klintwestwoood Posted June 6, 2016 Report Share Posted June 6, 2016 Cześć Szukam spodni na sobotnie jebanki jak również nadające się na piesze górskie (i nie tylko) wędrówki. Powinny mieć wzmacniane kolana i brak kamuflażu. Kolor szary, brązowy lub zielony. Zastanawiałem się nad tru-specem 24-7, helikonem utp i jakimś może properrem. Cena in niższa tym lepiej. Układ kieszeni nie jest aż tak ważny dla mnie. Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted June 6, 2016 Report Share Posted June 6, 2016 Jeszcze 5.11 i Currahee ;) Quote Link to post Share on other sites
klintwestwoood Posted June 6, 2016 Author Report Share Posted June 6, 2016 czy spodnie o składzie 65% poliester i 35% bawełna z jakimiś domieszkami teflonu nie szeleszczą? Które z tych spodni najszybciej będą schły? Quote Link to post Share on other sites
HellMaker666 Posted June 6, 2016 Report Share Posted June 6, 2016 I Vertx. Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted June 6, 2016 Report Share Posted June 6, 2016 W sumie przed chwilą widziałem jeszcze spodnie ClawGear :D Domieszka teflonu? Z tego co kojarzę to latem nie jest to komfortowe :F Quote Link to post Share on other sites
klintwestwoood Posted June 6, 2016 Author Report Share Posted June 6, 2016 W sumie przed chwilą widziałem jeszcze spodnie ClawGear :icon_biggrin: Domieszka teflonu? Z tego co kojarzę to latem nie jest to komfortowe :teethh: w tru-spec 24-7 tak jest Quote Link to post Share on other sites
sgt.Chaos Posted June 6, 2016 Report Share Posted June 6, 2016 To nie jest domieszka Telfonu w materiale, ale zewnętrzna powłoka - która chroni przez wodą, brudem, etc. Najszybciej będą schły spodnie najbardziej syntetyczne - czyli np. OTP Helikona. Super sprawa do chodzenia, ale do ciorania na strzelance wydaję mi się zbyt delikatne. Obczaj też Black Mountain Tactical. Quote Link to post Share on other sites
slawekb20 Posted June 6, 2016 Report Share Posted June 6, 2016 Jesli priorytetem ma być cena to nie dawno wciągnąłem z milteca z odpinanymi nogawkami w kolanach za 99 pln. Na górskie wycieczki idealny patent bo pogoda jak wiadomo mocno zmienna. Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted June 6, 2016 Report Share Posted June 6, 2016 Tylko mil-tec sam w sobie nie jest jakiś dobry :( Quote Link to post Share on other sites
slawekb20 Posted June 6, 2016 Report Share Posted June 6, 2016 Zgadzam się. Dlatego pisałem o priorytecie ceny. Dla klintwestwooda ważna jest tez użyteczność w górach. Odsuwana nogawka jest moim zdaniem ogromnym atutem. Quote Link to post Share on other sites
klintwestwoood Posted June 6, 2016 Author Report Share Posted June 6, 2016 Zgadzam się. Dlatego pisałem o priorytecie ceny. Dla klintwestwooda ważna jest tez użyteczność w górach. Odsuwana nogawka jest moim zdaniem ogromnym atutem. nie musi być odsuwana nogawka. Spodnie głównie będą używane na weekendowych strzelaniach a w górach przy okazji. Priorytetu ceny nie ma ale wolałbym tańszy wariant. Spodnie oczywiście będą czochrane po ziemi, więc UTP helikona odpada? Co z szeleszczeniem truspeca? Quote Link to post Share on other sites
sgt.Chaos Posted June 6, 2016 Report Share Posted June 6, 2016 Spodnie oczywiście będą czochrane po ziemi, więc UTP helikona odpada? UTP oraz OTP to dwie zupełnie inne bajki. UTP będą bardziej wytrzymałe, ale będą dłużej schnąć. Krój za to (jedne i drugie) mają rewelacyjny. Quote Link to post Share on other sites
klintwestwoood Posted June 12, 2016 Author Report Share Posted June 12, 2016 a co z takim http://allegro.pl/spodnie-mundur-owe-wz10-bojowki-olive-texar-l-i5977952742.html są to spodnie od texara według wz10 w składzie bawełna 35% i 65% poliester. Nie będzie to sauna? Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted June 12, 2016 Report Share Posted June 12, 2016 UTP oraz OTP to dwie zupełnie inne bajki. UTP będą bardziej wytrzymałe, ale będą dłużej schnąć. Krój za to (jedne i drugie) mają rewelacyjny. W OTP czuję się jak gej w rurkach - czy coś ze mną jest nie tak? :teeth: Texara sobie odpuść... Quote Link to post Share on other sites
Ace Posted June 12, 2016 Report Share Posted June 12, 2016 Na armyworld jest teraz wyprzedaż spodni SFU helikona, sam nabylem na piesz wędrówki Quote Link to post Share on other sites
klintwestwoood Posted June 12, 2016 Author Report Share Posted June 12, 2016 Na armyworld jest teraz wyprzedaż spodni SFU helikona, sam nabylem na piesz wędrówki Dzięki za info Ace. Kupiłem sobie SFU helikona w camogrom i bluze MTP. Miało być bez kamuflażu wyszło z kamuflażem. No trudno Quote Link to post Share on other sites
klintwestwoood Posted June 14, 2016 Author Report Share Posted June 14, 2016 dostałem te spodnie SFU helikona i w sumie są zdeka hujowe. Strasznie sztywne i czuć w nich ten poliester. W udzie masakrycznie szerokie, trzeba mieć uda jak kolarz. Wersja long jest chyba dłuższa o 5cm w stanie a nie w nogawce i wchodzą mi za pępek. Zmiękczą się one od chodzenia czy cały czas będzie taki brezent? Za to MTP 10/10 Quote Link to post Share on other sites
MirekLecki Posted August 10, 2016 Report Share Posted August 10, 2016 (edited) Panowie, a co powiecie na temat takich spodenek? *link usunięty* Edited August 10, 2016 by OFF Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted August 10, 2016 Report Share Posted August 10, 2016 Panowie, a co powiecie na temat takich spodenek? *link usunięty* Powiemy, że zalatuje to reklamą bo o firmie Mil-tec można znaleźć opinie na naszym forum ;) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts