Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam, zasadnicze pytanie mam.

Replika XM177 od WE jest ze ZnAlu czy innego stopu aluminium?

Pytam bo planuje budowę XM177 HPA + części z orgo i nie chciał bym pakować się w ZnAl a w XMie nie ma za bardzo konkurencji poza WE.

Proszę o pomoc, bo na Mkach średnio się znam (jestem rusofilem ;p)

Posted

Wiem że to WA, wszystko mi jedno ważne że jest dobry stop i oznaczenia ;)

Większość stopów alu to znal, jednak pisząc tutaj o znalu miałem na myśli ten wujowy asgejowy na odwal ;)

Posted (edited)

XMka jest w "zasadzie" tym samym co M4/HK416 (wewnętrznie na pewno), posiadają te same bebszki od WE, wytrzymują CO2 i GG. Daytonę/TNK też wytrzymują.

Nie sądzę abyś miał jakikolwiek problem z wytrzymałością tego ZNALu :icon_wink:

Przez moje łapska przeszło już chyba z 7 replik WE, jeśli jakakolwiek w stoku zawiodła to tylko bebechy. Valve Locker i dysza głównie.

Edited by _Czarny_
Posted

Budżet nie gra roli, mam AKMSa GHK w którym wszystko co możliwe jest z ostrego więc wydawanie kasy na repliki nie jest mi obce ;)

Generalnie fajnie że WE wytrzyma Daytone i CO2. Martwi mnie tylko użytkowanie. Zawsze miałem stalowe repliki jak ten AKMS albo wcześniej WSS LCT i jestem nauczony że mogę jebnąć nimi o ścianę, zdeptać i nie przejmować się w polu ani CQB niczym ;)

tego samego oczekuje od EMki którą chce poskładać i mam dylemat.

Czy iść w WE i powymieniać co możliwe na orgo, czy w Prime które jest drogie ale zajebiste.

Przerażają mnie aluminiowe reple, stop stopowi nie równy :/