crown94 Posted March 27, 2018 Report Share Posted March 27, 2018 Nie wiem czy ktokolwiek robi w asg takie rzeczy, raczej to idzie w ta druga stronę, ale jak do snajperki ssg24 skonfigurować urządzenia celownicze mechaniczne tz muszkę i szczerbinkę Quote Link to post Share on other sites
luki527 Posted March 27, 2018 Report Share Posted March 27, 2018 Skonfigurować? Możesz rozwinąć myśl? Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted March 27, 2018 Report Share Posted March 27, 2018 Hmmm... Jak dobrze pamiętam to robi się to w ten sposób, że stabilizujesz giwerę w imadle zgrywając w tym imadle muszkę ze szczerbinką. Strzelasz. Patrzysz na tarczy gdzie trafiłeś, a następnie tak ustawiasz muszkę i szczerbinkę by były zgrane ze sobą i z tym punktem, w który trafiłeś za pierwszym razem - oczywiście bez poruszania giwerą. Quote Link to post Share on other sites
Darekptr Posted March 27, 2018 Report Share Posted March 27, 2018 SSG nie ma muszki ani szczerbinki, co Ty chcesz konfigurować? Co najwyżej można je dodać i pewnie o to chodzi. Quote Link to post Share on other sites
Rych33 Posted March 27, 2018 Report Share Posted March 27, 2018 (edited) MarekMac. No. I to jest właściwa porada. Krótko, najprościej i na temat. :maniak_OK: A nie. Wymień wszystkie części w replice. Replika jest do dupy. A najlepiej daj mi na serwis to będzie dobrze celować. Bo to zależy od "wielu" bliżej niesprecyzowanych rzeczy. :icon_lol: Tylko jeszcze trzeba tą muszkę i szczerbinkę zamontować w tym przypadku. Edited March 27, 2018 by Rych33 Quote Link to post Share on other sites
crown94 Posted March 28, 2018 Author Report Share Posted March 28, 2018 Chodziło mi o to jaka muszkę i szczerbinkę można tam zamontować, aby dalo sie z tego celowac jak z m1 Quote Link to post Share on other sites
crown94 Posted March 28, 2018 Author Report Share Posted March 28, 2018 Wie ktoś jakie elementy będą pasować do tej repliki? Jak się za to zabrać? Ktoś kreatywny albo obeznany? Quote Link to post Share on other sites
CiV_1994 Posted March 28, 2018 Report Share Posted March 28, 2018 SSG24 ma możliwość montażu standardowej szyny Picatinny, na którą możesz zainstalować praktycznie każde kompatybilne przyrządu celownicze. O co chodzi z tym M1? M1 Garand? M1 Thompson? Jeżeli nie chcesz bawić się w takie przyrządy, pozostaje Ci wykonanie takich części np. do montażu na lufie. Quote Link to post Share on other sites
mikunda Posted March 28, 2018 Report Share Posted March 28, 2018 Aby zamontować coś na lufę potrzebujesz obejmę 30mm z szyną RIS, Możesz poszukać w internecie lub przepłacić u Nordfisza. https://novritsch.com/product/scope-adapter-plate/ Po zamontowaniu tego możesz zamontować dowolne przyrządy mechaniczne montowane na RIS, muszkę na szynie na lufie, szczerbinkę na szynie głównej. Ale wyglądać będzie to strasznie. Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted March 28, 2018 Report Share Posted March 28, 2018 3 lata temu przerabiałem sobie szczerbinkę i muszkę do Mb01. Muszkę stanowiła docięta muszka z SWD. Cięciem, klejem 400kg/cm2 i gwintownikiem wkomponowałem ją w tłumik dźwięku. Szczerbinka była kombinowana. Uznałem, że najsensowniej będzie mi rozkroić montaż na lunetę (niski) i tak go dociąć (tj. rzeźbienie żłobienie linii na łączeniu) by szło w punkt. Chodziło mi o zachowanie dość niskiej pozycji, której nie zapewniają standardowe celowniki dostępne na szyny ris. Dało się z tego bardzo szybko celować. Na krótkie (50-80m) dystanse było to szybsze od lunety. Raz dla śmiechu władowałem tam nawet szczerbinkę od SWD ;-). Wyglądało przekomicznie. Niemniej da radę to zrobić by było funkcjonalne. Quote Link to post Share on other sites
crown94 Posted March 28, 2018 Author Report Share Posted March 28, 2018 Znacie jakąś alternatywę dla ssg24? Chodzi o to, żeby kupić cos dobrego bez potrzeby tuningu Quote Link to post Share on other sites
Mixon Posted March 29, 2018 Report Share Posted March 29, 2018 SRS A1 ponoć. Quote Link to post Share on other sites
crown94 Posted March 31, 2018 Author Report Share Posted March 31, 2018 SrS A1 fajna ale ma gorszą lufe, napewno daje możliwości tuningu, ale nie wiem czy ma taki potencial Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts