BobPL Posted July 9, 2016 Report Share Posted July 9, 2016 (edited) Bry. Rozglądam się za jakąś krótszą repliką do ew. CQB (bo sl8 średnio się nadaje, a coś czuję, że zanosi się na 90% budynków, 5% lasu i 5% stania koło auta w najbliższym czasie): http://olx.pl/oferta...67-IDgsX7w.html Budżet ~500-600 zł na całość, tutaj mamy plus, że odpada wysyłka - po sprzęt może bez problemu podjechać. Pozostaje tylko kwestia opłacalności ewentualnego zakupu i przeglądu (+ew. wymiany springa na słabszy żeby te 360-370 fps trzymać). Wizualna kwestia mi nie przeszkadza, zawsze replikę można odmalować :icon_wink: No i jak wygląda kwestia wymiany zatrzasku kolby albo całej kolby w tym egzemplarzu? Jest to do zrobienia, czy tylko metody chałupnicze? Ewentualna druga opcja którą rozważam: http://wmasg.pl/pl/consignment/show/723392 Generalnie resztę budżetu mógłbym poświecić na przegląd i dłubnięcie repliki, lipola i ładowarkę już mam ;) Pozdrawiam Edited July 9, 2016 by BobPL Quote Link to post Share on other sites
Ślepak Posted July 9, 2016 Report Share Posted July 9, 2016 Nie piszę tego, że i ja mam RK-01W na sprzedaż, ale to na olx jest mało wiarygodne, bo nic nie napisał co jest w środku, czy w ogóle replika działa jak trzeba. Druga pozycja... No cóż. Ja bym Cymy nie brał, skoro masz taki budżet. Albo nowe RK-01, albo używka, ale pewna. P.S. Jakbyś chciał się dowiedzieć co i jak na temat tej co ja mam, to pisz na PW. Quote Link to post Share on other sites
BobPL Posted July 9, 2016 Author Report Share Posted July 9, 2016 Napisalem do goscia jakie konkretnie czesci tam są powkładane i czy jest w stanie mi nagrać film z działania repliki odnosnie tego rk01. Budżet nie jest koniecznie do wykorzystania w całości, zawsze pewną część można przeznaczyć na oblewanie zakupu - chociaż generalnie przy używce wliczam w to przegląd zerowy jakiś, zakup kulek, ewentualnie wymianę gumki, dokupienie maga etc. Niby pierdoły, ale jak się to podliczy, to jakaś kwota się z tego jednak robi. Quote Link to post Share on other sites
Hudy01 Posted July 9, 2016 Report Share Posted July 9, 2016 600 budżetu, masz SL8 (to ta "snajperska" gieta, ta?) i szukasz czegoś do CQB? No to idealne rozwiązanie - G36C od JG, w tej cenie kupisz nowe, i masz już do niego magazynki. Quote Link to post Share on other sites
BobPL Posted July 9, 2016 Author Report Share Posted July 9, 2016 (edited) Też nad tym myślałem w zasadzie :icon_smile: Myślałem jeszcze nad p90 http://olx.pl/oferta...67-IDfm2aN.html ale zasadniczo o replikach CG ciężko cokolwiek konstruktywnego znaleźć (lubię układ bullpup, p90 miałem w łapkach w wersji asgowej i dość przyjemnie się z tym biega, pozostaje kwestia kompatybilnosci czesci i awaryjnosci) Edt - głupie pytanie - w rk01 bateria jest pod pokrywa, co tam wchodzi? stick? Edited July 9, 2016 by BobPL Quote Link to post Share on other sites
EndeBeats Posted July 9, 2016 Report Share Posted July 9, 2016 A sprawdź UARa, na taiwangun za 574zł. Quote Link to post Share on other sites
BobPL Posted July 9, 2016 Author Report Share Posted July 9, 2016 Też nad tym myślałem, u nas w komisie nawet nowy za 5 stów jest. Quote Link to post Share on other sites
BobPL Posted July 9, 2016 Author Report Share Posted July 9, 2016 Tak swoją drogą jeszcze może jakieś opinie nt. Moich linków? Zastanawiam się nad tą cyma też poważnie i nad odkladaniem powoli kasy na resztę szpeju i ew. Jakąś sensowna replika na przyszły sezon. Sl8 jest na sprzedaż tak czy siak i z kasy za niego będzie główna część budżetu na inny sprzęt :) Quote Link to post Share on other sites
Buniek92 Posted July 10, 2016 Report Share Posted July 10, 2016 O chińskim P90 masz obszerny temat. To dobra proca... Jestem zdania, że w tej cenie nie ma lepszej. Jedyne czego brakuje, to szybka wymiana sprężyny, ale za takie rarytasy trzeba dopłacić do KA. Quote Link to post Share on other sites
BobPL Posted July 12, 2016 Author Report Share Posted July 12, 2016 (edited) http://allegro.pl/ar...6334733406.html inna opcja, nowy po 1k w specshopie więc cena zacna, zakładając ze sprzęt jest w 100% sprawny, o co zresztą pytam własnie sprzedającego. Jakieś opinie? Edited July 12, 2016 by BobPL Quote Link to post Share on other sites
Buniek92 Posted July 13, 2016 Report Share Posted July 13, 2016 Brałbym, ale dla pewności z odbiorem osobistym. Quote Link to post Share on other sites
BobPL Posted July 13, 2016 Author Report Share Posted July 13, 2016 Właśnie do Warszawy mam kawał drogi niestety i nieszczególnie mam czas żeby się bawić w wyjazdy. Jak już to w grę wchodzi pobranie tyko to nic nie da pod katem sprawdzenia repliki - ale cena ciekawa. Quote Link to post Share on other sites
BobPL Posted July 15, 2016 Author Report Share Posted July 15, 2016 (edited) Patrząc na te oferty to chyba zdecyduję się na zakup cymy 041 na gunfire, do tego czarną gumkę systemy oraz jakąś lufę na start bym wymienił od razu u nich i myślę, że sprzęt będzie dawał radę. A promocja jest całkiem fajna, bo cały zestaw wyjdzie ok. 5 stówek z wysyłką, także zupełnie bez dramatu jest to do ogarnięcia :icon_smile: pozostaje pytanie czy lufa np: http://gunfire.pl/product-pol-1152199907-Lufa-precyzyjna-6-03-229-mm.html?product=1152199907 zmieści się w tej cymie :P Edited July 15, 2016 by BobPL Quote Link to post Share on other sites
V4RCH1AK Posted July 15, 2016 Report Share Posted July 15, 2016 Jak będzie wystawać to wsadzisz tłumik i gitara Quote Link to post Share on other sites
BobPL Posted July 15, 2016 Author Report Share Posted July 15, 2016 Mp5k z tlumikiem będzie wyglądać kretynsko :D Quote Link to post Share on other sites
V4RCH1AK Posted July 15, 2016 Report Share Posted July 15, 2016 (edited) Mp5k z tlumikiem będzie wyglądać kretynsko :D Według mnie tłumik wygląda dobrze na każdej broni, no może z wyjątkiem RPK i G36 ;) no ale każdy ma swój gust. Edited July 15, 2016 by V4RCH1AK Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted July 16, 2016 Report Share Posted July 16, 2016 A kto tu w ogóle mówił o K? Dodano przez Tapatalk. Post zatwierdzony przez Europejską Komisję do Zatwierdzania Postów - podwydział Wojskowości i Ogrodnictwa Quote Link to post Share on other sites
BobPL Posted July 16, 2016 Author Report Share Posted July 16, 2016 niah, chodzilo mi o mp5k, cm041k :P literówka. Quote Link to post Share on other sites
BobPL Posted July 16, 2016 Author Report Share Posted July 16, 2016 Mały update: zasadniczo tak sobie rozważam repliki, ale dzisiaj na strzelance dałem mojej kobiecie się przykleić do paru sprzętów - początkowo miała G36 ze składaną kolbą, ale trochę ciężko się manewrowało - minimalnie za długi. Testowo doszliśmy do tego, że najlepiej jej się strzela z replik ok. 640-650mm., coś typu mp5 z teleskopową kolbą. Teraz pozostaje temat zakupowy, bo wkręciła się w ASG, a ja też myślę, że skoro dalej jestem na etapie zakupu, to możnaby kupić coś, co będzie miało kompatybilne chociażby magazynki w dwie strony (wiecie, żeby się nie wydurniać 15 magazynkami różnych rodzajów). Jakieś propozycje/opinie? Rozważam obecnie: całą serię JG 06x (67-69 bodajże to mp5 w różnych wersjach) - jak z ich awaryjnością i wnętrzem, bo cena jest atrakcyjna na taiwangunie obecnie. UARa (bo długość, ponoć polecany, cena nie jest dramatyczna no i bullpup który mi mega pasuje + magi pod potencjalne m4) CM060A (p90 i tyle :P Drogawe magi, brak highcapów bodajże no i problem z ich transportem, ale p90 jest mega wygodna replika...) Coś jeszcze godnego uwagi z wymiarami kompaktowymi? Aha - kolba musi być ;) Quote Link to post Share on other sites
EndeBeats Posted July 17, 2016 Report Share Posted July 17, 2016 W UARze jest jeszcze fajna komora typu prowin, do tego ma sprężynę w magwellu, która pomaga wypluwać magi. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts