Budweiser Posted March 30, 2019 Report Share Posted March 30, 2019 Limitowana edycja MP5 Cymy wykonana ze ZnAl-u. Za tą cenę - kusi. Tym bardziej, że od dawna myślę o zakupie MP5, a plastik to jednak nie to samo. https://www.taiwangun.com/elektryczne-2/cm-041b-blue-limited-edition-cyma Jak ktoś będzie miał ją już na stanie to chętnie dowiem się jak ze spasowaniem. Czy faktycznie "brak luzów" jak w opisie z TG. Swoją drogą, ciekawe ile w tym wypadku znaczy "limitowana". Quote Link to post Share on other sites
SikorPL Posted March 30, 2019 Report Share Posted March 30, 2019 Bartek, IMO tylko SRC warto. Quote Link to post Share on other sites
Huba_lbn Posted March 30, 2019 Report Share Posted March 30, 2019 Pytanie tylko, gdzie dorwać nowe SRC? Quote Link to post Share on other sites
Budweiser Posted March 30, 2019 Author Report Share Posted March 30, 2019 (edited) To i tak bardziej taki kaprys na "czas przejściowy" i jakieś CQB, więc skłonny byłbym nawet JG kupić jakby mnie bardziej pokusiło. Metalowa Cyma się dość niespodziewania dla mnie pojawiła i stąd moje rozmyślania. W cenie SRC to bym już o MP5 nie myślał, bo ja się z M4 nie potrafię wyleczyć. Tylko ciągle czasu i mobilizacji funduszy do zakupu brakuje. No i większość PLN-ów pochłania jednak ASH. ;) Edited March 30, 2019 by Budweiser Quote Link to post Share on other sites
mareq Posted April 1, 2019 Report Share Posted April 1, 2019 Ależ mp5 od cymy chyba zawsze były metalowe. Ja mam plasticzane JG i do okazjonalnego cqb wystarcza. Nawet dokupiłem sobie znalowe body. Po dołożeniu dodatkowego frontu ris całość ważyła 4kg i po paru godzinach ciążyła na tyle, że wróciłem do plastikowego setu :) . Quote Link to post Share on other sites
Budweiser Posted May 2, 2019 Author Report Share Posted May 2, 2019 W dniu 1.04.2019 o 13:01, mareq napisał: Ależ mp5 od cymy chyba zawsze były metalowe. Ale nie były dostępne w naszych sklepach i jedyną alternatywą było JG. Cyma z niebieskiej edycji limitowanej wraz z wstępnym setem dziś zamówiona. Jak przyjdzie to się pochwalę zdjęciami, a po pierwszym strzelaniu odniosę się do kultury pracy. W przyszłości pewnie chciałbym co nie co w środku zmienić. Zobaczymy co uda się z niej wyciągnąć. Chciałbym zbić do 350 fpsów i może zwiększyć rof. Zobaczymy. ;) Quote Link to post Share on other sites
Szuwarek79 Posted May 24, 2019 Report Share Posted May 24, 2019 W takim razie będziesz musiał kastrować bo standardowo mają 400+ fps. Po zmianie lufy na 6.02 i gumki wyszło mi blisko 430fps. Quote Link to post Share on other sites
cube7 Posted October 31, 2019 Report Share Posted October 31, 2019 W dniu 2.05.2019 o 15:17, Budweiser napisał: Cyma z niebieskiej edycji limitowanej wraz z wstępnym setem dziś zamówiona. Jak przyjdzie to się pochwalę zdjęciami, a po pierwszym strzelaniu odniosę się do kultury pracy. Witam. Mógłbyś opisać jak wrażenia po takim czasie użytkowania, i co w tym egzemplarzu znaczy limitowana? Quote Link to post Share on other sites
Budweiser Posted January 6, 2020 Author Report Share Posted January 6, 2020 Temat z mojej strony umarł niestety, a szkoda bo zapowiadało się nieźle, ale niestety się zawiodłem. Na trzecim strzelaniu Cyma złapała dziwny luz na froncie (razem z lufą) i można było nią dość swobodnie poruszać w poziomie. Tragedia. Na celność jako tako to nie wpływało, ale podczas chwytu luz irytował mnie niemiłosiernie. Także chyba definitywnie zraziłem się do chińczyków będących czymś innym niż repliką AK. Nawiasem mówiąc to ogólnie replika bardzo fajnie leżała w łapie. Spora waga zdecydowanie na plus. Kij, wie czy to mój egzemplarz miał feler, czy ogólnie seria ma kłopot ze zmęczeniem materiału w tym miejscu. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts