dziadekmarek1 Posted May 10, 2016 Report Share Posted May 10, 2016 W katanie wymieniłem tłok na SHS 14 ZĘBÓW,zębatki na jg/ge. STRZELA ale nie ma semi. Przerywacz wymieniłem na shs-a a semi nadal brak. Co jest grane? Quote Link to post Share on other sites
mowe22 Posted May 11, 2016 Report Share Posted May 11, 2016 Zobacz na stan kostki stykowej Może przerywacz jej nie łapie Quote Link to post Share on other sites
senkuPH Posted May 11, 2016 Report Share Posted May 11, 2016 Może wymiana zębatek miała na to wpływ. skoro na poprzednich chodziło, a na nowych nie. Być może ani stary przerywacz ani nowy od SHS nie dogaduje się z zębatką tłokową. No chyba, że ustawiłeś ją tak wysoko, że go nie łapie :D w co wątpię. Quote Link to post Share on other sites
Huba_lbn Posted May 11, 2016 Report Share Posted May 11, 2016 Zębatka tłokowa zahacza o przerywacz, podrywa go i przerywacz odłącza styki. Wystarczy pokręcić zębatką i zobaczyć co się dzieje. Quote Link to post Share on other sites
seger Posted May 11, 2016 Report Share Posted May 11, 2016 Przerywacz shs stalowy czesto nie działa w szkieletach np. Jg. Ogólnie jest problematyczny. Radze go zmienic na inny. Quote Link to post Share on other sites
dziadekmarek1 Posted June 7, 2016 Author Report Share Posted June 7, 2016 Może wymiana zębatek miała na to wpływ. skoro na poprzednich chodziło, a na nowych nie. Być może ani stary przerywacz ani nowy od SHS nie dogaduje się z zębatką tłokową. No chyba, że ustawiłeś ją tak wysoko, że go nie łapie :icon_biggrin: w co wątpię. Tego to już nie łapię(chyba skleroza),co znaczy "ustawiłeś ją tak wysoko",przeca podkładki to lewa-prawa a nie góra--dół. :zastanawia: Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted June 7, 2016 Report Share Posted June 7, 2016 Nie sądzisz, że jednak większość osób grzebie w girboxach trzymając je na stole w pozycji poziomej, a nie pionowej? Quote Link to post Share on other sites
senkuPH Posted June 7, 2016 Report Share Posted June 7, 2016 Tego to już nie łapię(chyba skleroza),co znaczy "ustawiłeś ją tak wysoko",przeca podkładki to lewa-prawa a nie góra--dół. :zastanawia: Dokładnie tak, jak powiedział Wiciok. :) Jeśli o stalowy przerywacz od SHS chodzi, pozostaje mi się tylko zgodzić. Nie chciał pracować ani w JG, ani w gearboksie cymy z zębami SHS (co już mnie zdziwiło). Quote Link to post Share on other sites
dziadekmarek1 Posted June 8, 2016 Author Report Share Posted June 8, 2016 Teraz to już nie problem.LEPSZE JEST WROGIEM DOBREGO! Pierw wsadziłem do tłoka łożysko----poszła tłokowa.Wymieniłem zębatki na JG/GE(PANCERNE JAKIEŚ).Ale szkód było zbyt mało więc zostawiłem łożysko w tłoku.Po 100 kulkach pękł cylinder no i na razie koniec z kataną :sciana: Wniosek---czerwony cylinder nie toleruje łożyska w tłoku. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts