thor_ Posted December 4, 2019 Report Share Posted December 4, 2019 https://www.tvn24.pl/pomorze,42/barczewo-symulacja-ataku-terrorystycznego-w-szkole-panika-wsrod-uczniow,990461.html Mam nadzieję że dostana po minimum 2 lata w zawiasach - choć wg mnie powinni dostać bezwzględnie do odsiedzenia... Jak jest tu ktoś z ich "środowiska" niech nawet nie próbuje ich bronić... Quote Link to post Share on other sites
Winiacz Posted December 4, 2019 Report Share Posted December 4, 2019 Będzie shitstorm najwyższej kategorii. Czas obserwować czy zaraz jakiś polityk nie rzuci przepisów o atrapach broni żeby pod publikę było. Quote Link to post Share on other sites
Mixon Posted December 6, 2019 Report Share Posted December 6, 2019 Gdyby tylko skoordynowali się z jakąś grupą robiącą reko anty-terrorystów to trzeba przyznać, że byłby mil-sim stulecia. Quote Link to post Share on other sites
Huba_lbn Posted December 6, 2019 Report Share Posted December 6, 2019 W dniu 4.12.2019 o 16:50, thor_ napisał: Jak jest tu ktoś z ich "środowiska" niech nawet nie próbuje ich bronić... To nie moje środowisko, ale niby przed czym miałby ich ktokolwiek bronić, jak nie zrobili nic złego? Mieli pewnie wszystko dogadane z Dyrekcją. No może kwestia rzucania petard w szkole, ale nie wiemy co było dokładnie dogadywane. A to że Dyrekcja nie poinformowała żadnych służb i nauczycieli, a Ci rodziców i uczniów to zupełnie co innego. Szef firmy, która przeprowadziła symulację w Szkole Podstawowej numer 3 w Barczewie, zapewnia w rozmowie z tvn24.pl, że nie miał świadomości, iż uczniowie nie zostali wcześniej ani poinformowani ani "przeszkoleni", jak w takiej sytuacji się zachować. - Nie taka był umowa - mówi. (http://www.tvn24.pl) Wiem że w Lublinie Airsoftowcy chodzą do szkół na szkolenia/pokazy i jest to postrzegane jako pozytywne promowanie Airsoftu. Quote Link to post Share on other sites
thor_ Posted December 6, 2019 Author Report Share Posted December 6, 2019 Czym innym jest "szkolenie/pokaz" a czym innym symulowanie ataku na placówkę... Skoro nie mieli 100% pewności, sami nie zadbali o informacje i kontakt z reszta grona pedagogicznego w tej kwestii a tylko uzgodnili coś z jedną osoba to są debilami i tyle Quote Link to post Share on other sites
Driver2503 Posted December 6, 2019 Report Share Posted December 6, 2019 Bardzo betonowe to środowisko się zrobiło kiedyś nikt trzody nie robił . Zdelegalizować Ersoft i się skończy do tego wkońcu dojdzie jak będą takie numery . Quote Link to post Share on other sites
thor_ Posted December 6, 2019 Author Report Share Posted December 6, 2019 Nie - kiedyś było betonowe - i ten beton o dziwo potrafił jakąś tam trzymać "pieczę" nad nowymi z głupimi pomysłami. Od jakichś 10 lat każdy sobie i coraz częściej jest "tak wesoło"... Niestety kolejne "pokolenia" będą obarczone cywilizacyjnym ogłupieniem jeszcze bardziej... Quote Link to post Share on other sites
thor_ Posted December 7, 2019 Author Report Share Posted December 7, 2019 Przypomnę, że tylko w tym roku, to już drugie takie "zdarzenie"... poprzednie jakoś na wiosnę miało miejsce w Pabianicach bodaj... Quote Link to post Share on other sites
szmerglu Posted December 8, 2019 Report Share Posted December 8, 2019 Dzieje się tak dlatego, że młodzi nie chcą czerpać już dawno spisanej wiedzy - myślą, że wiedzą lepiej. Co za tym idzie powielają błędy, które już ktos dawno temu przerobił. Kiedyś zaczynając zabawę z Airsoftem przy nikłym wyborze czegokolwiek, zaczynało się od zbierania wiedzy - tu na forum; bo niczego innego nie było. W tym też miejscu padały głupie pomysły szybko zresztą prostowane przez starych airsoftowych pierników. Dzięki, takiemu wychowaniu (wobec zresztą wielu stawało okoniem) nikt głupot nie odpierdzielał. Dziś natomiast wystarczy pójść do sklepu, których jest mnóstwo, lub zamówić przez neta co się tylko podoba i heja do lasu... Kto będzie tracił czas na pogłębianie wiedzy związanej z tą zabawą. Quote Link to post Share on other sites
thor_ Posted December 8, 2019 Author Report Share Posted December 8, 2019 Dokładnie, plus do tego spowodowane mega postępem technicznym i informacyjnym ogłupienie kolejnych pokoleń... Z jednej strony niby dostęp do wszelkiej informacji itp, a drugiej postępujące zidiocenie cywilizacyjne... Po co pomyśleć i zapytać skoro już wszystko widziałem i czytałem... Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts