Link to post Share on other sites
sebar25 Posted May 9, 2016 Author Report Share Posted May 9, 2016 Pomerdało mi się. Quote Link to post Share on other sites
sebar25 Posted May 10, 2016 Author Report Share Posted May 10, 2016 Nadal nikt nie poratuje mnie w wyborze pukawki na greengas? Budżet 900~. Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted May 10, 2016 Report Share Posted May 10, 2016 Dowolna replika od TM. No, może pomijając starą Berettę :icon_biggrin: Najlepiej G17, M1911, albo któraś Hi-capa. Quote Link to post Share on other sites
sebar25 Posted May 10, 2016 Author Report Share Posted May 10, 2016 Dowolna replika od TM. No, może pomijając starą Berettę :icon_biggrin: Najlepiej G17, M1911, albo któraś Hi-capa. Tylko że TM robi się zdaje się tylko w plastiku. Plastik to nie metal :) Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted May 10, 2016 Report Share Posted May 10, 2016 Jeśli będziesz miał taką potrzebę, to zawsze można zamontować konwersję. Quote Link to post Share on other sites
sebar25 Posted May 20, 2016 Author Report Share Posted May 20, 2016 Co sądzicie o GBB Punisher GBB Dual tone https://www.militaria.pl/action_sport_games/pistolet_gbb_punisher_1911_dual_tone_17148_p39597.xml?utm_source=mail_sklepowy&utm_medium=powiadomienie_dostepnosc Zastanawiam się nad wzięciem tej pukawki w ramach zwrotu. Quote Link to post Share on other sites
-Otto- Posted May 20, 2016 Report Share Posted May 20, 2016 Zwracaj jeśli możesz i kup sobie coś innnego niż Socom Gear/WE Quote Link to post Share on other sites
sebar25 Posted May 20, 2016 Author Report Share Posted May 20, 2016 A TM M9 Tactical Master? http://www.militaria.pl/tokyo_marui/pistolet_asg_m9_tactical_master_tm-gp069_g_p37151.xml?cat=124 Quote Link to post Share on other sites
witaltas Posted May 21, 2016 Report Share Posted May 21, 2016 Uparłeś się strasznie na dosyć sporym budżecie (jak na boczniaka). Nie wolałbyś czegoś odrobinę tańszego? Skoro podoba Ci się m9 i metal, to może m9 od KJW Ci się spasuje? Jakościowo bdb, nieawaryjna, przyjemna w uzytkowaniu ;) Nie jest to TM ale chyba 'snajpić' z boczniaka nie bedziesz :) Quote Link to post Share on other sites
sebar25 Posted May 21, 2016 Author Report Share Posted May 21, 2016 :) No niech Wam będzie. Jaki sklep polecacie bo widzię, że militaria.pl nie są to zbytnio lubiane. Quote Link to post Share on other sites
witaltas Posted May 21, 2016 Report Share Posted May 21, 2016 Tańszy :) a tak serio to poszukaj gdzie ta m9 znajdziesz - nie wszędzie jest. Jak będziesz szukał, to pamiętaj ze są rozne wersje i warto aby ta m9 wyposażona byla w oczko na smycz i szynę na szmery i bajery :D Quote Link to post Share on other sites
dziadekmarek1 Posted May 21, 2016 Report Share Posted May 21, 2016 Tańszy :icon_smile: a tak serio to poszukaj gdzie ta m9 znajdziesz - nie wszędzie jest. Jak będziesz szukał, to pamiętaj ze są rozne wersje i warto aby ta m9 wyposażona byla w oczko na smycz i szynę na szmery i bajery :icon_biggrin: Polecam Gunfire,Tajwangun,Specshop,Asgshop lub Zbrojownię. Quote Link to post Share on other sites
witaltas Posted May 21, 2016 Report Share Posted May 21, 2016 Może być tez allegro - polecam Ci gościa o nazwke vip1977. Powinien mieć też dodatkowe magazynki od razu. Quote Link to post Share on other sites
-Otto- Posted May 21, 2016 Report Share Posted May 21, 2016 Uparłeś się strasznie na dosyć sporym budżecie (jak na boczniaka). Nie wolałbyś czegoś odrobinę tańszego? Skoro podoba Ci się m9 i metal, to może m9 od KJW Ci się spasuje? Jakościowo bdb, nieawaryjna, przyjemna w uzytkowaniu :icon_wink: Nie jest to TM ale chyba 'snajpić' z boczniaka nie bedziesz :icon_smile: Bosz... Gość chce kupić porządną klamkę, to mu będą budżetowce wciskać... Quote Link to post Share on other sites
Mixon Posted May 21, 2016 Report Share Posted May 21, 2016 Z droższej klamki czasami nie tylko można snajpić... ale nawet strzelać :P Kupiłem WE lata temu, bo było "tańsze" i efekt taki, że różnice ceny do TM musiałem wpakować w dodatkowe części i gaz, którego się namarnowałem, a i tak niechętnie sięgam po boczniaka, bo cholera wie czy to w ogóle jeszcze działa. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts