Kiero Posted July 30, 2021 Report Share Posted July 30, 2021 Cześć wszystkim, chciałem zapytać, czy ktoś z Was wie może, kiedy dokładnie airsoft napłynął do Polski? Kiedy dokładnie powstał? Czy jest gdziekolwiek jakiś zapis dot. daty dziennej tego wydarzenia? Pytanie kieruje również w odniesieniu do całej Europy i innych kontynentów. Quote Link to post Share on other sites
Kiero Posted July 30, 2021 Author Report Share Posted July 30, 2021 Czołem, chcę jeszcze nawiązać do mojej poprzedniej wypowiedzi, która niejako łączy się z tym, co teraz napiszę. Jeśli nawet nie ma konkretnej daty powstania airsoftu w Polsce, może dałoby się na przykład wpisać do kalendarza świąt nietypowych dzień airsoftu? Moglibyśmy raz do roku mieć swój dzień. Myślicie, że ten pomysł przypadnie do gustu społeczności? Podoba się komuś tutaj? Quote Link to post Share on other sites
Kiero Posted August 1, 2021 Author Report Share Posted August 1, 2021 Ok, nie było tematu. Może faktycznie niepotrzebnie to wpisałem. Z drugiej strony, mogłoby być coś nowego. Ale daruję sobie. PS: Wiesz może kiedy dokładnie powstał airsoft w Polsce? Jest gdzieś jakaś data? Quote Link to post Share on other sites
Huba_lbn Posted August 1, 2021 Report Share Posted August 1, 2021 Jak dla mnie temat też jest ciekawy. Ktoś może wie kiedy i gdzie odbył się pierwszy zlot/strzelanka tak na + 100 osób? Quote Link to post Share on other sites
Regdorn Posted August 2, 2021 Report Share Posted August 2, 2021 Posprzątałem kwiat kultury i merytoryki. Dawno temu, staraliśmy się do tego dojść, nomen omen gdzieś wątek powinien jeszcze być na forum. Najstarszą udokumentowaną, bo obecną w czasopiśmie Komandos, grupą airsoftową w Polsce, o jakiej wiemy są The Wild Geese z Łodzi czyli słynne Dzikie Gęsi. Ich historia sięga 1991 roku i wciąż działają aktywnie... Wywiad (rok 2014): https://wmasg.com/pl/articles/view/5188 Artykuł (rok 2008): https://wmasg.com/pl/articles/view/96 Quote Link to post Share on other sites
szmerglu Posted June 16, 2023 Report Share Posted June 16, 2023 "will be coming to Poland" AirSoft is pressent in Poland from about the year 1991 :) Could You please elaborate on that tought You are having here? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts