lukasb13 Posted August 17, 2016 Report Share Posted August 17, 2016 Magi od mp5 wejda we wszystko ^^ Quote Link to post Share on other sites
EndeBeats Posted August 17, 2016 Report Share Posted August 17, 2016 Magi od mp5 wejda we wszystko ^^ No i w jakim celu ten post został napisany? Quote Link to post Share on other sites
UnTiTleD Posted August 22, 2016 Report Share Posted August 22, 2016 Mam takie pytanie do posiadaczy tych sigów: Czy u Was też te pokrętła pod muszką są luźne i kręcą się we wszystkie strony? Quote Link to post Share on other sites
UnTiTleD Posted August 22, 2016 Report Share Posted August 22, 2016 I jeszcze jedno: Czy jest tu możliwość regulacji fps jak w giecie jg? Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted August 22, 2016 Report Share Posted August 22, 2016 (edited) Jest możliwość regulacji fps. Tył gb, imbus. Od 370 do ok. 410fps. Edited August 22, 2016 by mikadorus Quote Link to post Share on other sites
HarrisonJones Posted August 22, 2016 Report Share Posted August 22, 2016 W mojej nie ma żadnej regulacji. Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted August 22, 2016 Report Share Posted August 22, 2016 Nie masz dziury z tyłu w gb? Quote Link to post Share on other sites
HarrisonJones Posted August 22, 2016 Report Share Posted August 22, 2016 Raczej nie, a raz go rozbierałem całego to chyba bym zauważył. Tył GB widać gdy zdejmie się kolbę razem z zawiasem z body ale że ma taktyczny dzyndzel na dole to trzeba najpierw odkręcić chwyt z silnikiem bo inaczej nie wyjdzie. Quote Link to post Share on other sites
baranesko Posted August 22, 2016 Report Share Posted August 22, 2016 Panowie z tą regulacją fps to chodzi o to miejsce https://goo.gl/photos/ED3FxP96bFMztg7j6 Quote Link to post Share on other sites
lukasb13 Posted August 22, 2016 Report Share Posted August 22, 2016 No i w jakim celu ten post został napisany? -"A dałoby się może do takiego hi-capa włożyć wnętrze od np. mid-capa do g36? Chyba są dość podobne. " -"Magi od mp5 wejda we wszystko ^^" Mam nadzieję że pomogłem Quote Link to post Share on other sites
sangtraceur Posted August 23, 2016 Report Share Posted August 23, 2016 Witam Panów, Był bym wdzięczny za informację na temat gwintu tłumika w jg081, tam jest standardowy 14mm lewoskrętny? Aktualnie nie mam możliwości obejrzenia repliki a chciałem zamówić sobie do niej tłumik. Quote Link to post Share on other sites
mareq Posted August 23, 2016 Report Share Posted August 23, 2016 Często JG stosuje gwinty 13mm, więc musisz mieć pewność. Quote Link to post Share on other sites
HarrisonJones Posted August 23, 2016 Report Share Posted August 23, 2016 Panowie z tą regulacją fps to chodzi o to miejsce https://goo.gl/photo...3FxP96bFMztg7j6 Zapędziłem się, nie trzeba nic rozkręcać, ale i tak u mnie regulacji brak. Quote Link to post Share on other sites
baranesko Posted August 23, 2016 Report Share Posted August 23, 2016 (edited) Jeszcze mam pytanie , w mojej replice front ris rusza sie w lewo i w prawo +/- 5mm jak na zdjeciu co z tym zrobic ? https://goo.gl/photo...kMvjDuFgpTHya26 Edited August 23, 2016 by baranesko Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted August 23, 2016 Report Share Posted August 23, 2016 (edited) Zapędziłem się, nie trzeba nic rozkręcać, ale i tak u mnie regulacji brak. U mnie jest :icon_biggrin:. Kiedy kupowałeś i gdzie? Może są różne serie... czy coś. Ewentualnie czy ktoś inny mógłby potwierdzić informacje związane z regulacją? W chińskich replikach mnie nie dziwią drobne niedoróbki, no ale to by była lekka przesada. Mam jeszcze innego siga (krótkiego) i tam również jest regulacja (po złożeniu kolby na bok). Edited August 23, 2016 by mikadorus Quote Link to post Share on other sites
dr88 Posted August 23, 2016 Report Share Posted August 23, 2016 Jeszcze mam pytanie , w mojej replice front ris rusza sie w lewo i w prawo +/- 5mm jak na zdjeciu co z tym zrobic ? https://goo.gl/photo...kMvjDuFgpTHya26 A masz wsadzony pin trzymający dolną szynę, ten który zakreśliłem na zielono na zdjęciu? Z tego co zauważyłem to ten pin lata jak chce i może nawet sam wypadł. Quote Link to post Share on other sites
baranesko Posted August 23, 2016 Report Share Posted August 23, 2016 Tak tak pin jest na swoim miejscu , za chwilę postaram się filmik wrzucić jak lata ten front ris Quote Link to post Share on other sites
dr88 Posted August 23, 2016 Report Share Posted August 23, 2016 To na czym ten luz? Bo pin powinien trzymać szynę w pozycji maksymalnie przesuniętej w lewo. Szyna się na nim opiera. Quote Link to post Share on other sites
baranesko Posted August 23, 2016 Report Share Posted August 23, 2016 https://goo.gl/photos/EqSKSezgZFtfwy71A Zobacz tutaj na filmiku Quote Link to post Share on other sites
HarrisonJones Posted August 23, 2016 Report Share Posted August 23, 2016 U mnie jest :icon_biggrin:. Kiedy kupowałeś i gdzie? Może są różne serie... czy coś. Ewentualnie czy ktoś inny mógłby potwierdzić informacje związane z regulacją? W chińskich replikach mnie nie dziwią drobne niedoróbki, no ale to by była lekka przesada. Mam jeszcze innego siga (krótkiego) i tam również jest regulacja (po złożeniu kolby na bok). Swoją kupowałem z rok temu na allegro, wtedy nidzie indziej nie dało się kupić metalowego siga jg. https://goo.gl/photo...SKSezgZFtfwy71A Zobacz tutaj na filmiku Ten luz rzeczywiście spory, ja miałem luzy ale chybotało to mi się na boki. W tym przypadku trzeba by podłożyć coś między pin a risa A jeszcze jak tak patrze na zdjęcie to chyba źle założyłeś ris, brzeg od strony lufy powinien chować się w tej części stałej z muszką. A u Ciebie wystaje na zewnątrz. Quote Link to post Share on other sites
dr88 Posted August 24, 2016 Report Share Posted August 24, 2016 Dokładnie tak jak pisze HarrisonJones. Coś nie tak ten ris leży od strony lufy. Ja mam krótką wersję i u mnie to wygląda tak, leży ciasno. Quote Link to post Share on other sites
baranesko Posted August 24, 2016 Report Share Posted August 24, 2016 Wydaje mi się że dobrze składam tego risa ,ris od strony lufy wchodzi w tę część stała lecz jest luz i wchodzi i wychodzi , nie wiem co zrobic z tym luzem ;/ Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted August 24, 2016 Report Share Posted August 24, 2016 Na luzy jest siostra izolka lub blacharka. W ak musiałem wstawić kawałek blachy i luzów nie ma. Tak czy siak w moim sigu nie ma luzów. Jak dobrze złożony. . Quote Link to post Share on other sites
radzix Posted August 25, 2016 Author Report Share Posted August 25, 2016 A panowie, jakaś lepsza bateria od stockowej tam podejdzie, czy tylko przez tę zewnętrzną przystawkę? Mój sig również nie ma luzów,ale ustały one po dokładnym spasowaniu kabelków i bateri. Quote Link to post Share on other sites
sangtraceur Posted August 25, 2016 Report Share Posted August 25, 2016 (edited) W moim sigu (wersja prawie najdłuższa - z długim front risem) wszystko siedzi bardzo ciasno. Pin wchodzi bardzo ciężko i trzeba bardzo dokładnie złożyć replikę żeby w ogóle myśleć o jego włożeniu. Natomiast widzę że replika z filmiku ma chyba nieco inną budowę niż moja. U mnie ris składa się z 2 części, większa część na dole, mniejsza na górze. Większa część ma bolec który wchodzi w okrągły otwór znajdujący się na wysokości muszki od dołu. Mam również pokazaną przez Was na zdjęciach śrubę w "tyłku" gearboxa. U mnie za to bardzo luźno lata sobie tłumik płomienia. Jest tam chyba zabezpieczenie na imbusa ale nie mogę go przekręcić. EDIT. Ok przyjrzałem się, u Ciebie rusza się cały RIS po złożeniu - myślałem, że tylko jedna część. Ewidentnie niedoróbka. U mnie jest w sumie za ciasno - bardzo niewygodnie się rozkłada i składa broń. Wydaje mi się że chińczyk był pijany jak odlewał. A panowie, jakaś lepsza bateria od stockowej tam podejdzie, czy tylko przez tę zewnętrzną przystawkę? Mój sig również nie ma luzów,ale ustały one po dokładnym spasowaniu kabelków i bateri. Odnoszę wrażenie że miejsca jest spokojnie na drugiego takiego samego sticka, ale pewności nie mam. Sprawdzę dzisiaj czy da się zapakować sticka z góry pod lufę. Edited August 25, 2016 by sangtraceur Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts