szczelecniewyborowy Posted January 1, 2017 Report Share Posted January 1, 2017 http://gunfire.pl/product-pol-1152209273-Replika-subkarabinka-G74A-GBBR.html Miał ktoś tę replikę w rękach i może się o niej wypowiedzieć? Quote Link to post Share on other sites
luki527 Posted January 1, 2017 Report Share Posted January 1, 2017 Widziałem jakiś czas temu tą ofertę. Jest to kopia WE. Coś mało informacji o niej w internecie. Quote Link to post Share on other sites
mareq Posted January 2, 2017 Report Share Posted January 2, 2017 Replika pewnie fajna ale do ogródka. Problemem jest brak dostępności magazynków a jeśli pasują z WE to i tak są mało popularne i drogie. Za cenę repliki kupisz 2 magazynki. Quote Link to post Share on other sites
Maciej0011 Posted May 17, 2017 Report Share Posted May 17, 2017 https://gunfire.pl/product-pol-1152214395-Magazynek-gazowy-low-cap-50-kulek-do-replik-WELL-G74-GBB-green-gas.html Quote Link to post Share on other sites
pioter Posted June 26, 2017 Report Share Posted June 26, 2017 Witam.Miał już ktoś styczność z repliką?Intereseuje mnie zakup tej repliki jak i może przerobienie na hpa.Jak ma się jakość wykonania,spasowanie oraz osiągi Quote Link to post Share on other sites
Salvatore_Colletti Posted July 20, 2017 Report Share Posted July 20, 2017 Mam ją, stali nie ma tak dużo jak GF opisuje (jedynie sama blacha korpusu, dekla, kolba, osłona spustu, parę części w środku, trąbka, no i piny) i to bardzo duże niestety, bo zawias kolby, na którym stoi prowadnica sprężyny jest z gównolitu, po dwóch magach się rozsypał - szczęście w nieszczęściu, bo BB ma mocny, więc replika ma potencjał, ale niestety wymaga wymiany części z gównolitu na stalowe i ten zawias kolby trzeba samemu zrobić, albo przerabiając od E&L (dospawanie mocowania na prowadnicę sprężyny), albo od podstaw spawać... Quote Link to post Share on other sites
EndeBeats Posted July 22, 2017 Report Share Posted July 22, 2017 ^Czyli nie warto się w do bawić, ale to było wiadomo już jak tylko pojawił się za "AKS74U od" dopisek "wella". Quote Link to post Share on other sites
Salvatore_Colletti Posted July 25, 2017 Report Share Posted July 25, 2017 No, gdyby w tak newralgicznym miejscu jak obsada kolby nie spieprzyli sprawy, to byłoby spoko, za to kurek i inne elementy mechanizmu spustowego są ze stali (poza samym w sobie spustem), co mnie nawet zaskoczyło, bo WE ponoć te części ma z gównolitu... Generalnie to jest replika dobra dla tych, co lubią tuningować i grzebać (BB miodny, zasięg w stocku nawet spoko), jak ktoś chce biegać z nią tylko w stocku - stanowczo jej nie polecam, a jak ktoś wymieni obsadę kolby na stalową, czy planuje użyć gazowych bebechów do zrobienia jakiegoś projektu gazowego AK - to mogę tę "konwersję" polecić, ot replika dla majsterkowiczów... PS. Jak znajdę czas na zrobienie fotek itd, to szerzej opiszę sprawę. Quote Link to post Share on other sites
mareq Posted July 26, 2017 Report Share Posted July 26, 2017 No to jak z wszystkimi Wellami. Jak podłubiesz to będzie dobra replika a prosto z pudełka to tylko chwilę podziała. Quote Link to post Share on other sites
Panocek Posted August 2, 2017 Report Share Posted August 2, 2017 Cóż, posiadam "AK-74M" Wella. Kolba jest problemem, stalowy pazur zatrzasku błyskawicznie zdziera aluminiową obsadę (?) w kolbie, po kilkunastu złożeniach i rozłożeniach kolba już się sama składa. Stalowe części spustu z czasem mogą uszkadzać aluminiowe suwadło. Podstawa szczerbinki jest zintegrowana z rurą gazową (odlane dwie połówki), wymiana kolanka gazowego na właściwe dla 74 wymaga znacznego rzeźbienia w replice, wliczając wykonanie nowych otworów na kołki. Dodatkowo okucia łoża (i prawdopodobnie samo łoże/nakładka rury gazowej) są węższe od tych stosowanych w replikach Boyia. Plastikowy "bufor" błyskawicznie się uklepuje i wymiana na gąbkę czy coś bardziej amortyzującego może być wskazana, by replika nie rozpadła się od własnego odrzutu. Stockowy hop up jest o kant kuli potłuc - wyregulować go jest niemal niemożliwe. Przy czym nie mam dostępu do chrono, więc nie mogę zmierzyć fps i jak się one zmieniają. Replika jest również niesamowicie gazożerna - jedna kapsułka co2 starcza na wystrzelenie 20, może 30 kulek ogniem pojedynczym i koniec - replika nie ma mocy by napiąć kurek, co kończy się ciągłym naciskiem na zawór i taktycznym "sssss". Quote Link to post Share on other sites
SHERWIN Posted October 11, 2017 Report Share Posted October 11, 2017 (edited) Witam też mam tą replikę a mianowicie model ze stałą kolbą. Za to mam inny problem moja kapsuła starcza na jakieś 5-10kulek i potem "ssss" wie ktoś co może być tego powodem? Może trzeba wymienić oringi i inne uszczelki? albo sam zawór podający gaz do repliki? P.S. Piszę o magu bo niestety mag po za repliką też puszcza gaz z kapsułą w środku. Edited October 11, 2017 by SHERWIN Quote Link to post Share on other sites
Pawelt Posted February 15, 2018 Report Share Posted February 15, 2018 To ja polecę zakup magazynka na GG. Biorąc pod uwagę jak dramatyczna jest różnica w odrzucie replik pistoletów działających na GG a CO2 to tu trochę przyoszczędzimy na rozpadaniu się mechanizmu od własnego odrzutu. Bez problemu można wystrzelić 60-90 kulek. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts