Jump to content
REKLAMA
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
Sign in to follow this  
Bulls

Problem z silnikiem High Torque

Recommended Posts

Cześć, niedawno zakupiłem replikę z silniczkiem o takim :

https://gunfire.pl/product-pol-1152200334-Silnik-neodymowy-dlugi-High-Torque.html

I problem nasunął się taki, że chciałem rozładować batkę nie strzelając na sucho z repliki, więc sobie wyjąłem silnik z maszynki podpiąłem na nowo i coś się zaczął zacinać, praktycznie nie obraca.

Batke mam 11v 2.2mah. Ktoś mógłby powiedzieć co się stało, co należy zrobić ? Bo szkoda silnika za takie pieniadze. :\

Share this post


Link to post
Share on other sites

Niee, dobrze podpiąłem. Dla pewności sprawdziłem na odwrót i to samo.

Po prostu wyjąłem go z GB żeby nie napędzał części, nie chciałem ich zużywać a żeby bateria się rozładowała, bo nie mam rozładowarki a nie potrzebnie ładowałem.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Szczotki można łatwo sprawdzić, bo są na widoku i łatwo wyjmowalne. Trzymają je sprężynki dociskające do komutatora na tyłku silnika. Jeśli szczotki są, to trzeba rozebrać, bo blokować silnik mogą sprężyny rozpychające magnesy, jeśli któraś strzeliła.

Share this post


Link to post
Share on other sites

A długo to rozładowywanie trwało ? Bo mogłeś zajechać szczotki.

Na ciągłej pracy to było bardzo możliwe...

 

Nawet nie zdążyłem rozładować, bo po wyjęciu przestał działać jak należy.

Share this post


Link to post
Share on other sites

W sensie, że po wypieciu słabo styka. Wsuwka się ułamała wewnątrz osłonki, czy coś przetarte do granic absurdu. Zebatka na silniku robi różne cuda - zwłaszcza jak kable są wesoło położone.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nie nic takiego nie ma. Ale zauważyłem że po mocnym "uderzeniu" w spust ma taki pewniejszy zapłon, tzn. że za każdym razem chce odpalić ale nie może. Tak jakby za mały przepływ prądu czy coś.

A i oddałem silnik koledze to zauważył że poziomo jak jest położony to działa, a jak pionowo to nie działa. :x

Share this post


Link to post
Share on other sites

Wsuwki odpakowałeś z osłonek? Czasem serio wygląda wszystko ok, a potem okazuje się, że uwalona/kabel się wysunął.

 

Jak będzie ok z wsuwami to pewnie kable... to ja bym jednak to rozkręcił. Ot, samego gejboxa i tak trzeba czasem nasmarować. Przy okazji zrobisz mały tuning.

Edited by mikadorus

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tak odpakowałem, wyglądały na okej. Dziś spróbuje rozkręcić go.

A co do tuningu to mam wszystko możliwe w środku nowe, także :P Sprężyna i precka tylko zostało.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...