Ślepak Posted February 22, 2017 Report Share Posted February 22, 2017 Witam, witam, o replikę pytam. Panowie - szybka piłka. Miał to ktoś? Macał? Strzelał? Nigdzie nie mogę znaleźć opinii o tej replice, nawet na zagranicznych forach. Jedynie znalazłem o wersji GBBR, ale to nie to. Chciałbym się dowiedzieć o niej więcej, bo co jak co - ale eMka z tymi "wodotryskami" wyszła im cudownie. Ma znajomy, strzelałem. Mimo to, wolałbym AK, a wydać kupę kasy na coś, czego nie znam, to tak nie bardzo mi się widzi. Replika w linku poniżej. http://www.evike.com/products/63217/ Quote Link to post Share on other sites
Hudy01 Posted February 23, 2017 Report Share Posted February 23, 2017 >2017 >nie stalowy AK... Serio, nie opłaca sie brać znalowych kałachów skoro są e&l i lct. Quote Link to post Share on other sites
Ślepak Posted February 23, 2017 Author Report Share Posted February 23, 2017 (edited) Serio znal? Mi się wydawało, że stalowy. :/ Edyta: Ale wyraźnie napisane jest, że jest full metal, tylko pytanie czy znal, czy stal. Kurczę. Edited February 23, 2017 by Ślepak Quote Link to post Share on other sites
mareq Posted February 23, 2017 Report Share Posted February 23, 2017 (edited) W opisie widac: Full metal stamped receiver Full metal stamped barrel assembly Na mój gust oznacza to tłoczone elementy a znal nie nadaje się do tłoczenia. Wedłub mnie te elementy są stalowe. Aluminium też można tłoczyć ale jest to trudniejsze, więc nadal upieram się przy stali. Patrząc na ten film: obstawiam, że pokrywa komory i lower są stalowe. Mają za cienkie ścianki jak na znal. Edited February 23, 2017 by mareq Quote Link to post Share on other sites
Ślepak Posted February 23, 2017 Author Report Share Posted February 23, 2017 Też mi się tak wydaje, a nie sądzę, by KWA zrobiło replikę za taką kasę i ze znalu. Ale chyba też mało ludzi to w Polsce ma. O ile w ogóle ktoś ma. Quote Link to post Share on other sites
-Otto- Posted February 23, 2017 Report Share Posted February 23, 2017 obstawiam, że pokrywa komory i lower są stalowe Czyli jak w byle cymie czy bojcu. Istotne są obsady, lufa, elementy na lufie. "Full metal stamped barrel assembly" czyli że co, tłoczone np kolanko gazowe :v Niby jak? Na filmiku w ogóle widać że to jest system TM, bądź jakaś jego wariacja... 5:18 :teethh: Quote Link to post Share on other sites
Ślepak Posted February 23, 2017 Author Report Share Posted February 23, 2017 To warto czy nie? :D Zaznaczam, że to ma być full stock i nie grzebane w nim. Quote Link to post Share on other sites
Ślepak Posted February 25, 2017 Author Report Share Posted February 25, 2017 A miał już ktoś w łapach te nowe kałachy od G&G? Nie ukrywam, że też zastanawiam się nad którymś z nich. Quote Link to post Share on other sites
kasper20 Posted February 27, 2017 Report Share Posted February 27, 2017 Powiem tak, jeżeli kopniaka ma jak M4 ERG to według mnie warto. Quote Link to post Share on other sites
-MARIO- Posted February 27, 2017 Report Share Posted February 27, 2017 Mam m4 ERG KWA..każdy kto strzela z tego nie chce jej mi oddać ..Oglądając filmy na YT ten akacz też będzie kopał a to czy to stal czy znal...jak jest ktoś sierota to i palec w d..ie złamie.Co ci po stalowym lct czy innym jak nie ma tego funu ze strzelania Quote Link to post Share on other sites
Ślepak Posted February 27, 2017 Author Report Share Posted February 27, 2017 Prawda to. Właśnie dlatego zainteresowałem się tym AK, bo jak zmacałem Mkę znajomego (prawdopodobnie znamy go obaj), to nie chciałem oddać i strasznie mi się to podobało. :D Dlatego ciągle się nad nią zastanawiam, bo też niewiele ich zostało. Zaledwie trzy sztuki w Polsce. Quote Link to post Share on other sites
Szyszkownik Posted March 3, 2017 Report Share Posted March 3, 2017 Ślepak, poczekaj spokojnie (o ile już nie kupiłeś tej repliki) - do mnie ten "Akacz" przywędruje już niedługo. Zrobię zdjęcia, testy w polu (nie w ciepłym pokoju z repliką unieruchomioną w imadle) oraz testy chrono. Pozdrawiam Szyszkownik (BRT) http://www.brt.waw.pl/index.php?lang=pl Quote Link to post Share on other sites
Ślepak Posted March 3, 2017 Author Report Share Posted March 3, 2017 Nie, jeszcze nie kupiłem. Dzień Matki Pieniężnej jeszcze nie nadszedł. :D A kiedy możesz się spodziewać repliki? Nie ukrywam, że póki co, na asgshopie jest ich tylko kilka sztuk, a nie chciałbym, by mi one nagle znikły. :D Ale poczekam aż dotrze do Ciebie. :) Quote Link to post Share on other sites
Szyszkownik Posted March 3, 2017 Report Share Posted March 3, 2017 Kurczę dzisiaj "pomacałem" i pobawiłem się nowym G&G RK 74-T ETU i teraz mam sporą zagwostkę (fajna replika i można w niej grzebać dowolnie) w KWA na dzień dobry do wymiany moim zdaniem gumka na czarną Systemę i lufa na promyka (i to wszystko - nie wymienisz nawet sprężyny - rozmawiałem z serwisantem). KWA strzela poprawnie ale podobno do lasu średnio... muszę się z tym "przespać" i przemyśleć... (do tych nowych G&G nadal brak dedykowanych magazynków) pasują cymy podobno. Quote Link to post Share on other sites
Ślepak Posted March 4, 2017 Author Report Share Posted March 4, 2017 Za granicą odradzali mi G&G, bo podobno jeden gość był światkiem jak replika oparta o drzewo przechyliła się, upadła i coś tam złamała. Nie pamiętam dokładnie co. Quote Link to post Share on other sites
Szyszkownik Posted March 4, 2017 Report Share Posted March 4, 2017 Tak, zbyt pancerne to te nowe G&G rzeczywiście nie jest - a nie myślałeś o G&G GK 74 Może to jest jakieś rozwiązanie, (ma dobrą specyfikację w stoku) - choć nie daje kopa - ten KWA-USA kopie podobno jak małokalibrowa broń. Quote Link to post Share on other sites
Ślepak Posted March 4, 2017 Author Report Share Posted March 4, 2017 No właśnie bardziej bym się skłaniał do tego KWA. Wiesz może za ile będziesz mieć tę replikę? Ciekaw jestem chociażby takiej pierwszej opinii po wyjęciu z pudełka. A jak z KWA nie pyknie, to jakiegoś E&La może upoluję. Quote Link to post Share on other sites
Szyszkownik Posted March 4, 2017 Report Share Posted March 4, 2017 Tą replikę KWA (jeśli zdecyduję się ją kupić na 100%) będę miał pod koniec przyszłego tygodnia - w poniedziałek zadzwonię do sklepu oraz serwisu i wtedy zdecyduję czy KWA czy G&G - napiszę Ci co i jak. Quote Link to post Share on other sites
Szyszkownik Posted March 4, 2017 Report Share Posted March 4, 2017 I jeszcze w temacie - taka piękna katastrofa ; ) Quote Link to post Share on other sites
CiV_1994 Posted March 4, 2017 Report Share Posted March 4, 2017 W komentarzach pod tym filmem ktoś napisał, że może być to poprzednia generacja tego systemu, w nowej ponoć jest lepiej. Quote Link to post Share on other sites
-MARIO- Posted March 5, 2017 Report Share Posted March 5, 2017 Gumka hopa w KWA raczej do wymiany z racji takiej że czasem kręci dopiero od 3-4 kulki,później jest już ok ale po np 20min przerwie jest to samo.Czarna systemka i będzia malina-mam m4 ale gumka raczej ta sama.Lufa ma 6.05 i kulki lecą elegancko i nie widzę sensu jej wymiany Quote Link to post Share on other sites
Szyszkownik Posted March 8, 2017 Report Share Posted March 8, 2017 Na razie odpadam - wstrzymałem wysyłkę. Po rozmowach i wywiadzie nie zdecydowałem się. Moim zdaniem to nie jest replika do intensywnego używania w lesie. Odpuściłem. Przepraszam ; ) jest naprawdę fajna, kozacka i.t.p. ale jednak nie... Quote Link to post Share on other sites
Ślepak Posted March 8, 2017 Author Report Share Posted March 8, 2017 A co Cię powstrzymało, by ją kupić? Quote Link to post Share on other sites
Szyszkownik Posted March 8, 2017 Report Share Posted March 8, 2017 Ślepak poszedł do ciebie e-mail. Ja z tego tematu już odpadam. Pozdrawiam Szyszkownik (BRT) http://www.brt.waw.pl/index.php?lang=pl Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts