Cyrek Posted April 20, 2008 Report Share Posted April 20, 2008 Sam nie posiadam SWD ale mialem okazje postrzelac. Egzemplarz mial zamontowana sprezyne m150 i w pozycji lezacej naciagniecie sprezyny bylo dosc problematyczne, glownie przez rozmiary raczki (o czym z reszta byla mowa w ktoryms z tematow). Drugim powodem jest to, ze nie kazdy sie nadaje na snajpera, ludzie kupuja karabin zeby sprobowac, ale jest to dosc specyficzne zajecie i nie kazdemu sie spodoba. Quote Link to post Share on other sites
shadowman Posted April 20, 2008 Report Share Posted April 20, 2008 w sumie replika jest niezął..tylko ze nie ma do nij czesci zamiennych oprócz lufy, gumki hu i sprezyny. Wiec jak cos ci sie sypne to dupa blada. Tez sie nad zastanawiałm nad kupnem tego maleństwa ale zaczynam sie odsuwac o d tego. Za SV z tuningiem na full i luneta pos1 zapłacisz koło 2600zł...lepiej dozbierac moim daniem lepiej chyba dozbierać i kupić Maruzena z tuningiem Ly Laxa i wyjdzie około 3000złza full tuning. Obczaj to: http://www.allegro.pl/item350273496_karabi...ning_nowy_.html Gdybym miał w tej chwili kase a nie ją dopiero zbierał kupiłbym to cacko. Quote Link to post Share on other sites
barbie Posted April 20, 2008 Report Share Posted April 20, 2008 Szczerze? To Chu*j mnie obchodzi co bys kupił jak byś miał pieniądze. Zapewne nie jest to tylko moje zdanie. Napisz temat "Co bym kupił gdybym mial hajs". Quote Link to post Share on other sites
Lajon Posted April 20, 2008 Report Share Posted April 20, 2008 Ahahaha :D Ktoś nie miał dzisiaj bąbelków :D Quote Link to post Share on other sites
Echo_2 Posted April 21, 2008 Report Share Posted April 21, 2008 Jeśli chodzi o części zamienne to chyba nie ma co sie tym martwić bo te stockowe są wg. producenta i chlopaków z asgshop.pl nie do zdarcia. Bardziej mnie martwi sposób naciągania sprężyny. Zastanawia mnie gdzie trudniej by się naciągało takie m170? Myślę że przy standardowym "bolt'cie" było by to dosyć kłopotliwe? Ktoś napisał że w SWD problem leży w wielkości tej "rączki" do przeładowania.. A co jakby ją ciut powiększyć? :-F Może straci minimalnie na uroku ale za to będzie luksus przeładowania:D Quote Link to post Share on other sites
Cyrek Posted April 21, 2008 Report Share Posted April 21, 2008 W sumie pomysl dobry, tylko ta raczka musialaby byc zespolona z blaszka zakrywajaca wyrzutnik lusek bo inaczej sie urwie. Nie pamietam ile palcow obejmowala fabryczna, ale jakby jeszcze jeden na nia wszedl to mysle, ze byloby po sprawie Quote Link to post Share on other sites
shadowman Posted April 21, 2008 Report Share Posted April 21, 2008 Ktoś nie miał dzisiaj bąbelków :D :wink: :wink: :wink: Quote Link to post Share on other sites
barbie Posted April 22, 2008 Report Share Posted April 22, 2008 ja u siebie mam m170, naciągam w pozycji leżącej - ale trzeba bylo sie przyzwyczaić. Quote Link to post Share on other sites
Echo_2 Posted April 23, 2008 Report Share Posted April 23, 2008 barbie jakich kulek używasz ile masz fpsów i czy kulka leci prosto i stablnie. Mierzyłeś może zasięg? Bo zastanawiam się czy swd moze konkurować z AEGami?:P Acha czy to prawda że po rocznym strzelaniu z SWD dostaje się asymetri mięśni rąk?:D Quote Link to post Share on other sites
thor_ Posted April 23, 2008 Report Share Posted April 23, 2008 Napisałby Ci po czym się dostaje asymetrii mięśni rąk... :D Ale nie napiszę bo dzieci tu zaglądają... Quote Link to post Share on other sites
barbie Posted April 24, 2008 Report Share Posted April 24, 2008 Barbie używa 0,36m, barbie nie wie ile ma fps'ów, kulka leci prosto i stabilnie. barbie nie mierzył zasięgu. Napewno nie może konkurować z AEG. Dlaczego? Bo to sprężyna. Inne kategoria zupełnie. Tak to prawda, i do tego rośnie błona miedzy palcami. Quote Link to post Share on other sites
barbie Posted April 30, 2008 Report Share Posted April 30, 2008 Barbie ma już optykę! Quote Link to post Share on other sites
Echo_2 Posted April 30, 2008 Report Share Posted April 30, 2008 Ty masz wersje abs czy drewno? A co do optyki to chyba troche niewygodnie ci sie bedzie celować?:> Bo tak blisko chickpad'a jest... A tak BTW to co ty masz za montarz?:> Quote Link to post Share on other sites
barbie Posted May 1, 2008 Report Share Posted May 1, 2008 Tikitiki full plastiki, optyka założona byle jak do fotki. To POSP 6x42 Made in Belarus. Quote Link to post Share on other sites
Solldieru110 Posted May 3, 2008 Report Share Posted May 3, 2008 W mojej ekipie mamy SWD ATOZA full drewno, z popsem z Białorusi, kolega założył lufę Prometeusza i najmocniejsza sprężynę jaka była dostępna na rynku, replika jest niesamowita, a zasięg realny to ponad 70m. PONIŻEJ ZAMIESZCZAM KILKA FOTEK: Quote Link to post Share on other sites
Ariel_ Posted May 3, 2008 Report Share Posted May 3, 2008 To M210 da się naciągnąć w AtoZie ? Bo taka chyba jest najmocniejsza jaką widziałem. Quote Link to post Share on other sites
Solldieru110 Posted May 3, 2008 Report Share Posted May 3, 2008 Powiem Ci ze ja wystrzelę 3-4 razy i mam dość, ale jak widać użytkownik karabinka jest duży i nie sprawia mu to kłopotów:) Quote Link to post Share on other sites
shadowman Posted May 3, 2008 Report Share Posted May 3, 2008 (edited) Karabin prezętuje sie na zdjeciach bajecznie. Jedynie co mnie odrarza to to pudełko SIMENS na ostatnim zdjeciu :-F Na M210 tylko 70m zasięgu? i na lufie Protka? Coś mało........ Edited May 3, 2008 by shadowman Quote Link to post Share on other sites
Cyrek Posted May 3, 2008 Report Share Posted May 3, 2008 Zasięg nie wzrasta proporcjonalnie do mocy sprężyny. Rozumiem, że mowa tu o 70m zasięgu skutecznego, więcej raczej nie wydusisz. Quote Link to post Share on other sites
Solldieru110 Posted May 4, 2008 Report Share Posted May 4, 2008 Pudełko od Siemensa, to był cel rozgrywki, a co do zasięgu to 70m na których trafia w cel bez problemu. W tamtym roku robiliśmy pokaz na festynie, i kolega strzelał do tarczy ze 100m też trafiał. Ale z celowaniem było cieżko, ze względu na wiatr. Tak czy inaczej na warunki Airsoftowe, karabinek ze skutecznym zasięgiem 70m to grozna i skuteczna broń. (szkoda że nie auto) Od 2 miesiący mamy na stanie AK74 ponad 550fps, z luneta od SWD, baterią około 11v oraz tłumikiem PBS (weszła długa lufa), osiągi ma szokujące ponad 70m w ogniu powtarzalnym, teraz będziemy blokować możliwość strzelania ogniem ciągłym (warunki bezpieczeństwa). KILKA FOTEK: Quote Link to post Share on other sites
Echo_2 Posted May 4, 2008 Report Share Posted May 4, 2008 Ale bajecznie to wygląda... 8-) A tak sie zapytam bo ktoś wspominał o lufie Prometheusa.. To ona wchodzi do spring? No wlasnie a co z hop upem? Przy takich 600< fps to chyba wogóle nie ma wpływu na kulkę..? Quote Link to post Share on other sites
Cyrek Posted May 4, 2008 Report Share Posted May 4, 2008 Czemu by miało nie mieć?? Quote Link to post Share on other sites
Gogin Posted May 4, 2008 Report Share Posted May 4, 2008 Jak już o HU mowa. Guma się nie zużywa za szybko przy tuningu 550-600 fps ? Quote Link to post Share on other sites
shadowman Posted May 4, 2008 Report Share Posted May 4, 2008 W SWD trzeba wymieniac raz na 4 miechy podobno:) Tak słyszałem od uzytkowników Dragunowa. Quote Link to post Share on other sites
barbie Posted May 4, 2008 Report Share Posted May 4, 2008 i dobrze słyszałeś. Jeśli ktos regularnie strzela to tak. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts