memphis3 Posted October 19, 2005 Report Share Posted October 19, 2005 Na początku zaznaczę że czytałem (chyba) wszystkie tematy o tej broni ale nie mogę jednoznacznie sobie odpowiedzieć. Mianowicie : Zawsze chciałem mieć strzelbę, trafiła mi się okazja kupienia M3 super 90 TM + plastikowe pudło do transportu (takie z gąbką) za 800zł. Byłem zdecydowany dopuki nie przeczytałem o awariach rozdzielacza, broni chcę używać głównie w budynkach. I teraz pytanie , czy jest sens wydawać 800 zł na broń która w każdej chwili może się popsuć ? A może coś źle rozumuję ;-) Dowiedziałem się że w firearms mieli kiedyś ten model właśnie z uszkodzonym rozdzielaczem i nie byli w stanie jej naprawić. Czy to prawda że serwis ma trudności z taką naprawą? Może jest problem z częśćmi? Strzelba bardzo mi się podoba ale ...... jestem w kropce. Dużym plusem dla mnie jest to że kupuję od kolegi któremu kasę mogę oddać w ratach. On używał tej broni od 2003.X. i nic się nie działo. Link to post Share on other sites
Zachar Posted October 20, 2005 Report Share Posted October 20, 2005 Nie opłaca się. Na MG kupisz za prawie tyle samo i masz jeszcze roczną gwarancję. Nawet jeśli kolega Ci dokłada do tego dodatkowe shellsy to się nie opłaca bo jest ryzyko, że się replika posypie. Co to w ogóle za kolega, co sprzedaje dwuletnią replike za cane nówki ? :roll: A na raty to na bank bym nie brał... ale wczystko zależy jak używany był ten shotgun i ile shellsów dostajesz 8) Link to post Share on other sites
memphis3 Posted October 20, 2005 Author Report Share Posted October 20, 2005 Oczywiście masz rację, nowe to zawsze nowe, ale niestety dla mnie nie osiągalne, poprostu mnie nie stać :-( Link to post Share on other sites
Medi Posted October 20, 2005 Report Share Posted October 20, 2005 Pamiętaj, że w sklepie także można wziąć na raty :idea: Link to post Share on other sites
memphis3 Posted October 20, 2005 Author Report Share Posted October 20, 2005 Jak bym tylko pracował to wcale bym się nie zastanawiał :) ale niestety jak powiem matce że chcę na raty "pistolet" za prawie 1000zł to pomyślała by że z choinki się urwałem. A jak na raty w sklepie to tylko na nią lub ojca (on ma taki sam stosunek) Rozmawiałem z tym Kolegą co "poprawił" fabrykę klejem i sprężynką. Powiedział że to samo może u mnie wyczarować , jeśli patent się uda to pewnie zakupię strzelbę. Link to post Share on other sites
misha Posted October 23, 2005 Report Share Posted October 23, 2005 No to jeszcze nie tak zle :D jak ja powiedzialem mamie ze chce kupic karabin za 300zl to mnie z domu chciala wygonic :D ale jakos ja udobruchalem i kupilem za 1000zl 8) . Moja taktyka byla taka ze mowielm jej jakie to nie jest fajne, a jakim bym byl szesliwy, wszyscy moi koledzy z gg takie maja, nawet lepsze itd, powodzenia :wink: Link to post Share on other sites
Irwin Posted October 23, 2005 Report Share Posted October 23, 2005 Czy warto? Odpowiedź zależy od tego czy: -jarają cię takie klimaty. -nie bawi cię sianie plastikiem z Hi-cup'a . -wolisz klimat a nie koniecznie przewagę techniczną. -radzisz sobie ze sprężyną ale nie bawi cię snajpienie. -umiesz trafić jako tako "w plamę". Jeśli odpowiedzi są twierdzące nie widzę przeciwwskazań w posiadaniu i używaniu swojego wymażonego shotgun'a. Link to post Share on other sites
memphis3 Posted October 23, 2005 Author Report Share Posted October 23, 2005 8) Na taką odpowiedz czekałem :D Link to post Share on other sites
Recommended Posts