szymo86 Posted April 27, 2017 Report Share Posted April 27, 2017 (edited) Witam:) Mam dziwne pytanie:) Czy tylko MP5 od CA ma na korpusie logo B&T wraz z nr seryjnym? Czy też inni producenci sobie używają na replikach? :icon_smile: EDIT: Już wiem:D AirSoft też ma takie oznaczenia B&T. Czy mogę prosić o jakieś info o tych replikach? Edited April 27, 2017 by szymo86 Quote Link to post Share on other sites
szymo86 Posted April 27, 2017 Author Report Share Posted April 27, 2017 (edited) tzn Action Sport Games. Edited April 28, 2017 by arend Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted April 27, 2017 Report Share Posted April 27, 2017 Wrzuć zdjęcie, mam CA to pewnie rozpoznam. Quote Link to post Share on other sites
szymo86 Posted April 27, 2017 Author Report Share Posted April 27, 2017 (edited) http://uploadfile.pl...896---tgkz.html http://uploadfile.pl...897---vilt.html http://uploadfile.pl...898---czm9.html Wklejam linki, bo nie wiem jak załadować foty od razu:P jeszcze nie obczaiłem. Edited April 28, 2017 by arend Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted April 27, 2017 Report Share Posted April 27, 2017 No CA to to nie jest. Quote Link to post Share on other sites
szymo86 Posted April 27, 2017 Author Report Share Posted April 27, 2017 (edited) :icon_smile:) no predzej właśnie ActionSG....chyba. po wpisaniu tych numerów z korpusu wyskakuje takie coś http://www.specshop....roducts_id=6730 Czy wie ktoś jak wygląda sprawa z dostępnością szpeju do serwisu? Edited April 28, 2017 by arend Quote Link to post Share on other sites
Ryzbor Posted April 28, 2017 Report Share Posted April 28, 2017 Nie mów, że się zastanawiasz nad tym "czymś". Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted April 28, 2017 Report Share Posted April 28, 2017 JG za 6 stówek to dość słaby biznes :icon_biggrin: Quote Link to post Share on other sites
szymo86 Posted April 28, 2017 Author Report Share Posted April 28, 2017 Ja? Szczerze powiedziawszy trafił mi się taki w "spadku", z tym, że nie działający. Tzn do pewnego momentu strzelał i nagle przestał. Zastanawiam się czy są do tego jakieś części w przyzwoitych cenach:) Quote Link to post Share on other sites
ROCKY BRACO Posted May 13, 2017 Report Share Posted May 13, 2017 Panie i Panowie tak aby rozwiać moje wszelkie wątpliwości kieruję pytanie do znawców tematu czy długość wewnętrznej lufy w replice faktycznie nie ma aż tak dużego przełożenia na zasięg? Śmiało mogę wybrać MP5 PDW do lasu? W tym przypadku mówię o CM041 PDW. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
arend Posted May 13, 2017 Report Share Posted May 13, 2017 W replikach długa lufa poprawia nie zasięg ( no poprawia ale w mniejszym stopniu) a skupienie strzałów. Dlatego z krótkich rozpylaczy żeby trafić na większych odległościach musisz walić długą serią. Natomiast repliki z ekstremalnie krótkimi lufami ( w pdw to o ile pamiętam około 7cm) to o i precyzji i zasięgu zapomnij. Tu strzelasz metodą "spray& pray" :icon_mrgreen: Quote Link to post Share on other sites
szymo86 Posted May 22, 2017 Author Report Share Posted May 22, 2017 Witam Odkopię troszkę temat, skoro już pisałem o mp5. Drogą kupna-sprzedaży nabyłem Galaxy MP5. Wszystko ładnie, pięknie. Oczywiście jest jeden problem. Kulka skręca w prawo po przebyciu pewnej odległości. Zmieniałem gumkę, zmieniałem dystanser, sprawdzałem ułożenie lufy, korygowałem. Wszystko jak krew w piach. Ten typ tak ma, czy jak? Nie powiem, lufa w Stti jest chyba dłuższa:) Gdzie szukać jeszcze jakichś problemów? Quote Link to post Share on other sites
kukunamuniu Posted May 22, 2017 Report Share Posted May 22, 2017 A prosto trzymasz replikę? Ja wciąż mam z tym problem ;) Quote Link to post Share on other sites
szymo86 Posted May 22, 2017 Author Report Share Posted May 22, 2017 Staram się:) Z giety leci mi prosto. Trochę się zmartwiłem, bo dystans kulki mają całkiem przyzwoity, niestety w tej wersji to można kogoś zza winka załatwić, a jednak wolałbym grać fair:P Quote Link to post Share on other sites
Foton Posted May 23, 2017 Report Share Posted May 23, 2017 Jak lufa ułożona poprawnie, gumka i dystanser wymieniony to może być jeszcze taka przyczyna, że dystanser nie dolega równomiernie do kulek (czyli z jednej strony dociska bardziej a z drugiej mniej). W wyniku tego jest skręcanie kulki. Miałem tak jak u siebie w mp5 cm wymieniałem gumkę. Po poprawce jest ok. Sprawdz w lufie jak dystanser dociska gumkę (czy równomiernie po obu stronach). Rotację boczną może też wiatr powodować, ale zakładam, że to wiesz skoro już szukałeś przyczyn w replice :) Quote Link to post Share on other sites
szymo86 Posted May 23, 2017 Author Report Share Posted May 23, 2017 Musiał bym mieć pecha zeby zawsze wiał tak samo;) Dystansery sprawdzałem. I od gumki guardera, od stockowej boyi g36, i dwa plastiki typu h. I lipa. Ewentualnie podejrzewam przesunięta Life względem gb. Po pracy wrzucę zdjęcie. Wysłane z mojego ASUS_X014D przy użyciu Tapatalka W lufie wyglada, że dystansery dociskają równomiernie. Wysłane z mojego ASUS_X014D przy użyciu Tapatalka Quote Link to post Share on other sites
arend Posted May 24, 2017 Report Share Posted May 24, 2017 A lufę oddtłuściłeś? Taki efekt może powodować plamka smaru w lufie. Quote Link to post Share on other sites
szymo86 Posted May 24, 2017 Author Report Share Posted May 24, 2017 Tak, wycierałem wszystko. Wczoraj jeszcze raz poskladałem, po pracy zobaczę jak hula. Wysłane z mojego ASUS_X014D przy użyciu Tapatalka Czy jest sens przedłużyć lufę? Jaki tłumik i inny szpej trzeba by dołożyć? Wysłane z mojego ASUS_X014D przy użyciu Tapatalka Quote Link to post Share on other sites
szymo86 Posted May 24, 2017 Author Report Share Posted May 24, 2017 (edited) OK. Wszystko już hula:)) najwyraźniej było coś przybrudzone, albo delikatnie kable odpychały mi gb, bo je też poprawiałem. Czy dostanę odpowiedź co do zmiany lufy i "maskowania" jej? Nie znalazłem w miarę aktualnego wątku na ten temat. Edited May 24, 2017 by szymo86 Quote Link to post Share on other sites
arend Posted May 25, 2017 Report Share Posted May 25, 2017 Zyskujesz trochę zasięgu, ciut fpsów trochę celności. Tracisz manewrowość. W cqb i takim rozpylaczu moim zdaniem bezsens. A tłumik, jeżeli ma tylko maskować lufę to w zasadzie jakikolwiek sparowany z lufą na długość. Kwestia misia ( podoba mi się nie podoba mi się) Jeżeli ma "tłumić" to inna sprawa. Quote Link to post Share on other sites
szymo86 Posted May 25, 2017 Author Report Share Posted May 25, 2017 (edited) Zależy mi na dystansie i celności. Replika głównie pewnie bd gonić w lesie, w rękach kobiety, więc wybrałem mp5 z racji wagi;) parasnajperki nie zrobię z tego, ale może uda sie cos lepszego wyskubać. Wysłane z mojego ASUS_X014D przy użyciu Tapatalka Edited May 25, 2017 by arend Quote Link to post Share on other sites
arend Posted May 25, 2017 Report Share Posted May 25, 2017 Czyli czeka cię tuning mocy, do tego dłuższa lufa ukryta w atrapie tłumika. Poczytaj dział tuningowy znajdziesz tam propozycje zestawów tego typu. Quote Link to post Share on other sites
Spirol Posted May 25, 2017 Report Share Posted May 25, 2017 (edited) "Zabawiłem" się w podobny sposób. Ponieważ po kilku godzinach zabawy w CQB z AUGiem o wadze 3,7kg łapy opadały a MP5 sprawdzał się znakomicie nabyłem kolejne MP5 ale z założeniem, że będzie z wymienną sprężyną. Założyłem dłuższą lufę 363mm ZCI (zamiast 290mm), gumkę G&G, prowadnicę Specny z czterema "skrzydełkami" i wyciąłem w GB cztery szczeliny aby można tę prowadnicę wyjmować. Korpus repliki wymagał niewielkiej ingerencji aby można było wyjąć prowadnicę. Do tej operacji wystarczyły pilniki iglaki, pilnik półokrągły do metalu, trochę przemyśleń i kilka godzin ponieważ jak już wszystko było na wierzchu to grzechem było by nie wypodkładkować, założyć mosfeta i kable silikonowe, zmienić dyszę na uszczelnioną. Aby zamaskować lufę użyłem przedłużki i tłumika płomieni do M4. Jak na razie po dwóch strzelankach i ok. 1000 wystrzelonych kulek jest OK, zobaczymy jak będzie dalej. Siedzi sprężyna SHS M12o, jest z tego po ubiciu prawie 440 fps, nie sprawdzałem ile będzie na M90 Tornado (bo taką mam do CQB) ale powinno być w okolicach 300fps. Ostatnio latała z tym sprzętem moja 14-to letnia córa i nie narzekała, że jest gorzej niż w jej MP5 JG z chowaną kolbą. Czy warto? To każdy musi sobie sam podliczyć, wyszło w okolicach nowej repliki JG na stockowych częściach. Czy się podoba? Mi nie przeszkadza, sprawdza się i to się dla mnie liczy. Edited May 25, 2017 by Spirol Quote Link to post Share on other sites
szymo86 Posted May 25, 2017 Author Report Share Posted May 25, 2017 O, super. Dzięki za odpowiedź! Generalnie gb mam na plombach, więc nie będę w nim grzebał. Chciałbym tylko poprawić delikatnie skupienie, bo kulki latają jak chcą. No może nie do końca, ale skupienie na dłuższe odległości pozostawia do życzenia trochę. G5K ma dziwne zakończenie lufy i obawiam się jaki i jak dopasować ewentualny tłumik. Potrzeba jakiejś przejściówki, czy jak? Quote Link to post Share on other sites
szymo86 Posted May 25, 2017 Author Report Share Posted May 25, 2017 Ok, już mam:) od dołu jest śrubka na imbus. Gwint prawoskrętny, jaki rozmiar? Rozumiem, że wystarczy wziąć tłumik od m4? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts