PWTrupp Posted September 5, 2017 Report Share Posted September 5, 2017 Powitać. Powiedzmy że chcę kupić taką "plujkę" https://gunfire.pl/p...html#tabs_58676 (Ta firma podobno jest ok i full metal) :icon_smile: A chciałbym przerobić ją , na coś podobnego do tego : https://zapodaj.net/...1b6991.png.html czy jest to skomplikowane, ile mniej więcej kosztuje itp???. A i czy da się odkręcić tę staroświecką muszkę i osłonę lufy w ogóle.??? Może i głupie zapytanie ale nowy jestem jak widzicie (choć nie taki młody ) :icon_razz2: Quote Link to post Share on other sites
Trela Posted September 5, 2017 Report Share Posted September 5, 2017 Chcesz zrobić mk18 mod 1 - to już powinno Cię naprowadzić jakich części będziesz potrzebował ;) Quote Link to post Share on other sites
arend Posted September 5, 2017 Report Share Posted September 5, 2017 Tak da się, Zajmie ci to trochę czasu, sporo gotówki ale jakoś mocno skomplikowane nie będzie. Ciężej będzie wyszukać części. Aby zdjąć muszkę trzeba wybić piny mocujące i zsunąć z lufy. Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted September 5, 2017 Report Share Posted September 5, 2017 (edited) Mam ten front co szukasz, fajny sprzęt (to nie oferta handlowa). Firma to madbull. Chodzi po ok. 100-120$, w Polsce raczej średnio dostępny - i to od dawna, bo cena niezaktualizowana w kilku sklepach. Od razu powiem, że jak ma wyglądać bajerancko to nie bierz tanich frontów, bo są obrzydliwe. Tak samo z kolbami - licz, że lepiej brać trochę drożej niż te odpustowe za 50-80zł. Madbull Daniel Defense MK18 9.5", lufka krótsza z tego co widzę (może lepiej pomyśl o kupnie karabinku z krótką lufką? - sama lufka będzie miała ok. 30cm bez tłumika płomienia), niski blok gazowy. Myślę, że konwersja na w miarę dobrych częściach będzie kosztować ok. 800-1000zł. Zwłaszcza, że pewnie lufę skrócisz, przyrządy celownicze, puszkę, rączkę, kolimator kupisz itp. Nie zapomnij też o kluczu do m4, bo mocowanie tego frontu wymaga mocnego przykręcenia nakrętki, pod którą masz kawałek sprężyny. Nie widzę przykręcania tego bez klucza. Całość konwersji będzie raczej szybka. Niemniej wybrałeś bardzo fajną konstrukcję. Pochwal się jak zrobisz ;-). Edit. Kolega, masz takie coś: https://gunfire.pl/product-pol-1152209800-Replika-karabinka-ELAR-MARK-18-MOD1-Platinum-Version.html nie będziesz miał kombinatoryki. Po prostu pomalujesz. Edited September 5, 2017 by mikadorus Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted September 5, 2017 Report Share Posted September 5, 2017 Już brak edycji: - zobacz tylko, że te E&L, przynajmniej na zdjęciach nie mają oznaczeń. Quote Link to post Share on other sites
PWTrupp Posted September 5, 2017 Author Report Share Posted September 5, 2017 "Myślę, że konwersja na w miarę dobrych częściach będzie kosztować ok. 800-1000zł. Zwłaszcza, że pewnie lufę skrócisz, przyrządy celownicze, puszkę, rączkę, kolimator kupisz itp." Szybko odechciało mi się konwersji.... 800-1000 Jezu..to tyle kosztuje ? Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted September 5, 2017 Report Share Posted September 5, 2017 (edited) Zobacz link - wyjdzie taniej jak kupisz ten model co chcesz (tj. ten z tym frontem, kolbą i przyrządami) i po prostu dodasz koli, puszkę i chwyt. Wyszło drogo, bo kupujesz m4 i je całkowicie zmieniasz. Samo body z prowadnicą zostaje. Dlatego lepiej kup ten model co szukasz, a nie przerabiaj od początku. Za dodatkowe 400zł masz go na gunfire. Dodatkowo wg. opisu ma lepsze flaki. Jak się uprzesz na opcje przeróbki tej m4 za 900zł to przykładowe ceny, w miarę ładnych części to: Front madbulla ok. 300-400zł Kolba z 120-200zł Przyrządy celownicze - i tu pewnie rynek wtórny by poratował. No a to przecież nie koniec. No chyba, że robisz budżetowo, ale to trochę igranie z ogniem. Edited September 5, 2017 by mikadorus Quote Link to post Share on other sites
arend Posted September 6, 2017 Report Share Posted September 6, 2017 800-1000 Jezu..to tyle kosztuje ? Hyhyhyhyhyhyhyhyhy asg a szczególnie customy to czarna dziura dla kasiorki, przyzwyczajaj się :icon_mrgreen: Quote Link to post Share on other sites
Trela Posted September 6, 2017 Report Share Posted September 6, 2017 "Myślę, że konwersja na w miarę dobrych częściach będzie kosztować ok. 800-1000zł. Zwłaszcza, że pewnie lufę skrócisz, przyrządy celownicze, puszkę, rączkę, kolimator kupisz itp." Szybko odechciało mi się konwersji.... 800-1000 Jezu..to tyle kosztuje ? O panie, 1k PLN to jest raczej plan minimum :D Po kosztach, to i specna i e&l robią gotowe mk18. Robi je też G&P. Jednakże najlepiej zrobić kupując poszczególne części osobno, ale to rzeczywiście wychodzi dużo drożej. Quote Link to post Share on other sites
Trzmiel Posted September 6, 2017 Report Share Posted September 6, 2017 Własnie kończę budować mk18 mod 1 zabudżetowanego na 3k zł. Twój plan zakłada zrobienie czegoś markopodobnego a nie repliki. -Brak właściwych oznaczeń -Zła kolba -Brak właściwego bloku gazowego -Zły profil i długość lufy -Niewłaściwie przyrządy celownicze -Brak tylnego ucha zawieszenia Najlepiej jednak od razu zrób tak jak radzi kolega Mikadorus, kup tego gotowego "mk18" wyjdzie o niebo taniej. Quote Link to post Share on other sites
lukasb13 Posted September 6, 2017 Report Share Posted September 6, 2017 A może po prstu kupić mod18 od E&L? https://gunfire.pl/product-pol-1152209800-Replika-karabinka-ELAR-MARK-18-MOD1-Platinum-Version.html Quote Link to post Share on other sites
KnightMoritz Posted September 11, 2017 Report Share Posted September 11, 2017 Kup MK18 E&L po prostu. Wersję platinum polecam. Ma stalową lufę zewnętrzną, czego nie mają te z poprawnymi blokami gazowymi i z oznaczeniami ;) kąt i szerokość chwytu pistoletowego też jest większa niż w oryginale, ale tego nie przeskoczysz, bo silnik. Więc nie przejmuj się i bierz dobrze wykonanego gotowca. To przede wszystkim ma strzelać i dostarczać frajdy Tobie plus być na tyle wytrzymałe, że nie ma strachu jak zaliczysz glebę. Quote Link to post Share on other sites
Cinek_AK-47 Posted March 15, 2018 Report Share Posted March 15, 2018 Sorry że odkopie temat Ale czy jakiś użytkownik może doradzić jaki front ras/ris(jakiej firmy) do e&l m4a1(platinum) Odpowiedz Cytuj Quote Link to post Share on other sites
arend Posted March 16, 2018 Report Share Posted March 16, 2018 Cinek nie odbierz tego że się nabijam czy coś, ale do wyboru masz tylko dwie opcje: - ten który ci się podoba - ten na który cię stać Opcja trzecia znaczy "podoba się i na niego cię stać" to już wyższa szkoła jazdy i potrzeba na nią dużo kasy. Quote Link to post Share on other sites
Cinek_AK-47 Posted March 16, 2018 Report Share Posted March 16, 2018 :D ok to proszę przedstawić mi bramkę nr1 i nr2 :D Quote Link to post Share on other sites
arend Posted March 16, 2018 Report Share Posted March 16, 2018 Znaczy my ci mamy poszukać bo tobie się nie chce? Quote Link to post Share on other sites
Cinek_AK-47 Posted March 17, 2018 Report Share Posted March 17, 2018 Nie podać nazwy firm tyle mi wystarczy Quote Link to post Share on other sites
arend Posted March 17, 2018 Report Share Posted March 17, 2018 Zgodnie z twoim życzeniem nie podam ;P Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts