gordy Posted September 28, 2005 Report Share Posted September 28, 2005 Jestem bardziej rekonstruktorem niż maniakiem ASG. Nasza ekipa łączy ASG z rekonstrukcją. Odtwarzamy Vietnam, więc mam pytanie czy grantanik m203(może ci mi powiedzieć, które są dobre i nie drogie) będzie pasował do m16a1 CG lub m16a1 TM (spręzyn). Link to post Share on other sites
predalien Posted September 28, 2005 Report Share Posted September 28, 2005 Można przypuszczać że tak :wink: Link to post Share on other sites
Kiwi Posted September 28, 2005 Report Share Posted September 28, 2005 Mi się wydaje, czy we Wietnamie były jeszcze używane granatniki M79??? M203 też, ale jeszcze wtedy chyba wyłącznie w fazie testów... Link to post Share on other sites
-MARIO- Posted September 28, 2005 Report Share Posted September 28, 2005 Jak sobie sam dorobisz szyne risowa albo jakoś zainstalujesz go to tak.Będą pasować.Jedyna firma jaką znam co produkuje M203 to TM Link to post Share on other sites
predalien Posted September 28, 2005 Report Share Posted September 28, 2005 Kiwi fakt m79 byly wtedy bardziej popularne a m203 w fazie testów 8) Link to post Share on other sites
gordy Posted September 28, 2005 Author Report Share Posted September 28, 2005 Wielki dzieki, a jak mogę dorobić szynę RIS 20mm? Mam jescze jedno pytanie, a mianowice, kiedyś na www.military.pl były granatniki m203 takie które montowało sie na przedni grip. Gdzie można takie dostać? Link to post Share on other sites
Robson Posted September 28, 2005 Report Share Posted September 28, 2005 Jak sobie sam dorobisz szyne risowa albo jakoś zainstalujesz go to tak.Będą pasować.Jedyna firma jaką znam co produkuje M203 to TM a niema w sklepach granatników zakładanych na grip przedni? większość M16 po dziś dzień chyba nadal ma takie granatniki, a na szynę to M4... oczywiście czysta spekulacja... Link to post Share on other sites
izi Posted September 28, 2005 Report Share Posted September 28, 2005 To niby picattiny rail była używanie w tych latach ? ;) Możesz kupić M203 TM przystosowane do montowania na M16A1 TM.Co prawda to sa już lata 68-...,ale jeśli nie odtważacie lat wcześniejszych, to do rekonstrukcji NAMu sie jak najbardziej nadaje :) PS, to M79 montowany pod M16 był tylko wersją testową... Link to post Share on other sites
gordy Posted September 28, 2005 Author Report Share Posted September 28, 2005 Dzięki. Możecie podać mi jakieś konkretne linki? A odtwarzamy 25th Infantry Division 67'-69'. Link to post Share on other sites
Kiwi Posted September 28, 2005 Report Share Posted September 28, 2005 Na www.firearms.pl je mają-wejdź w granatniki sprężynowe. Niestety bezpośredni link nie chce mi się wyświetlić na pasku adresu... Link to post Share on other sites
gordy Posted September 29, 2005 Author Report Share Posted September 29, 2005 Dzieki. Mi nie chodziło o granatniki sprężynowe, tylko o to czy będą psować do sprężyny. Widziałem kiedys coś takeigo na military.pl http://www.fas.org/man/dod-101/sys/land/M203-1.jpg Wiecie gdzie można się w coś takeigo zaopatrzyć? Link to post Share on other sites
predalien Posted September 29, 2005 Report Share Posted September 29, 2005 izi ja wcale nie pisałem że m79 był podczepiany pod m16 :!: tylko że był wtedy powszechnie używany :wink: :!: Link to post Share on other sites
thor_ Posted December 1, 2005 Report Share Posted December 1, 2005 Witam To co jest na zdjeciach to "zabytek" M16A1 &203 Grenade Launcher produkcji Academy kupiony gdzieś w roku 1992-93 Typowa sprężyna z tamtych czasów na tłoku i cylindrze z tworzywa bez Hop-Up'a (chyba nie wiedzieli jeszcze jak to wykombinować :P ) Do strzelania na dzis sie nie nadaje :P ale wygląda odpowiednio :) Niestety "ząb czasu" zagubił celowniki do granatnika ten który jest nakładany na uchwyt transportowy i ten który był na chłodnicy przed muszką. Pozdrawiam Aha jeszcze jedno ten dugi mag nie jest o d tego kompletnie egzemplarza położyłem go od tak sobie ten krótki jest oryginalny ale wymieniony z modelu XM177 a ten który był w tej M16 (długi) wylądował własnie w XM-ie. Jakoś bardziej podobała mi się z tym krótkim i 203GL niż z długim :) Link to post Share on other sites
izi Posted December 2, 2005 Report Share Posted December 2, 2005 izi ja wcale nie pisałem że m79 był podczepiany pod m16 :!: tylko że był wtedy powszechnie używany :wink: :!: No popatrz... a ja mam takie dziwne zdjęcie :) Link to post Share on other sites
Recommended Posts