Pikace Posted October 4, 2005 Report Share Posted October 4, 2005 Zamierzam kupic kurtke M65 i zastanawiam sie nad "podrobkami" Rothco oferowanymi w military.pl: http://military.pl/s/m/RT8238.html lub http://military.pl/s/m/RT9240.html (cena okolo 300pln). Czy ktos moze ma takie kurtki i moze sie podzielic wrazeniami z uzytkowania? I jak wypada porownanie ich do "kontraktow"? Bo rozwazam ewentualnie nieco drozsza oferte specshopu: http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...products_id=147 Z gory dzieki za opinie! Quote Link to post Share on other sites
Trael Posted October 5, 2005 Report Share Posted October 5, 2005 Co do Rothco to nie polecał bym. Jestem troszkę uprzedzony do tej firmy. Poza tym płacić 360zł za kopię to lekkie przegięcie. Rozejżyj się po allegro ablo jakiś sklepach i-netowch bo jestem pewien, że można w podobnej cenie kupić oryginał. Quote Link to post Share on other sites
Procent Posted October 5, 2005 Report Share Posted October 5, 2005 Też polecam oryginalne, zamiast kopii, które są o wiele droższe. W tamtym roku na allegro było kilka nowych sztuk za 130 zł, a do tego podpinka używana za 40 i poniżej 200 zł mamy cały zestaw. Quote Link to post Share on other sites
RAI wilku Posted October 5, 2005 Report Share Posted October 5, 2005 zamiast 300 na kopie w military czy specshopie zrobił bym zakupy w demobil.pl, http://demobil.pl/sklep/index.php?sk=15 Quote Link to post Share on other sites
KaT Posted October 5, 2005 Report Share Posted October 5, 2005 Ja moge polecic jedynie M65 produkcji Alpha, ktora uzytkuje od jakichs 8 lat bez widocznych sladow zuzycia :) Quote Link to post Share on other sites
Pikace Posted October 5, 2005 Author Report Share Posted October 5, 2005 Dzieki za opinie! Wzialem Alphe z demobil.pl... Quote Link to post Share on other sites
Westie Posted October 5, 2005 Report Share Posted October 5, 2005 Czy ma ktoś do sprzedania odpinany kaptur od M65'tki? W mojej gdzieś zaginął, jeszcze u poprzedniego właściciela. Quote Link to post Share on other sites
Iwan Posted October 5, 2005 Report Share Posted October 5, 2005 A ja mam pytanie. Co możecie polecić jako kurtałke zimową ale do 250 zł Jeśli było to nie bijcie Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted October 6, 2005 Report Share Posted October 6, 2005 Calkiem dobrze bedzie sie sprawowac '65' - demobilowa dostaniesz na pewno w takiej cenie. Moze byc takze jakis ECWCS Quote Link to post Share on other sites
Iwan Posted October 6, 2005 Report Share Posted October 6, 2005 No dobra lae '65' pod wpływem sniegu * wody nie będzie przeciekać ?? Quote Link to post Share on other sites
KaT Posted October 6, 2005 Report Share Posted October 6, 2005 No dobra lae '65' pod wpływem sniegu * wody nie będzie przeciekać ?? Nie jest to goretex, ale przed deszczem chroni idalnie. Uzywam jej na codzien od jakichs 8 sezonow w okresie wiosenno-jesiennym ;) Z podpinka mozna w niej chodzic podobno nawet do -10C, choc na taka pogode osobiscie zakladam N3B. Quote Link to post Share on other sites
Wukasz Posted October 6, 2005 Report Share Posted October 6, 2005 Chińską kopię M65 użytkowałem jakieś 6 lat dzień w dzień... Czułem się komfortowo przy minus 25 i przy plus 18... Kurtka marzenie tylko ciężka. Dlatego teraz wole brytyjską S95. Właśnie sprawiłem sobie nową a ze starej zrobie kaptur (jak super ostatnio ... choć pomysł chodzi mi po głowi od półtora roku :) ) Quote Link to post Share on other sites
Iwan Posted October 6, 2005 Report Share Posted October 6, 2005 No dobra a jaka jest cena tej S95 i jaka cana tej N3B ?? Bo w moim przypadku to sprawa największej wagi :? :? Quote Link to post Share on other sites
Wukasz Posted October 6, 2005 Report Share Posted October 6, 2005 No cóż... S95 nowa kosztowała mnie 80 pln. Jednak sama kurtka na zime jest ogólnie za cieńka. Polar niezbędny lub podpinka :( Tak czy inaczej nie zwykłem kupować ubrań sezonowo (czyli np. tylko na zime) i zapewne stąd mój wybór. Quote Link to post Share on other sites
Ryb Posted October 6, 2005 Report Share Posted October 6, 2005 Ja tam chodzę w zimę (nawet przy -15) w m65 z podpinką i nie narzekam - nawet nie mam pod tym jakiś dodatkowych warstw (tylko koszulke i bluzę) i nie jest mi zimno, więc spokojnie mogę m65 polecić jako kurtkę zimową (jak i jesienno-wiosenną przy odpiętej podpince). Quote Link to post Share on other sites
KaT Posted October 6, 2005 Report Share Posted October 6, 2005 No dobra a jaka jest cena tej S95 i jaka cana tej N3B ?? Bo w moim przypadku to sprawa największej wagi :? :? http://demobil.pl/sklep/index.php?KOD=262&...w=&pr=&strona=1 Aczkolwiek nie wiem, czy to kontraktowa jest. Sam posiadam Alphe od jakichs 8 lat podobnie jak M65 i takze sobie ja chwale. Quote Link to post Share on other sites
Iwan Posted October 6, 2005 Report Share Posted October 6, 2005 No dobra rozumiem tylko teraz gdzie kupić zeby nie przepłaci i żeby nie kupić jakiegoś syfu ??? Oczywiście M-65 Quote Link to post Share on other sites
JAHMAN Posted January 31, 2006 Report Share Posted January 31, 2006 Witam jaka jest roznica miedzy M-65 czolgisty a zwykla?? Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Królik Posted January 31, 2006 Report Share Posted January 31, 2006 Jak to jaka? NASZYWKA! Quote Link to post Share on other sites
BartekZ Posted February 1, 2006 Report Share Posted February 1, 2006 Mam jeszcze jedno pytanko. Miał ktoś z was do czynienia z chorwackimi M65? Za cenę ok 90-120 zł mógł by to być całkiem dobry nabytek. Chodzi mi tutaj głównie o to, jak bedzie wygladać coś takiego razem z spodniami BDU woodland, odcień kolorów i takie tam. Pozdrawiam, Bartek Quote Link to post Share on other sites
Chili Posted February 1, 2006 Report Share Posted February 1, 2006 Kolory są zupełnie inne i układ plam się powaznie rózni. A jeśli chodzi o zime, ja pomykam w parce m65, to jest dopiero solidna kurtka. Quote Link to post Share on other sites
Kapral Posted February 1, 2006 Report Share Posted February 1, 2006 Witam jaka jest roznica miedzy M-65 czolgisty a zwykla?? Pozdrawiam ziomus, zmien avatar... narazie to jest prosba od starego uztkownika, ale biada ci jak modeatorzy sie przyczepia, a wierz mi, oni lubia sie czepiac. Quote Link to post Share on other sites
Królik Posted February 2, 2006 Report Share Posted February 2, 2006 Eeee, Kapral, toć to tylko zwykłe "O" w zapisie runicznym (odal?). A że ktoś tam tego kiedyś do czegoś użył... :) Quote Link to post Share on other sites
Arthur Currie Posted February 2, 2006 Report Share Posted February 2, 2006 M65 jest milusia i cieplusia (choc moja to kopia Mil-Teca). Solidna i wytzymała nadaj sie do chodzenia na codzień i na strzelanki (jak kulki trafiaja to słychać). No i najważniejsze nie przemaka. Quote Link to post Share on other sites
Królik Posted February 2, 2006 Report Share Posted February 2, 2006 A jeśli chodzi o zime, ja pomykam w parce m65, to jest dopiero solidna kurtka. Co do solidności parki wykonanej z cienkiego materiału to miałbym poważne wątpliwości - M-65 (kurtka) jest znacznie bardziej solidna. Poziom ochrony przed zimnem jest zbliżony (oczywiście parka jest dłuższa), a nawet rzekłbym, że M-65 (kurtka) jest cieplejsza ze względu na grubszy materiał i podszewkę - wszak podpinka jest z teo samego materiału. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts