Kryngerus Posted August 27, 2016 Report Share Posted August 27, 2016 Nie ma problemu, i tak na przyszłość - rzadko kiedy zdarzają się ze średniej półki repliki, których nie trzeba dopieścić :P Niestety, każdy stock I klasy z dolnej półki niestety nie postrzela na start magiczną liczbą 400 FPS będąc przy tym wytrzymałym i ładnym :) Link to post Share on other sites
Merrowing Posted August 27, 2016 Report Share Posted August 27, 2016 Jeśli masz czym grać w tej chwili to warto dozbierać kasę. Ew możesz popytać wśród kolegów, czy któryś nie chce kupić spartaca - za 150-200zł masz szansę go sprzedać, a niewiele więcej Ci brakuje. Powodzenia! Link to post Share on other sites
TDI97 Posted August 27, 2016 Author Report Share Posted August 27, 2016 Dziekuje panowie za wszsytkie dobre rady i mam nadzeje ze sie kiedys spotkamy na polu bitwy :) Link to post Share on other sites
zielen Posted August 29, 2016 Report Share Posted August 29, 2016 Po co mu pełna stalowa szczęka? Link to post Share on other sites
mareq Posted August 29, 2016 Report Share Posted August 29, 2016 Dokładnie. Przy takiej mocy wystarczy ostatni metalowy ząb (lub kilka ostatnich). Pożyje to długo a w razie czego będzie tylko tani tłok do wymiany. Przy uszkodzeniu metalowej szczęki to i zębatki mogą się posypać. Taniej wymienić sam tłok niż wszystko. Link to post Share on other sites
Majkhel Posted August 29, 2016 Report Share Posted August 29, 2016 G&G zielona/Czarna Systema za 20 zł to mit od dłuższego czasu :D Link to post Share on other sites
zielen Posted August 29, 2016 Report Share Posted August 29, 2016 (edited) Zależy jaki config komora - dysza. ;) A cenowo to wszystko w góre poszło więc 20zł za systeme czy G&G to śpiew przeszłości. P.S. Pełna stalowa szczęka to IMO tylko przy über ROF'ie na małych FOS ma sens (oczywiście w myśl zasady, że to zębatki są tym mocniejszym elementem od szczęki). Edited August 29, 2016 by zielen Link to post Share on other sites
Majkhel Posted August 29, 2016 Report Share Posted August 29, 2016 Ooooo, dorzucę coś: najtańsza dobra gumka, to zdaje się teraz niebieski madbull w dwupaku. Wychodzi około 25zł za sztukę. Czuwaj! :) Link to post Share on other sites
zielen Posted August 29, 2016 Report Share Posted August 29, 2016 Niebieski Madbull jest u mnie na podium jeśli chodzi o gumki. Pogrubiony kołnież wyszedł im na dobre no i gumka bardzo ładnie kręci. Link to post Share on other sites
DudusGamer Posted August 30, 2016 Report Share Posted August 30, 2016 I ja dodam cos od siebie, posiadam specne od niecalych 2 lat, stanowczo odradzam wszystkim poczatkujacm i tym ktorzy chca ten syf kupic, ja w niej wymienilem doslownie wszystko, nie ma nic ze stocka, procz body, lepiej naprawde poczekac i dozbierac, ze swojej strony ja bym polecil cos ze stajni G&P, co prawda jest to koszt juz ok 1500, ale dla chcacego nic trudnego :) Link to post Share on other sites
EndeBeats Posted August 30, 2016 Report Share Posted August 30, 2016 No jak się ma starą serię, to nie dziwię się, że jest to dziadostwo. Link to post Share on other sites
Emcet Posted August 30, 2016 Report Share Posted August 30, 2016 (edited) Jak się nie poprawiło fabryki to się ma. Skisnę, jeśli te późniejsze tuningi były na shs i acm. Ja tam mam jedną Specne z premierowej wersji, ogarniętą i sieje postrach we wsi do dzisiaj. Nie są to złe repliki, ale cena nieco NIET obecnie. Dziwi mnie, że skoro skacze się na Specny, to nie ma podobnego schematu między Boyi - E&L. W końcu Boyi ma tyle wad, można przecież dołożyć drugie tyle papierów i brać Eendela. Edited August 30, 2016 by Emcet Link to post Share on other sites
TDI97 Posted September 1, 2016 Author Report Share Posted September 1, 2016 Dobra panowie i panie ostatnie pytanie i idę spać :icon_biggrin: Co jest lepsze: Cyma CM.007 Specyfikacja:Gear Box: Wersja 2 Magazynek: 330 Kul Długość: 797/878mm Długość lufy: 391mm Waga: 3280g Wykonanie: Metal (stal + stop aluminium) + ABS Hop Up: Regulowany Paczka zawiera: AEG, Magazynek hi-cap, Akumulator 8,4V 1200 mAh, Ładowarka 220/230V, Wycior do lufy, Mała paczka kul, Instrukcja Zmierzona prędkość wylotowa: 400 Fps Gwarancja: 12 miesięcy Specna Arms SA-B01 Specyfikacja:Gear Box: Wersja 2 (zmodyfikowany) Magazynek: 330 Kul Długość: 772/856mm Długość lufy: 363mm Waga: 2660g Wykonanie: Metal (stal + stop aluminium) + ABS Hop Up: Regulowany Paczka zawiera: AEG, Magazynek hi-cap, Akumulator 8,4V 1100 mAh, Ładowarka 220/230V, Sprężyna M95, Wycior do lufy, Mała paczka kul, Instrukcja Zmierzona prędkość wylotowa: 415 Fps Gwarancja: 12 miesięcy W pytaniu co jest lepsze chodzi mi o to co się lepiej kupy trzyma i co mi dłużej posłuży Link to post Share on other sites
zielen Posted September 1, 2016 Report Share Posted September 1, 2016 EA. Z dwojga złego Specna. Ja bym poczekał i odłożył $. Link to post Share on other sites
TDI97 Posted September 1, 2016 Author Report Share Posted September 1, 2016 (edited) :icon_smile: ale cyma cięższa niby to nie wiecej metalu ma ? Edited September 1, 2016 by TDI97 Link to post Share on other sites
zielen Posted September 1, 2016 Report Share Posted September 1, 2016 Metalu? Chyba ryżowego. xd Specny są tylko metalowe, cyma jest dłuższa i zapewne ma cięższe risy. Nie zmienia to jednak faktu, że nie jest warta złamanego grosza. Link to post Share on other sites
EndeBeats Posted September 1, 2016 Report Share Posted September 1, 2016 (edited) Im cięższy stop cynk<-->aluminium, tym gorszy. Specna ma risy zrobione z bardziej znalowego znalu (klasyczne risy M4) i takie zrobione z alu 6061 (np. kopia noveske NSR). Edited September 1, 2016 by EndeBeats Link to post Share on other sites
CiV_1994 Posted September 1, 2016 Report Share Posted September 1, 2016 Śledzę ten temat i widzę, że jednak mimo wszystko ciągnie Cię w kierunku tej Cymy :P Licz się z tym, że zakup repliki to nie koniec wydatków. Warto zakupić ładowarkę (polecam Redox Betę za ok. 100 złocisz), akumulator (najlepiej LiPo) w przypadku replik chińskich zazwyczaj dochodzi jeszcze koszt serwisanta, który otworzy replikę, usunie magiczny chiński smar, wypodkładkuje gearbox i ewentualnie wymieni kilka części (przykład takich działań masz tutaj). W przypadku replik markowych (czyli np. EA) jakość wykonania jest zazwyczaj wyższa, a przede wszystkim mniej losowa. Poza tym repliki od EA są naprawdę solidnie wykonane z zewnątrz i mają naprawdę dobrą komorę hop-up (dobry zasięg z małych fps), chociaż z tego co czytałem kilka rzeczy (np. kable) warto w nich zmienić. Jeżeli już masz replikę to osobiście polecałbym Ci się wstrzymać z zakupem, dozbierać trochę środków i kupić coś lepszego. Z dwojga złego (Cyma/Specna) lepszym wyborem będzie Specna. Polecam lekturę artykułu, w którym nie ma co prawda nic o replikach, o które pytasz, ale jest sporo ogólnych opinii i rad. Link to post Share on other sites
EndeBeats Posted September 1, 2016 Report Share Posted September 1, 2016 Cyma śmierdzi i stop, z którego wykonany jest korpus jest żałosnej jakości. Wiadomo nie od dziś, że cymowy znal jest do dupy. Link to post Share on other sites
mareq Posted September 1, 2016 Report Share Posted September 1, 2016 To już może lepsze od Cymy będzie PJ? Link to post Share on other sites
Krwawy Posted September 1, 2016 Report Share Posted September 1, 2016 Żadne Cymy, Srecne czy inne Peżoty.... jedyny słuszny wybór to EA. Link to post Share on other sites
Emcet Posted September 1, 2016 Report Share Posted September 1, 2016 Dla czego? Poza ładnym body jest cokolwiek wartego pieniądza? Link to post Share on other sites
EndeBeats Posted September 1, 2016 Report Share Posted September 1, 2016 @Emcet, te znienawidzone specny w stocku potrafią wytrzymać M140, czego nie można powiedzieć o EA/KA/CA, ale niektórzy tego nie wiedzą :icon_lol: Link to post Share on other sites
TDI97 Posted September 2, 2016 Author Report Share Posted September 2, 2016 tylko ze ea stokowo ma jakoś tak mało fps to mnie boli najbardziej :( Link to post Share on other sites
Kryngerus Posted September 2, 2016 Report Share Posted September 2, 2016 To, że j3st cięższa, nie oznacza, że lepsza. Z tych dwóch to.jak już Specna - tak jak wyżej. Gearbox'y V2 w wykonaniu Cymy uwierz mi, rewelacyjne nie są. Link to post Share on other sites
Recommended Posts