Nihilanth Posted February 12, 2018 Report Share Posted February 12, 2018 Witam, chciałbym porozmawiać o czymś co chodzi na mna od kilku lat. A mianowicie snajpera do CQB'a. Mam pytanie czy lepiej kupić od marui czy bawić sie w upgrade typu: komora, lufa, gumka. Chciałbym mieć tam max 360 fps oraz duża celność i zasięg, co moglibyście polecić. Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted February 12, 2018 Report Share Posted February 12, 2018 Hk417 TM? Quote Link to post Share on other sites
-Otto- Posted February 12, 2018 Report Share Posted February 12, 2018 Chyba chodzi o VSR, biorąc pod uwagę że temat jest w sprężynowych :P Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted February 12, 2018 Report Share Posted February 12, 2018 (edited) Uroki komórkowego wmasg w "bieda opcji". Jeśli spring to będzie bardzo słabo. Dynamika robi swoje. Nie lepiej po prostu AEG w trybie semi? Edited February 12, 2018 by mikadorus Quote Link to post Share on other sites
BBombello3 Posted February 12, 2018 Report Share Posted February 12, 2018 Nie koniecznie słabo. Ostatnio na polu paintballowym, gdzie średni dystans walki wynosił 5m wymiatałem z enfieldem mk4 o mocy 380fps :D Oczywiście w ręku był też gumowy nóż ale przeciwnicy mieli automaty i dawali się robić jak małe dzieci. Quote Link to post Share on other sites
Nihilanth Posted February 13, 2018 Author Report Share Posted February 13, 2018 Cały czas podczas rozgrywek ASG używam elektryków. Pomyślałem, że użycie celnej sprężynowej snajperki może dać mi więcej zabawy. Dokładając do tego,że jest to dobra opcja na lepsze ćwiczenie umiejętności. A poza tym takie precyzyjne strzelanie po 1 kulce daje mnóstwo zabawy :P Quote Link to post Share on other sites
Mixon Posted February 13, 2018 Report Share Posted February 13, 2018 (edited) Marui VSR-10 jest chyba wręcz stworzone do takich warunków. Osobiście zastanowiłbym się jeszcze nad tą nową snajperką Aresa, lub tym T10 co ostatnio był na stronie głównej. Myślę, że bolt-action w CQB może być całkiem zabawną opcją, o ile nie mówimy o jakichś wielkich halach gdzie i tak każdy sypie jak na dworzu. Ze spring shotami można się dobrze bawić, to ze sztucerem chyba tym bardziej :icon_biggrin: Jak już coś kupisz i wypróbujesz w praniu to chętnie poczytam jakąś mini-relację. Sam od jakiegoś czasu zastanawiam się czy nie kupić jakiegoś czterotakta i poeksploatowaniu go w stocku sprzedając bakcyla młodszemu bratu, czy właśnie w CQB. Snajperka strzelająca tracerami może robić furorę :P Edited February 13, 2018 by Mixon Quote Link to post Share on other sites
CiV_1994 Posted February 13, 2018 Report Share Posted February 13, 2018 Jeżeli chodzi o małe moce i świetny zasięg - repliki karabinów snajperskich od TM wydają się tu być świetnym rozwiązaniem. Pamiętaj jednak, że są to jednak długie repliki (przynajmniej metr długości), co w budynkach może być pewną przeszkodą. Mi ostatnio spodobała się , którą oczyma wyobraźni widziałem u siebie przytroczoną do plecaka w roli repliki awaryjnej :icon_razz2: . Do CQB wydaje się być ciekawym rozwiązaniem. Innym ciekawym rozwiązaniem mogą być również gazowe strzelby. Również wymagają ręcznego przeładowania, a chmura kulek uderzająca w przeciwnika daje ogromną frajdę :icon_razz2: Quote Link to post Share on other sites
Mixon Posted February 13, 2018 Report Share Posted February 13, 2018 Ooo, o tym customie całkowicie zapomniałem, zdecydowanie fajna sprawa. Taiwangun zapowiedział też coś ciekawego, skoro o pompkach mowa. Quote Link to post Share on other sites
Nihilanth Posted February 14, 2018 Author Report Share Posted February 14, 2018 Z tą skrócona snajpą to już kiedyś myślałem aby po prostu obciąć kolbę i tyle ... ale jak widać opitolenie lufy tez jest możliwe :P W sumie TM G-spec ma chyba bardzo krótką lufę 300 mm jeśli sie nie myle. Quote Link to post Share on other sites
Viader Posted February 27, 2018 Report Share Posted February 27, 2018 SRS A1 wersja 16 cali. Replika ma 650mm długości i lufę 420mm, do tego Rhop, sprężyna od AEG'a w wersji push lub też wynalazek od fg-airsoft z francji, czyli układ pull-push, rozłożenie 50/50 siły naciągania i pchania do naciągnięcia tłoka. Quote Link to post Share on other sites
BBombello3 Posted February 27, 2018 Report Share Posted February 27, 2018 (edited) Od siebie dodam, że dość ciekawie gra się na krótki dystans z czterotaktem. Osobiście mam pseudoreplikę enfielda do ASH i niedawno śmigałem z nim po polu paintballowym, ma to to ze 420fps ale orgowie wyszli z założenia, że jakie szanse ma nawet mocniejszy spring przeciwko automatom. No i cię chłopaki dziwili jak dostawali strzały ale nie słyszeli gearboxa więc głupieli :icon_biggrin: Także szanse z czterotaktem są wyrównane, gdyż zazwyczaj czterotakt jest celniejszy i cichy, a automaty sieją jak po...ne. Tak to wyglądało: https://photos.googl..._GP1GP6_u?hl=pl Edited February 27, 2018 by BBombello3 Quote Link to post Share on other sites
Spirol Posted February 27, 2018 Report Share Posted February 27, 2018 Coś nie poszło z linkiem do fot... Udostępniłeś jako publiczne? Quote Link to post Share on other sites
BBombello3 Posted February 28, 2018 Report Share Posted February 28, 2018 (edited) https://photos.app.g...9qzHyzzT7vHLy63 Teraz bangla ? Edited February 28, 2018 by BBombello3 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts