Flachenty Posted November 23, 2006 Report Share Posted November 23, 2006 a co ja napisalem pare postów wyżej? :x [ Dodano: Pon 09 Paź, 2006 ] wygląd to sprawa gustu, wersja czarna to wersja obecnie wykonywana dla wojska - w oryginale tez jest plastik. czerwone drewno teraz sprzedaje sie chyba tylko dla cywili :?: gdzies tak czytalem :) sam wziełem drewno bo ładnie wygląda, ale drewno jest źle wyprofilowane, chwyt jest kwadratowy i od trzymania tych kantów boli dłoń czarne dla wojska owszem (ale dla cywili też, są czarne wersje TIGRA) problem jest inny Czarny ma po prostu inny "krój" niż drewniany Quote Link to post Share on other sites
Ineptus Posted December 9, 2006 Report Share Posted December 9, 2006 Czy to jest już wersja stuningowana Zależy co przez to rozumiesz... Generalnie jest to wersja fabryczna... Quote Link to post Share on other sites
che Posted December 24, 2006 Report Share Posted December 24, 2006 Czy takie same sa spostrzeżenia reszty uzytkownikow? ponawiam pytanie o zasięg repliki. Jakich kulek powinno się używać by uzyskać najefektywniejszy? Quote Link to post Share on other sites
che Posted December 28, 2006 Report Share Posted December 28, 2006 Panowie... litości. Gdzie nie zadam pytania to nikt nie odpowiada. [dodano:dobra... nevermind, posty do usunięcia. Znalazłem w innym topicu :| ] Quote Link to post Share on other sites
che Posted December 30, 2006 Report Share Posted December 30, 2006 Nowe pytanie. Na jaką spręzynę trzeba wymienić, by uzyskać wspomniane w 'BiA 04/2006' 600 fps? czy tam troche mniej, however Quote Link to post Share on other sites
sebol S.A.F.E. Posted January 6, 2007 Report Share Posted January 6, 2007 Z SWD nie miałem żadnego kontaktu ale jak włożysz sprężynę 300% to otrzymasz około 530-540 fps. Znajomy z teamu włożył taką do swojego M24 CA i bez prec. lufy 530 fps mu strzela....A fakt że w stokowym SWD jest lufa 6,05 mn to bedzie około 5-10 fps-ów więcej. Quote Link to post Share on other sites
SILENT GHOST Posted January 25, 2007 Report Share Posted January 25, 2007 Witam, Mam pytanie ktora to jest wersja SVD? Bo po kolorze wydaje mnie sie ze jest to pierwsza, choc Charakterystyka tu i tu jest podobna, kolorystyka w roznych aparatach roznie wychodzi. http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...d22df49dd956796 Z gory dzieki i pozdrawiam Używaj polskich literek. I nie rób takich byków. CHEMIK Quote Link to post Share on other sites
Venom1 Posted February 20, 2007 Report Share Posted February 20, 2007 Czy szanowni posiadacze tej repliki mogliby się wypowiedzieć na temat modyfikacji wenętrznych jakie przeprowadzali w swoich egzemplarzach? Quote Link to post Share on other sites
_Inferno Posted February 20, 2007 Report Share Posted February 20, 2007 A po co? Wymieniasz sprężynę i hula. Bebechy ma toto pancerne :) Quote Link to post Share on other sites
SILENT GHOST Posted March 1, 2007 Report Share Posted March 1, 2007 (edited) Witam, Mam pytanie ktora to jest wersja SVD? Bo po kolorze wydaje mnie sie ze jest to pierwsza, choc Charakterystyka tu i tu jest podobna, kolorystyka w roznych aparatach roznie wychodzi. http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...d22df49dd956796 Z gory dzieki i pozdrawiam Używaj polskich literek. I nie rób takich byków. CHEMIK Co do polskich znakow, niestety mieszkam i prcuje we Wloszech od pewnego czasu i mam windowsa wersji angielskiej albo wloskiej czyli bez polskich liter. Co do bledow, przepraszam staram sie jak moge (mam dysortografie ale tym nie chce sie tlumaczyc), jednak nie moge sprawdzic pisowni bo word i inne programy tez nie sa w jezyku polskim. Wracajac do tematu... Mala ciekawostka, we Wloszech prawo reguluje maksymalna predkosc poczatkowa i jest to maksymalnie 100m/s. Co znacznie ogranicza wybor modeli dostepnych na wloskim rynku i kompletnie niweluje roznice w zasiegu pomiedzy snajperka a innymi modelami. Na dzien dzisiejszy kupilem sobie AK47 G&G, ale napewno nie zaniechalem zamiaru kupna Dragunowa, jednak musze najpierw sprawdzic jak wyglada zabawa na tak niskie predkosci. Mam z tym zwiazane dwa pytania: Czy ktos uzywal snajperki o tak niskiej predkosci poczatkowej? Czy mozna obnizyc predkosc poczatkowa Dragunowa? Bo moj team powiedzial ze raczej nie widzi problemu, jednak ponoc niektore kluby i na turniejach sprawdzaja ta wartosc. Pozdrawiam Edited March 1, 2007 by SILENT GHOST Quote Link to post Share on other sites
BUC MIKO Posted May 6, 2007 Report Share Posted May 6, 2007 Mam 2 pytania. 1. Do posiadaczy repliki. Czym naciąga się sprężynę? I czy nie wygląda to dziwnie? 2. Gdzie można znaleźć info o zapowiadanej 3 wersji SWD AEG? Quote Link to post Share on other sites
lukasz1983 Posted May 23, 2007 Report Share Posted May 23, 2007 odgrzeje jeszcze troche temat, jak jest w tym przypadku jesli chodzi o montaz lunety, tj czy pasuje tam oryginal, czy PSO-1 made in białorus bedzie pasowac? Witam.Mam SVD AtoZ i mam przy nim oryginalna lunete PSO-1 Made in Bialorus-Pasuje.Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
vandermann Posted May 30, 2007 Report Share Posted May 30, 2007 Powiedzcie mi, czy jest moźliwość podciągnięcia SWD do powyźej 600 fps? Co trzeba wtedy wymienić? Quote Link to post Share on other sites
Trydont Posted May 30, 2007 Report Share Posted May 30, 2007 nie radze - bedziesz mial problemy z ładowaniem jej - SWD przy duzym tuningu trudno sie laduje - o wiele trudniej niz inne bronie snajperskie w ASG o duzym tuningu. Quote Link to post Share on other sites
maxavelli Posted May 30, 2007 Report Share Posted May 30, 2007 Naciagalem SWD 550 fps... Nie odczulem szczerze mwoiac ZADNEGO dyskomfortu, ale moze to kwestia niemalej postury i duzej lapy; -)... Quote Link to post Share on other sites
vandermann Posted May 30, 2007 Report Share Posted May 30, 2007 Waże 102 kg i nie jestem ułomkiem, o siłe potrzebną do naciągnięcia się nie marwie. Pytam raczej o stronę tech. W sklepach jest sporo części do Maruzena, M24 itd. Nie wiem czy np sprężyna od powyższych pasuje również do Atoza. A nawet jak, to co z pozostałymi podzespołami? A może Dragunov wytrzyma taką M190? Quote Link to post Share on other sites
Trydont Posted June 1, 2007 Report Share Posted June 1, 2007 z tego co mi wiadomo SWD ma pancerny gearbox i nie musisz w nim nic wymieniac zeby podciagnac bron na wyzsze połki "fpsowe" Quote Link to post Share on other sites
maxavelli Posted June 1, 2007 Report Share Posted June 1, 2007 SWD nie ma GearBoxa... Quote Link to post Share on other sites
Smiglans Posted June 1, 2007 Report Share Posted June 1, 2007 600fps myślę, że wytrzyma, ma pancerne bebechy, mnie np ciężko by się to naciągało.. ;-) Quote Link to post Share on other sites
che Posted June 1, 2007 Report Share Posted June 1, 2007 Powiedzcie mi, czy jest moźliwość podciągnięcia SWD do powyźej 600 fps? Co trzeba wtedy wymienić? Wystarczy wymiana sprężyny oraz doradza się doszczelnienie głowicy tłoka i dyszy.(w taki sposób można uzyskać i 700fps) W sklepach, szukaj w działach dla Karabinów Wyborowych. Dodatkowo powiem że sam fakt problemu naciągnięcia tej sprężyny nie leży w sile strzelca a rozmiarze dźwigni zamka. Było o tym w BiA 04/06. Quote Link to post Share on other sites
kubasekekek Posted June 30, 2007 Report Share Posted June 30, 2007 witam mam takie pytanie czy jest w swd gwint do zaczepienia tłumika dzwięku i cz ktoś używa tłumika oraz czy bardzo tłumi Quote Link to post Share on other sites
hegemon Posted July 1, 2007 Report Share Posted July 1, 2007 (edited) SWD nie naciąga sie ciężko z tego względu ze podczas tej czynności ma sie rękę w miare wyprostowaną!! Problem pojawia sie w snajpach z bolt action gdzie przy naciąganiu mamy łapę zgiętą i w zasadzie cała siła skupia sie na nadgarstku!! P.s: tłumik do tej snajpy?? :P zbrodnia chyba. szczerze mówiąc nie widziałem w życiu dragunowa z tłumikiem Edited July 1, 2007 by hegemon Quote Link to post Share on other sites
barbie Posted July 1, 2007 Report Share Posted July 1, 2007 Chyba dlatego ze w oryginale tłumik bardzo osłabia osiągi. Quote Link to post Share on other sites
royal Posted July 1, 2007 Report Share Posted July 1, 2007 Mam SWD ze sprężyną M170 i naciąga mi się ją bardzo dobrze . A tłumik w tej broni.......... hmm nie moge sobie tego wyobazić . Quote Link to post Share on other sites
barbie Posted July 1, 2007 Report Share Posted July 1, 2007 Tłumik jak tłumik, bagnet można podczepić od kałacha. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts