dawid dobranski Posted July 27, 2016 Report Share Posted July 27, 2016 Chce kupic używanego auga na tych częściach AUGa od JG.Zmienione: -krótka lufa zewnętrzna + tłumik -lufa precyzyjna KM-HEAD -gumka zielona GG -wtyk t-conect -mosfet AB samoróbka -kable silikonowe -silnik czerwony Elementa HT -łożyska kulki 7mm -boreup Guardera -tłok SHS 14 stalowe -prowadnica łożyskowana Z tyłu zamontowany kątownik który trzyma tylną płytkę żeby unieruchomić gearbox. Fps 420. Czy warto? Czy wytrzyma lipo 11 Quote Link to post Share on other sites
Szycha201 Posted July 27, 2016 Report Share Posted July 27, 2016 Brzmi dobrze, powinien trzymać na 11,1v. Jednak wszystko zależy jak go poskładano i w jakim jest stanie. Ogólnie używki to często loteria. Quote Link to post Share on other sites
dawid dobranski Posted July 27, 2016 Author Report Share Posted July 27, 2016 Kosztuje 450 i jest w wersi a2 plus 5 magazynków i kolimator Quote Link to post Share on other sites
Szycha201 Posted July 27, 2016 Report Share Posted July 27, 2016 (edited) No to cena fajna, jeśli serio jest w środku to co opisane. Wręcz bym powiedział podejrzanie tanio;) Sama lufa i bore up kosztują tyle co replika. Sprawdź dobrze czy to czasem nie wałek.. Edited July 27, 2016 by Szycha201 Quote Link to post Share on other sites
vim Posted July 27, 2016 Report Share Posted July 27, 2016 Pamiętaj wiele ofert z używanymi brzmi jak wygrana na loterii, a w praktyce okazują się bankructwem. W tym przypadku, to brzmi aż podejrzanie tanio - na szybko szacując same modyfikacje są warte 700pln. Plus sporo magów i koli? Najlepiej jeśli to ktoś z środowiska lokalnego - poproś jakiegoś znajomego mechanika o sprawdzenie repliki. Jeśli nie lokalnego, to pros o zdjęcia. Quote Link to post Share on other sites
Szycha201 Posted July 27, 2016 Report Share Posted July 27, 2016 Jeśli masz kogoś kto zna się na replice to można spróbować zakupu przez allegro + sprawdzenie części wewnętrznych. Natomiast biorąc pod uwagę datę rejestracji strzelam że to pierwsza replika, zadaj sobie pytanie czy warto na starcie zniechęcać się ew problemami? Bo wolałbym kupić nową replikę, dużo pewniejsza. Quote Link to post Share on other sites
dawid dobranski Posted July 28, 2016 Author Report Share Posted July 28, 2016 Pomyłka 550 zł link http://olx.pl/i2/oferta/steyr-aug-a2-jg-CID767-IDfPTKb.html#:87b76e15de Pomyłka 550 zł link http://olx.pl/i2/oferta/steyr-aug-a2-jg-CID767-IDfPTKb.html#:87b76e15de A i to moja 5 replika 2 używana niedawno załozylen konto Quote Link to post Share on other sites
Fedajkin Posted July 28, 2016 Report Share Posted July 28, 2016 Bez możliwości 100% weryfikacji czy rzeczone podzespoły znajdują się w replice, nie ma co się napalać. Replikę musisz przestrzelać i dobrze by było spojrzeć na lufę z komorą by stwierdzić czy to rzeczywiście to o czym pisze sprzedający. Gearboxa pewnie nie pozwoli ci rozebrać w celu sprawdzenia z czym masz do czynienia ale kto wie. Nie kupuj w każdym razie w ciemno bo może się okazać, że opis z OLX to tylko opis i nie ma nic wspólnego z rzeczywistością. Nikt kto na gwałt nie potrzebuje gotówki, nie wystawiłby swojej repliki za mniej niż 50% jej teoretycznej wartości po modyfikacjach z takimi dodatkami. Quote Link to post Share on other sites
dawid dobranski Posted July 28, 2016 Author Report Share Posted July 28, 2016 To polecicie mi jakis karabinek najlepiej bulpup do 850 zl Tylko musi muec zasieg co najmniej 50 m Quote Link to post Share on other sites
V4RCH1AK Posted July 28, 2016 Report Share Posted July 28, 2016 (edited) Praktycznie wszystkie repliki karabinów w ASG mają zasięg 50m ;) Ja polecam LR300 od Evolution Airsoft, na zbrojownia.com.pl za 899 zł. A jak nie możesz dozbierać tych 49 zł, to jest jeszcze M4A1 tej samej firmy za dokładnie 850. Edited July 28, 2016 by V4RCH1AK Quote Link to post Share on other sites
dawid dobranski Posted July 28, 2016 Author Report Share Posted July 28, 2016 A cos w bulpupie A aug gfc z systemem szybkiej wymiany sprężyny Quote Link to post Share on other sites
arend Posted July 28, 2016 Report Share Posted July 28, 2016 Dawid, czy w Krakowie zawieszono zasady poprawnej polszczyzny? Quote Link to post Share on other sites
vim Posted July 28, 2016 Report Share Posted July 28, 2016 Jeśli koniecznie chcesz Bullpup, to masz w tej cenie 3 repliki: AUG JG, AUG GFC, R85 Army http://www.taiwangun.com/elektryczne/r85a1-ebb-full-metal-army. Z R85 do czynienia nie miałem, z AUGami - już tak. Ogólnie zasięg 50m powinieneś bez problemu u nich uzyskać, jesli nie na stocku to po wymianie gumki. Z drugiej strony nie miały one najlepszej opinii jeśli chodzi o trwałość ale może coś się zmieniło Tu masz tematy na forum o tych replikach: http://forum.wmasg.pl/topic/37515-l85a1-army/ http://forum.wmasg.pl/topic/34179-steyr-aug-jg/ http://forum.wmasg.pl/topic/144685-steyr-aug-gfcaps/ Quote Link to post Share on other sites
V4RCH1AK Posted July 29, 2016 Report Share Posted July 29, 2016 Mój ziom ma AUG od JG (GFC to zazwyczaj rebrand JG) i od 2 lat nie było żadnych problemów. Kupił sobie do niego wypasioną lunetę i teraz z 330 fps kosi ludzi co mają o 100 więcej :D Też strzelałem z niego, generalnie to dobra replika, minusy to zbyt miękko jak dla mnie chodzący spust. Replikę można na przecenie kupić za 500 zł, a przeceny są na GF co tydzień, na taiwangunie też. Quote Link to post Share on other sites
EndeBeats Posted July 29, 2016 Report Share Posted July 29, 2016 UAR APS. Quote Link to post Share on other sites
mareq Posted July 29, 2016 Report Share Posted July 29, 2016 +1 dla UARa Z buli pupy masz jeszcze do wyboru P90. Quote Link to post Share on other sites
dawid dobranski Posted July 29, 2016 Author Report Share Posted July 29, 2016 -ciach- Kolega potrzebuje więcej wolnego czasu na przyswojenie zasad poprawnej polszczyzny? Buniek Quote Link to post Share on other sites
arend Posted July 29, 2016 Report Share Posted July 29, 2016 Dawid, czy ja nie prosiłem o coś? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts