Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

[ARCH]M16A1 & m203

Recommended Posts

Jestem bardziej rekonstruktorem niż maniakiem ASG. Nasza ekipa łączy ASG z rekonstrukcją. Odtwarzamy Vietnam, więc mam pytanie czy grantanik m203(może ci mi powiedzieć, które są dobre i nie drogie) będzie pasował do m16a1 CG lub m16a1 TM (spręzyn).

Jak sobie sam dorobisz szyne risowa albo jakoś zainstalujesz go to tak.Będą pasować.Jedyna firma jaką znam co produkuje M203 to TM

a niema w sklepach granatników zakładanych na grip przedni? większość M16 po dziś dzień chyba nadal ma takie granatniki, a na szynę to M4... oczywiście czysta spekulacja...

To niby picattiny rail była używanie w tych latach ? ;)

Możesz kupić M203 TM przystosowane do montowania na M16A1 TM.Co prawda to sa już lata 68-...,ale jeśli nie odtważacie lat wcześniejszych, to do rekonstrukcji NAMu sie jak najbardziej nadaje :)

PS, to M79 montowany pod M16 był tylko wersją testową...

• 2 months later...

Witam

mini_1133477208.jpg

mini_1133477338.jpg

To co jest na zdjeciach to "zabytek" M16A1 &203 Grenade Launcher produkcji Academy kupiony gdzieś w roku 1992-93

Typowa sprężyna z tamtych czasów na tłoku i cylindrze z tworzywa bez Hop-Up'a (chyba nie wiedzieli jeszcze jak to wykombinować :P )

Do strzelania na dzis sie nie nadaje :P ale wygląda odpowiednio :)

Niestety "ząb czasu" zagubił celowniki do granatnika ten który jest nakładany na uchwyt transportowy i ten który był na chłodnicy przed muszką.

Pozdrawiam

Aha jeszcze jedno ten dugi mag nie jest o d tego kompletnie egzemplarza położyłem go od tak sobie ten krótki jest oryginalny ale wymieniony z modelu XM177 a ten który był w tej M16 (długi) wylądował własnie w XM-ie. Jakoś bardziej podobała mi się z tym krótkim i 203GL niż z długim :)

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...