kosak Posted April 13, 2018 Report Share Posted April 13, 2018 (edited) witajcie. chciałbym zacząć z asg. Kuple zabierają mnie na strzelanie w Łasku. chciałbym skompletować strój, ale mam problem z dopasowaniem rozmiaru. przeglądam różne oferty, ale nie ogarniam rozmiarowki. mam 189 cm wzrostu i Pas 100. czego muszę szukać aby się wcisnąć? Edited April 13, 2018 by arend Link to post Share on other sites
Cinmar Posted April 13, 2018 Report Share Posted April 13, 2018 Atestowanej ochrony oczu ;) 30 sekund w google... Bluza - wzrost/obwód klatki Spodnie - pas/długość całkowita/długość nogawki od kroku. To jeszcze skrajne lenistwo, czy już kwalifikacja po kolorowe papierki? Link to post Share on other sites
thor_ Posted April 13, 2018 Report Share Posted April 13, 2018 Możesz jeszcze zapytać mamy jakie kupuje Ci ciuchy... Link to post Share on other sites
kosak Posted April 13, 2018 Author Report Share Posted April 13, 2018 (edited) ani jedno ani drugie przyjacielu, ale dziękuję za serdeczne słowa. chodzi o to, że C jakby zasugerować problematyczne wzrost, gdyż przeglądając mundury na olx allegro nie znalazłem nic w okolicach 190cm. 180 Max. pozdrawiam doktora z Łodzi. Edited April 13, 2018 by arend Link to post Share on other sites
Cinmar Posted April 13, 2018 Report Share Posted April 13, 2018 (edited) Skoro już podjęliśmy dialog... Dziwnym trafem jestem podobnego wzrostu, a nie mam problemu ze znalezieniem pasującego munduru (nie licząc skrajnej egzotyki). Fakt faktem, że duża rozmiarówka jest droższa. Pierwszy przykład (sprawdzone wczoraj): bluza MTP: 35 zł na 170cm. Ta sama bluza na 190 cm już kosztowała 75 zł. Musisz szukać dokładniej, bo to wszystko chowa się w gąszczu 170-180 cm. Jaki camo Cię interesuje? Edit: Możesz jeszcze zapytać mamy jakie kupuje Ci ciuchy... Umarłem :D Swoją drogą, chyba wyczytałem 189m wzrostu Edited April 13, 2018 by Cinmar Link to post Share on other sites
MarekMac Posted April 13, 2018 Report Share Posted April 13, 2018 Przejrzyj Armyworld. We Flecku mają bluzy nawet największego dostępnego rozmiaru. Link to post Share on other sites
OFF Posted April 13, 2018 Report Share Posted April 13, 2018 Możesz jeszcze zapytać mamy jakie kupuje Ci ciuchy... Przypominam, że "pomoc" w tym dziale jest dobrowolna. Wiem, że czasem tak sformułowane wątki kuszą by napisać coś takiego, ale nigdy tego nie tolerowaliśmy i nie będziemy tolerować. To nie jest przedszkole. Proszę trzymać się tematu, albo nie odpowiadać. Odpowiadać mogą wyłącznie osoby mające szczerą chęć pomocy oraz posiadające merytoryczną wiedzę z omawianego zagadnienia. Moderacja zastrzega sobie prawo do kasowania postów nie spełniających wyżej wymienionych kryteriów. Za pomocną wypowiedź uważa się każdą, która w sposób rzeczywisty przybliży pytającego do poznania odpowiedzi. Wlicza się w to podawanie linków do innych tematów lub artykułów, w których pytający może doszukać się odpowiedzi. Nieakceptowane będą natomiast wypowiedzi niemające merytorycznego wkładu w dyskusję - zarówno te odbiegająceod tematu, wyszydzające pytających, jak i te odsyłające do funkcji "Szukaj" bez podawania wskazówek. Osoby nagminnie łamiące ten punkt Regulaminu będą karane ostrzeżeniami lub czasowymi blokadami konta. Link to post Share on other sites
Cinmar Posted April 13, 2018 Report Share Posted April 13, 2018 Przede wszystkim musisz najpierw określić się czego chcesz szukać. Uprę się na to MTP: https://allegro.pl/listing?string=Mtp%20bluza%20190&order=m&bmatch=ss-base-relevance-floki-5-nga-hcp-wp-uni-1-3-0328 Można? (...) To nie jest przedszkole.(...) W sumie aż chciałoby się napisać "No właśnie". Mi ten wątek brzmi trochę jak "Nie rozumiem i w sumie to mi się nie chce zrozumieć, ogarnijcie ludki." Link to post Share on other sites
szmerglu Posted April 14, 2018 Report Share Posted April 14, 2018 Thor_ jak coś Cię boli to wyskocz do baru i się napij. Przewietrzysz głowę i może wtedy przeczytasz ten niechlujnie napisany post raz jeszcze chciałbym skompletować strój, ale mam problem z dopasowaniem rozmiaru.przeglądam różne oferty, ale nie ogarniam rozmiarowki. mam 189 cm wzrostu i Pas 100. Pomogę rozszyfrować to, co uznałeś za lenistwo. Jak widać wyraźnie powyżej użyto paru słów kluczowych jak "problem" "dopasowanie rozmiaru" oraz "nie ogarniam rozmiarówki". Może to dla Ciebie śmieszne, ale ja osobiście znam ten problem dobitnie na przykładzie kolegów z pracy, którzy nie ogarneli zmiany z centymetrów na "europejskie". Zatem zamiast być zgryźliwym dziadem ( ;-) ) mógłbyś napisać coś faktycznie konstruktywnego, jak chociażby zapytać na jakie umundurowanie patrzy, aby pomóc dopasować rozmiarówkę. Link to post Share on other sites
Cinmar Posted April 15, 2018 Report Share Posted April 15, 2018 (edited) Precyzując, nie Thor uznał to za lenistwo, tylko ja. I zapytałem o camo, czyli jakie umundurowanie. Sam autor najwidoczniej stracił zainteresowanie tematem. Edited April 15, 2018 by arend Link to post Share on other sites
thor_ Posted April 15, 2018 Report Share Posted April 15, 2018 Thor_ jak coś Cię boli to wyskocz do baru i się napij. Przewietrzysz głowę i może wtedy przeczytasz ten niechlujnie napisany post raz jeszcze Ze wszystkich barów mnie już wywalili... nikt mnie nie znosi :D Link to post Share on other sites
arend Posted April 15, 2018 Report Share Posted April 15, 2018 Nie jojcz, ja cię jeszcze trochę lubię. PS To co, ostatni gasi? Link to post Share on other sites
thor_ Posted April 15, 2018 Report Share Posted April 15, 2018 Ja tam nie wiem gdzie wyłącznik:P Link to post Share on other sites
OFF Posted April 15, 2018 Report Share Posted April 15, 2018 Nie ma potrzeby :icon_razz: Temat sam wygaśnie jeśli autor sobie o nim nie przypomni i nie będziecie go podbijać :icon_biggrin: Wskazówki już dostał, ale kto tam wie co jeszcze będzie potrzebne. Link to post Share on other sites
Recommended Posts