piecia10 Posted May 20, 2016 Report Share Posted May 20, 2016 Witam zakupilem na Internecie urzywanego swds ze skladana kolba od A&k wszystko pięknie cacy. Gdy wyszedłem postrzelać to przy pierwszym strzale kulke podkrecilo do góry dość mocno , wiec zacząłem kręcić hopkiem aby zmniejszyć podkręcanie ( od razu pisze ze nie przykrecalem na maxa hopka ) nic to nie dali kulka ciągle leciała do góry nawet jak wykrecilem ta srubeczke. Przyjrzalem sie i w komorze zobaczyłem ze zamiast dystnsera na wylot od boku w komorze wsadzony jest czarny kabelek z miedzianymi drucikami w środku. Zadzwonilem do tej osoby od której kupiłem replike i ona zarzeka sie ze tak bylo od nowości . Ze tak mu w serwisie zrobili . Teraz mi powiedzcie czy to jest możliwe aby serwis robił takie cudowianki ? Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted May 20, 2016 Report Share Posted May 20, 2016 Wsadzili kawałek kabla, widocznie zadługi. Dodano przez Tapatalk. Post zatwierdzony przez Europejską Komisję do Zatwierdzania Postów - podwydział Wojskowości i Ogrodnictwa Quote Link to post Share on other sites
mowe22 Posted May 20, 2016 Report Share Posted May 20, 2016 Nie Chyba że jakiś "Mietek serwisant" za flaszke Quote Link to post Share on other sites
piecia10 Posted May 20, 2016 Author Report Share Posted May 20, 2016 Dzieki za info. Spiera sie zemną ze tak bylo oryginalnie masakra co za człowiek . A powiedzcie mi dystanser czym mogę zastąpić . Wiem ze tez można dać kawałek oringa . A wy macie jakies inne sprawdzone pomysły? Mam jeszcze pytanie przy okazji czy ktos z was posiada dźwignie od pokrywy zmamka. Ta ktora odginamy w dol i zdejmujemy pokrywe zamka. Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted May 20, 2016 Report Share Posted May 20, 2016 No właśnie do SWD to dobrze nadaje się kabel, bo tam dystanser idzie pionowo, trzeba coś sztywnego. Kwestia tego, żeby nie był zbyt długi, a obecny jest. Dodano przez Tapatalk. Post zatwierdzony przez Europejską Komisję do Zatwierdzania Postów - podwydział Wojskowości i Ogrodnictwa Quote Link to post Share on other sites
piecia10 Posted May 21, 2016 Author Report Share Posted May 21, 2016 Ok dzieki to wsadzę kawałek kabelka krótszego bo tamten aż po milimetrze wystawal z lewej i prawej Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted May 21, 2016 Report Share Posted May 21, 2016 No właśnie do SWD to dobrze nadaje się kabel, bo tam dystanser idzie pionowo Ja w swoim zrobiłem docisk z oringa właśnie, bo szedł poziomo, przez całą komorę, z boku na bok. Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted May 21, 2016 Report Share Posted May 21, 2016 Poziomo? W moim SWD nie S - springu i aegu mam pionowe okna na dystanser. Zakładałem że w "S" będzie tak samo, bo akurat w rym miejscu nie ma jakichś zmian konstrukcyjnych. Jednak jeśli idą poziomo, to faktycznie lepiej użyć samej izolacji, u mnie niestety takie się gniotą i nie działają poprawnie :P Dodano przez Tapatalk. Post zatwierdzony przez Europejską Komisję do Zatwierdzania Postów - podwydział Wojskowości i Ogrodnictwa Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted May 21, 2016 Report Share Posted May 21, 2016 Poziomo? W moim SWD nie S - springu i aegu mam pionowe okna na dystanser. Zakładałem że w "S" będzie tak samo, bo akurat w rym miejscu nie ma jakichś zmian konstrukcyjnych. Jednak jeśli idą poziomo, to faktycznie lepiej użyć samej izolacji, u mnie niestety takie się gniotą i nie działają poprawnie :icon_razz: Jak tak się teraz zastanowiłem, to jest szansa, że pomyliłem komorę stockową z komorą tuningową - niech mnie ktoś, kto ma S upewni :D Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted May 21, 2016 Report Share Posted May 21, 2016 Stock komora w SWDku, ta na pionowe bolce: Jak masz taką to idą pionowo. W każdym razie kabel i tak się przyda, w zależności od orientacji bolca, albo z drutem dla usztywnienia, albo sama izolacja. Dodano przez Tapatalk. Post zatwierdzony przez Europejską Komisję do Zatwierdzania Postów - podwydział Wojskowości i Ogrodnictwa Quote Link to post Share on other sites
piecia10 Posted May 21, 2016 Author Report Share Posted May 21, 2016 Ja mam taka komorę w SWD S http://img29.staticclassifieds.com/images_tablicapl/362355925_3_644x461_swd-dragunov-ak-co2-set-komora-airsoftpro-asg-replika-pozostaly-sport-i-hobby.jpg I jak mam srubeczke ta m3 do regulacji hopka to pod ta śrubka w szerz Jest dziorka na wylot i tam mialem ten kabelek wsadzony. Jaki rozmiar jego polecacie ? 13 mm wystarczy i ma być twardy czy bardziej miękki ? Bo jak wyjalem go calkowicie to replika strzela na kilkanaście metrów i kulka leci powoli. Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted May 21, 2016 Report Share Posted May 21, 2016 13mm kurde xD, stockowy dystanser ma ze 3,5-4mm. Twardość dobierzesz sobie w zależności do gumki, musisz zobaczyć co się sprawdzi najlepiej. Quote Link to post Share on other sites
piecia10 Posted May 21, 2016 Author Report Share Posted May 21, 2016 Jezeli dobrze sie przyjrzysz to zobaczysz w komorze wsadzony kabelek . Na wmasg bylo napisane ze ten waleczek ma miec 13 mm chyba ze to nie o ten chodzi. http://www25.zippyshare.com/v/TeqkGZ75/file.html Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted May 21, 2016 Report Share Posted May 21, 2016 Kup metr kabelka i pokombinuj. Na pewno ma mieć mniej niż obecny ;) Dla przykładu moje dystansery mają od 3,5mm w SWD do 4,0mm w innych replikach. Może SWD SWD S nie równe, komora ewidentnie nieco inna, ale orientacja dystansera pionowa w obu (nie można pokombinować z flat hopem :( ). Quote Link to post Share on other sites
piecia10 Posted May 21, 2016 Author Report Share Posted May 21, 2016 No ok zrobię jak mówisz . Na forum tez widziałem ludzie pisali ze wkladaja przecięty na pól oring i ucinają odrazu po obu stronach równo z komora. Musze sam pokombinować Quote Link to post Share on other sites
mareq Posted May 21, 2016 Report Share Posted May 21, 2016 Emcet, trochę mieszasz. Z opisu wynika, że kolega ma fabryczną komorę tam dystanser jest poziomo. Jest na tyle długi, żeby nie wystawał na boki. Zmiana długości nic tu nie da. Ważna jest średnica. Jak podkręca za mocno to weź coś o trochę mniejszej średnicy (kawałek kabla, fragment oringa,...). Pionowe dystansery są w komorach tuningowych do sprężynówek (aspro, pps) oraz w fabrycznej komorze z AEGa. Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted May 21, 2016 Report Share Posted May 21, 2016 (edited) Emcet, trochę mieszasz. Z opisu wynika, że kolega ma fabryczną komorę tam dystanser jest poziomo. Jest na tyle długi, żeby nie wystawał na boki. Zmiana długości nic tu nie da. Ważna jest średnica. Jak podkręca za mocno to weź coś o trochę mniejszej średnicy (kawałek kabla, fragment oringa,...). Pionowe dystansery są w komorach tuningowych do sprężynówek (aspro, pps) oraz w fabrycznej komorze z AEGa. Ok, zapamiętam. Sorry za pomyłkę i dzięki za ogarnięcie sprawy. Edited May 21, 2016 by Emcet Quote Link to post Share on other sites
KoniksPolny Posted September 4, 2016 Report Share Posted September 4, 2016 Cześć mam problem ze swoim SWDS a mianowicie jak prubuje oddać strzał to kulki zostają w komorze hop up, co zrobić? Quote Link to post Share on other sites
EndeBeats Posted September 4, 2016 Report Share Posted September 4, 2016 Wyreguluj komorę do zera. Tak, żeby w ogóle nie podkręcała. Quote Link to post Share on other sites
KoniksPolny Posted September 4, 2016 Report Share Posted September 4, 2016 Jak reguluję to obraca się w nieskończoność w jedną i drugą strone czyli coś jest nie tak Quote Link to post Share on other sites
FameHater Posted September 4, 2016 Report Share Posted September 4, 2016 kulka po strzale zostaje przed komorą hopa co zrobić? Quote Link to post Share on other sites
pan kozaq Posted September 4, 2016 Report Share Posted September 4, 2016 Wstawić dyszę/sprawdzić czy pracuje Quote Link to post Share on other sites
Ronislav Posted November 14, 2016 Report Share Posted November 14, 2016 (edited) Witam. Odgrzeję kotleta z nieco innej patelni. Ile fps ma swds a&k? Szukam i znaleźć nie mogę. Kupuje z olx sobie lecz nie wiem co: https://www.olx.pl/i2/oferta/asg-swd-nowy-svd-a-k-swds-3-magazynki-i-dwojnog-CID767-IDixcPL.html#:839c858287 Proszę nie piszcie że to jest nie coś specjalnego(sam ocenię) Proszę tylko o info. na temat swd'eski Edited November 14, 2016 by Ronislav Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts