pablo79 Posted March 7, 2018 Report Share Posted March 7, 2018 1) Czy da się wymienić lufę na precyzyjną? 2) Czy można wymienić sprężynę na mocniejszą? 3) Czy da się zamienić zamek na metalowy? Quote Link to post Share on other sites
wallop Posted March 7, 2018 Report Share Posted March 7, 2018 (edited) Myślę, że dwie pierwsze opcje są do zrobienia. Z ostatnią, trzecią już ciężko. Tuningowałem swojego sprężynowego Walthera PPQ z metalowym zamkiem. Wyciszenie i podniesienie fps'ów. Wrzuciłem cienki zderzak tłoka i zamówiłem sprężynę na wymiar, nieco mocniejszą od fabrycznej. Efekt taki, że replika z tłumikiem jest niesłyszalna i kulka wylatuje z prędkością prawie 290fps (fabrycznie ~230fps). Poprawiłem tam jeszcze kilka rzeczy, wymieniłem gumkę, którą wcześnie zmodyfikowałem. Fajna zabawka, cicha i celna. Idealna jako boczniak dla snajpera. Jedyna wada, że to sprężyniak. Nad lufą precyzyjną też myślałem, zastanawiałem się nad lufami edgi 5.98mm, tak by zamówić ją na wymiar i dostosowaną do repliki, jednak na ten moment nie planuję tego. Edited March 7, 2018 by wallop Quote Link to post Share on other sites
pablo79 Posted March 8, 2018 Author Report Share Posted March 8, 2018 Dzięki za szybką odpowiedź Wallop. Gdzie można zamówić taką lufę na wymiar? Skąd brałeś sprężynę i ten zderzak tłoka? Quote Link to post Share on other sites
wallop Posted March 8, 2018 Report Share Posted March 8, 2018 Zderzak tłoka zamawiam indywidualnie, nie powiem skąd. Luf edgi poszukaj w google A jeśli chodzi o sprężynę, również znajdziesz wiele firm produkujących je na zamówienie. Quote Link to post Share on other sites
pablo79 Posted March 8, 2018 Author Report Share Posted March 8, 2018 Lufy znajdę, ale kto je dostosuje do sprężynowego Glocka? Można kupić gotową, czy trzeba zanieść na warsztat? Quote Link to post Share on other sites
wallop Posted March 8, 2018 Report Share Posted March 8, 2018 Pisz ze sklepem topguns. Oni mają bezpośredni kontakt z producentem luf Edgi. Wytłumacz dokładnie o co chodzi i tyle. Quote Link to post Share on other sites
gratek Posted March 8, 2018 Report Share Posted March 8, 2018 O czym Wy piszecie? :teethh: Przecież takie customowe edgi będzie 2x droższe od tej sprężynówki :-) Quote Link to post Share on other sites
wallop Posted March 8, 2018 Report Share Posted March 8, 2018 Ja tu piszę tylko o możliwościach :P Quote Link to post Share on other sites
pablo79 Posted March 9, 2018 Author Report Share Posted March 9, 2018 (edited) Gratek, to oczywiste. A gdyby jeszcze ktoś zrobił stalowy zamek na CNC, z miejscem na customowe przyżądy celownicze TruGlo, to za samą muszkę i szczerbinkę dasz pewnie koło tysia. Są dwie wersje: z hop up i bez hop up. Która jest celniejsza w stoku, na dystansie do 7 metrów? Edited March 9, 2018 by pablo79 Quote Link to post Share on other sites
wallop Posted March 9, 2018 Report Share Posted March 9, 2018 7 metrów? Jest sens w ogóle posiadać taką replikę? Ja pluje dalej... Quote Link to post Share on other sites
pablo79 Posted March 9, 2018 Author Report Share Posted March 9, 2018 (edited) Tu nie chodzi o zasięg maksymalny. Ta replika będzie strzelać o wiele dalej niż 7 metrów. Chodzi o uzyskanie jak najmniejszego rozrzutu na tym dystansie. Hop up, który zwiększa zasięg, jednocześnie zmniejsza powtarzalność. Możliwe, źe na bliskim dystansie, lepiej zadziała opcja bez hop up. Tak to działa przy replikach o napędzie gazowym. Potuningowana Hi Capa bez hop up jest celniejsza od tej z hop up na bliskim dystansie. Edited March 9, 2018 by pablo79 Quote Link to post Share on other sites
wallop Posted March 9, 2018 Report Share Posted March 9, 2018 Nie masz pojęcia o czym piszesz. Quote Link to post Share on other sites
pablo79 Posted March 9, 2018 Author Report Share Posted March 9, 2018 Wallop, poczytaj na forach anglojęzycznych, jak zawodnicy aipsc budują raceguny. Zastanów się dlaczego do tych klamek za 2 tysiące $ wkładają: http://www.redwolfairsoft.com/redwolf/airsoft/Accessories_Precision_Barrels_GBB_Airsoft_Surgeon_Non_Hop_Up_6_02mm_Precision_Barrels_for_Tokyo_Marui_Hi_Capa_5_1_1911_L_110_7mm.htm lub to https://www.airsoftgi.com/product/Nine-Ball-Non-Hop-Up-Inner-Barrel-Chamber-for-Hi-Capa-5-1-6498/ Quote Link to post Share on other sites
Huba_lbn Posted March 9, 2018 Report Share Posted March 9, 2018 Jaki związek ma sprężynowy glock z a-ipsc? Quote Link to post Share on other sites
pablo79 Posted March 9, 2018 Author Report Share Posted March 9, 2018 (edited) Taki, że sprężynowy glock, jak i gazowy do aipsc mogą mieć, lub nie hop up. Skoro racegun do aipsc jest celniejszy bez hop up, to jest spora szansa, że sprężyna bez hop up też jest bardziej precyzyjna, od sprężyny z hop up em. Edited March 9, 2018 by pablo79 Quote Link to post Share on other sites
luki527 Posted March 10, 2018 Report Share Posted March 10, 2018 Zdajesz sobie sprawę z tego, że tuningowanie sprężynowego pistoletu mija się z celem i jest nieopłacalne? Osiągi wzrosną, ale nie będą współmierne do kosztów. Quote Link to post Share on other sites
wallop Posted March 10, 2018 Report Share Posted March 10, 2018 Zdajesz sobie sprawę z tego, że tuningowanie sprężynowego pistoletu mija się z celem i jest nieopłacalne? Osiągi wzrosną, ale nie będą współmierne do kosztów. Jak kogoś stać to wrzuci i 1000zł w taką replikę. Niektórzy są w stanie dać kilkaset złotych by wycisnąć 10fps więcej. Zgadzam się z Tobą, że takie coś nie ma sensu i tuning po kosztach to max jaki opłaca się robić tak jak w mojej replice, sprężyna 15zł, zderzak kilka groszy, gumka 30zł i trochę dłubania, smarów i pierdół. Tyle. Max 50zł dalem, a efekt baaardzo fajny. Quote Link to post Share on other sites
pablo79 Posted March 10, 2018 Author Report Share Posted March 10, 2018 Dokładnie, to kwestia jak bardzo chcesz coś mieć i ile masz pieniędzy do wyrzucenia. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts